Musia sa deti pozerať na dojčiacu ženu?
Ahojte žienky, bola som u pediatra s dieťaťom a v čakárni jedna matka vyvalila prsia úplne v pohode pred všetkými prítomnými. Za mňa nech si dojčí každá kde chce, ale táto “…pani…” si vytiahla tričko pod ktorým nemala ani podprsenku až po krk a kým decko sa kŕmilo, tak bez hanby vyvalovala druhý cecok na všetkých. Na upozornenia nereagovala, ani na prosby nech sa prekryje, nechutné to bolo celé. Naozaj sa na takéto indivídua musia pozerať deti v čakárni? Neviete niektorá, ako by sa to dalo riešiť? Neviem či sa jedná v takomto prípade o priestupok (obnažovanie na verejnosti) alebo sa s tým ozaj nedá nič robiť?
@majlo1234 presne to mi napadlo, ale zvláštne. Už len to slovo “cecky” a “ceckata žena” som použila a okrem tejto diskusie počula hádam len na základnej škole. Teraz počujem zvyčajne o prsiach.
Nechápem proste, ako sa dá obťažovať dojčením (dalsie absurdne slovne spojenie po c. žene). Hádam len ak by ju postriekalo mlieko, čo asi ťažko
@majlo1234 naco chytas za slovo? Prsia ako take su ok, ale zilnate naliate prsia vytrcene na verejnosti bez pripravy, sorry, to nie.
@aurora33 ok, rozumiem. Myslim si ale, ze sa ti musi tazko zit v dnesnej dobe, ked tie prsia vidime vsade okolo vycapene, v telke, na bilboardoch, v casopisoch…
@babulkomale za ake slovo konkretne chytam? Prsia su pre mna furt len prsia, ci stare, ci mlade, ci chlapske, ci naliate, ci vykojene. Pride mi akurat sokujuce, ze v dnesnej presexualizovanej dobe sa tu odohrava stretnutie puritanok onrovskych rozmerov 😊 preto sa to snazim pochopit, ze co konkretne vam vadi. A pochopila som, ze vlastne ani nie prsia, ale dojcenie. A to mi uz ozaj nedava ziaden zmysel
@bluka2 v prvom rade sa ma žena vedieť chovat na verejnosti. A o tomto je celá táto diskusia, to len niektoré tu to zvrhli smerom ako ty.
@majlo1234 tu ide o to, ze mila ceckata žena sa vyvalila v "plnej svojej krase" pred cudzími ludmi. Mimo to, ide aj o to, ze aké bolo dieta veľké, nikde som to tu nezachytila, aj keď som sa pýtala. Pokial to bolo malé batoľa, tie sa zvyčajne k lekárke objednávajú a nečakajú v poradí s ostatnými "dospelejsimi" deťmi. Pokial to bolo už dieta väčšie, co ja viem rok a pod., tomu v pohode mohla do úst na tu chvíľku strčiť keksík a exhibicionizmus na verejnosti si odpustiť.
Navyše neviem, prečo by som sa mala niekde otáčať a tváriť sa ze nič akoze nevidím. Dojčiť sa dá aj normálne, to len niektoré nevyrovnane jedince majú pocit ja som matka, ja môžem všetko. Odhliadnuc od toho, pri dnešnej presexualizovanej dobe, sa určite hore bez v časopisoch a pod. neukazuju kojace ženy s ovisnutymi ceckami. Na tie fakt nemám chuť sa dívať. Ani u lekára, ani v reštaurácii ani nikde inde.
@lienka.7 nie, pekne si to zhrnula v tvojom poslednom odseku-tato diskusia nie je o chovani, ale o tom vykojenom prsniku, ktory vam vadi.
@bluka2 presne. A ja neviem, ci mam stastie, alebo pokakane kamaratky, ale ziadna zena mi nikdy do oci nepovedal, ze by jej mije prsia vadili popri dojceni. Preto ma to sokuje v tomto priestore
@majlo1234 je blbe, keď si na základe pár viet, utvoris o mne chybnú mienku. Mne nevadia prsia ako také. Sama som kojila a dlho. Mám pozitívny vzťah k svojmu telu vrátane pŕs, to ale neznamená, že budem chodiť v lete po dome hore bez.
Je rozdiel mať rad svoje telo a rozdiel chovať sa maximálne nevhodne.
@aurora33 co je nevhodne na chodeni doma hore bez?? A to uz sme daleko od temy, to nie je ani o pozitivnom vztahu k svojmu telu.
Urcite nie je vhodne ukazovat prsia len tak na Verejnosti, ale pohorsovat sa nad dojciacou zenou by ma ani nenapadlo. Dotycna to nespravila najchytrejsie. Ale to, sku kovbojku z prsnika vyrobi hejno zien tu je ozaj komicke. A k tomu tie debilne vyroky a la ja som matka, kto je viac. Nikto neni menej, ako jedna matka na slovensku, cize je to absolutne postavene na hlavu. A faktom je, ze najprisnejsie sudkyne zien su prave ine zeny, chlap by sa asi nad tym tolko nepozastavoval.
Začína to tu byt ešte horšie, najprv len v čakárni je zle, teraz už aj ist doma hore bez je divne… no cudne, ja chodím doma ako sa mi práve chce, niekedy oblečená, niekedy nie… mi ani nenapadlo, že ma niekto dress code aj doma
@aurora33 samozrejme, v lete uplne bezne hore bez a v gatkach. Aj muz. Samozrejme, ani pri prezliekani sa neskryvame. Mame 2,5 rocneho syna, ktory to absoliutne neriesi. Tiez chodi permanentne holy. Aj sa kupem s nim, aj muz sa s nim kupe. Je to nase dieta, ja na tom naozaj nevidim nic zle🤗
@bluka2 Mna to vzdy vysokuje, ked mi niektora kamoska napriklad povie, ze sa zamyka, ked sa ide kupat. To ako potom sexuju, potme? Pripadne v zenskych sprchach sa dospela zena nevyzlecie z plaviek. Mne by to bolo absolutne divne, este aj doma sa vkuse strazit. Na verejnosti beriem ohlad na ostatnych, ale ozaj neodpadavam z pohladu na nahe telo.
@aurora33 prero vravim, ze ked to raz synovi bude nekomfortne, budem to respektovat, nebudem mu v 15tich liezt do vane. Ale mam taky pocit, ze pokial bude vyrastat medzi nami nahacmi, mozno nebude mat taky pocit, neviem😀 ale to uz sme daleko od tejto diskusie, akurat to mozno vysvetluje moj benevolentny pohlad na hole prsia v cakarni, ked sa doma cele dni kukam na hole vajicka😂
@aurora33 haha, inak pravda, mojho otca som v slipoch videla velmi malo, ale moj muz ma podla mna prenaucil-on to miluje, furt ked sme mali v lete kamosov tyzden na prespavacky, plakal, ze sa tesi, kedy vypadnu a bude moct mat slipkovu pohodu. Asi je to fakt clovek od cloveka🫣😹
Autorka, ja neverim ze kvoli tomuto si zalozila temu?
Odhliadnuc od toho, ze ano dojcit sa da diskretne a ten druhy prsnik vytahovat nemusela, ale toto vazne?
Akoze keby bola v telke zena s holymi prsiami, zakryjes detom oci? Vies o tom ze na nahote nieje nic zle a ze nahota je uplne prirodzena?
Deti tento mega traumatizujuci zazitok budu brat presne tak, ako ho zoberies ty. Takze kedze ty si z toho traumu urobila, tak zrejme ju uz maju 🤦♀️
Aj vy sa zahalujete pred detmi? My teda vobec, mame 2 a 5 rocnych
@h2 nepisala som ze mame teraz vsetci ukazovat kozy len tak, len ze sa netreba posrat z jedneho cecku sem a tam, ked je to vlastne uplne normalne
@aurora33
@majlo1234 mimo témy, ale aspoň v srandovnom a príjemnom duchu 😄
Ja som asi už dlho na západe, tu som nikdy nevidela ist nikoho do sprchy v plavkách. A vždy sme sa po napríklad tréningu sebaobrany celých 20 žien nahrnuli do sprch, a tých tam bolo asi 5, takže sme pri čakaní konverzovali. A okrem mňa boli všetky policajtky, žiadna alternatívna komunita alebo niečo 😄
@majlo1234 ty sa nesprchujes ked mas menzes? Pretoze ja ano a rozhodne nestojim o to, aby mi tam vosiel pubertalny syn 🤦
Ze vidi, ze sa svieti a nema tam ist? Nuz, pri miere sustredenia pubertaka asi ani nevidi.
Niektori ste ozaj mimo a riadne.
@babulkomale samozrejme, ale prekvapivo pre mna aj menzes je prirodzeny, nie je na tom nic nechutne. Prinajhorsom vojde, uvidi a zavre dvere. Nech to aj on berie ako sucast zivota a neodpadava od pohorsenia
@bluka2 haha, sama som zvedava, aka budem o tych par rokov, chcela by som byt cool mama, ale to sa asi malokomu podari v puberte😅
@majlo1234 no sorry, vyrastala som so samymi zenami ale nikdy v zivote som nevidela menstruujucu zenu nazivo pri menstruovani. Naco? Mam vlastnu menstruaciu. Napriek tomu mi to pride normalne, fyziologicke, rovnako ako som nevidela nazivo porod a rodila som v pohode, bez traumy, rychlo a prirodzene, nebolo ma treba uspavat a rezat...
Kde je intimita a nejake sukromie? Ano, aj vykonavat potrebu je prirodzene a predsa to na namestiach robia len ozrani.

@aurora33 vazne? Tebe ako zene su hnusne prsia? To mi pride naozaj zvlastne.