Musia sa deti pozerať na dojčiacu ženu?
Ahojte žienky, bola som u pediatra s dieťaťom a v čakárni jedna matka vyvalila prsia úplne v pohode pred všetkými prítomnými. Za mňa nech si dojčí každá kde chce, ale táto “…pani…” si vytiahla tričko pod ktorým nemala ani podprsenku až po krk a kým decko sa kŕmilo, tak bez hanby vyvalovala druhý cecok na všetkých. Na upozornenia nereagovala, ani na prosby nech sa prekryje, nechutné to bolo celé. Naozaj sa na takéto indivídua musia pozerať deti v čakárni? Neviete niektorá, ako by sa to dalo riešiť? Neviem či sa jedná v takomto prípade o priestupok (obnažovanie na verejnosti) alebo sa s tým ozaj nedá nič robiť?
@sono2 si nechutna cela aj s cickou 🤮
@aurora33 tak aby sme to uviedli na pravu mieru, ked chodim pi byte len v gatkach hore bez, tak je to napriklad vtedy, ked sa idem sprchovat, uz som naha a spomeniem si, ze v kuchyni treba zamiesat polievku, tak nie nezahalim sa, ale normalne prebehnem hola do kuchyne a zamiesam 😄
Alebo v lete ked je 36stupnov, vtedy mi to nerobi problem tiez.
Nechodim tak z mojej roztopaše, ale na tom ze prebehmem niekolko x naha cez byt (uplne naha) a moje deti 2 a 5 rocni a muz ma vidia nieje naozaj nic strasne, ved je to nahota, tak sme sa narodili.
Ale chapem ze kazdy mame ine nastavenie, to co jeden chape, druhy nemusi a naopak. Nemylsim ze je potrebne sa zamyslat nad tym preco pre jedneho je to ok a pre ineho nie.
Uz len k tej podprsenke dodam, aby si zvazila jej nosenie na doma, nakolko si niekolkonasobne zvysujes riziko rakoviny prsnika. Neprudi ti spravne lymfa, hromadia sa ti toxiny a o stlacenom prsnikovom tkanive nehovoriac.
👇
Ženy, ktoré nosili podprsenky 24 hodín denne mali šancu 3 zo 4 (teda 75% riziko) ochorenia rakovinou prsníka
ženy, ktoré nosili podprsenku viac ako 12 hodín denne, avšak nie do postele, mali riziko 1 zo 7
ženy, ktoré nosili podprsenku menej ako 12 hodín denne, mali riziko 1 z 52
ženy, ktoré nosili podprsenku zriedka alebo nikdy, mali šancu ochorenia na rakovinu prsníka len 1 z 168
@aurora33 rakovine prsnika je jedno ci nosis kvalitne kusky co nikde netlacia.
A ono to zahalovanie ma co docinenia aj so spokojnostou so svojim telom. Ked clovek nieje spokojny, tak sa zahaluje, lebo sa hanbi a ked je spokojny nehanbi sa, nerobi mu problem ukazat sa.
Predpokladam ze ty spokojna niesi, uz aj preto, ze nosis podpsenku v podstate stale.
To nemyslim zle, aby si to zas nebrala ako utok.
@aurora33 nosit podprsenku je zakonom dane? Predstav si kolko zien s tym ma problem, obzvlast ked maju po porode navrete prsia...
@lunademonica Ved ale ja nepíšem že musia nosiť 24/7 ale že keď idem k lekárovi a kojím tak nebudem ako posledná chudera vyťahovať tričko pod bradu.
keby som bola s mojim detmi svedkom toho, čo autorka, počkala by som na ich reakciu, či je vôbec nutné to riešiť. ak by sa opýtali, prečo teta vytiahla prsia, vysvetlila by som im, že má asi zlé tričko a nevie vytiahnut iba jeden prsník, možno nemala pri sebe plienu, ktoru by si ten druhý zakryla, každopádne dojčí svoje dieťa tak, ako som ich kedysi dojčila aj ja, aby vyrástli. ale to som ja, ja by som tej pani ponúkla, či nechce požičať napr sveter alebo šál, možno fakt nemala.
apropo porovnávať dojciacu matku v čakárni s chlapovym penisom, ktorý ukazuje na verejnosti, porovnávať sex a dojčenie, pôrodnicu a pediatrickú čakáren = vy len denno denne na tomto fóre dokazujete, aké ste poniektoré pripečené osobnosti. a ešte tento príklad dávate aj svojim deťom. nemám slov. ženy, matky...
@joannita ja netvrdím že je pre mňa doma nahota problém. Pozri moje deti majú 10 a 8 rokov. Fakt neviem ako by reagovali kebyže si zrazu chodím po dome len v nohavickach 😂😂😂 plus nonstop mame u nas ich spolužiakov/ spolužiačky. Vlastne sama doma nie som takmer nikdy. A dosť sa cudujem že si niekto len tak chodí doma na natáča. Ved čo ak niekto zazvoní?
Toto si naozaj neviem predstaviť. Ináč svoje telo milujem/ zbožňujem/ som so sebou spokojná. Ale to neznamená že budem chodiť po dome nahá.
@banderaska29 Pripečená si sama a tebe podobné, ktoré to považujú za normálne.
@valeria_h áno, tažko sa to počúva a mne sa páči, ako sa vždy vyjadrite tie, ktorých sa to týka 😀 samogágacie húsky 😀
@banderaska29 No veď si húska, vieme 😃 Nemusíš sa opakovať 😉
Už som také zažila na vlastnej koži, s 2 ročnou vtedy dcérou sme boli na ihrisku kde mamička dojčila tiež dvojročnú dcérku a tiež od pása hore nič, a nevadilo mi to, ďalším ľuďom asi tiež nie keďže nereagovali, ale nakoľko sa má dcéra pýtala že prečo je tá pani holá a prečo jej dcéra cmula prsník som jej jednoducho vysvetlila že ju kŕmi mliekom, ona mi povedala že tiež chce tak som ju poslala za tou pani nech sa jej opýta či jej dá lebo ja nemám mlieko tak sa v momente obliekla
@valeria_h bože a ty máš predpokladám aj deti :( nádherný vzor aj príklad.
@banderaska29 To píše tá pravá, čo sama uráža ľudí 😃🙈 Ty vzor a príklad 😁
@bubik6x 😂😂😂👍
@bubik6x a ja by som jej dala a to uz by si nacisto odpadla😂😂😂 ale nie, srandujem, len by to pre mna nebol dovod obliekat sa.
Inak k tomu obliekaniu doma. Ja teda podprdy bezne nenosim ani vonku, pretoze ma furt niekde omina(bude to aj o zvyku, volakedy som nosil furt a neriesila som to, teraz ked raz za tyzden si dam, je vela). Takisto ma otlacaju teplaky, proste mi je pohodlne v gatkach a tricku, v lete kludne bez tricka. Susedom, co zvonia, otvorim v tych gatkach ked sa nestihnem obliect, ved som neni hola. Ja som do tejto diskusie ozaj zila v tom, ze dospeli nejaku nahotu moc neriesia, ze su vsetci nastaveni ako my😂 ale vidim, ze je to skor naopak
@majlo1234 asi nie su vsetci tak nastaveni. Uz len preto,.ze napriklad ktore dievca vyrastalo bez otca, nie je zvyknute na chlapov v slipoch a ked jej otvori kamoskin otec v spodaroch, nie je to dvakrat prijemne. Zvlast ked ho pozna ako riaditela podniku v koseliach.
Ja som napriklad svokra ani svokru v zivote nevidela v spodnom pradle, myslim si ze kto je dostojny a slusny, nepromenaduje sa c spodaroch pred rodinou mimo tej najblizsej co s nou zije.
Proste vzdy su obleceni v slusnom obleceni, ked svokra u nas spala, prezliekla sa v sukromi v izbe alebo v kupelni po sprche do pyzama.
Absolutne netuzim kohokolvek vidiet v spodnom pradle, nevidim na to dovod.
Som esteticky narocna a malokto vyzera ako model spodneho pradla 😂

@joannita ja nosím doma stále. Okrem spania teda. A je mi úplne jedno čo si o tom kto mysli. Fakt si neviem predstaviť chodiť doma len v ,,gaťkach” ako tu niektoré píšete. A to akože prečo? Začo? 😂😀 akože vám je teplo, alebo prečo chodíte len tak? Nerozumiem.
Ináč, ak by tu mali niektoré potrebu rýpať: pred mužom sa normalne bez problémov vyzleciem, aj sex je úplne ok. Len nerozumiem prečo by som mala chodiť po dome sama hore bez 😂