Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..
Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦
Ja ho vychovávam,ten pes je vonku každé tri hodiny,lebo ja nepracujem, nakoľko dcéra v škôlke 2 dní a 2mesiace doma.. Muž je v práci a ja som veľmi zvedavá,ako to budem s novorodencom dávať, obliekať ho načas každé tri Hôrky..Ja sa snažím ho vychovávať,ale muž to kazí a moja výchova je proste na dve veci..Pes je taká povaha, rozprávala som sa aj s cvicitelom, Yorkshire teriér je proste tvrdohlavý a buď to robí od začiatku a je veľmi ťažké,priam nemožné ho to oducit,alebo to prosto nerobí vôbec a nikdy..no a náš to robí a asi aj bude robiť.. Keďže prídeme z vonka a on mi pozerá do tváre dvihne nohu a cika..Alebo si nebodaj dovolíme odísť bez neho s dcérou niekam von, nechám ho v miestnosti,kde môže urobiť najmenej zlá a prídeme a non-stop okakane alebo ocikane..z trucu..nie preto, že nieje naučený,ale z trucu,a vysvetľujem mužovi, že si to nemôže ten pes dovoľovať ,lebo je veľký, už je dospelý a ja som psychicky na dne..Z dcerinej choroby a zo psa a aj z muža.. Malá psa miluje,neviem jej vysvetliť,aby ho nechytal,aby sa nenechávala oblizovať..Teraz budem mať ďalšie bábo, začne stvornozkovat a bude sa mi plazit po stankach???Lebo ja naozaj nemám celé dni čas na to,aby som mala oči na stopkách a sledovala psa kde a kedy si cvrkne...Idem sa zblázniť
A ešte chcem dodať, že miesto toho,aby ho muž učil k nejakému správaniu,on radšej išiel kúpiť hĺbkový Kärcher tepovac, takže teraz nič nerobíme,len chodíme a keď niekde sti,tak tepujeme... Nehovorím, že muž má úplne na háku.. Snaží sa tiež byť tvrdý a neoblomný,ale do 20minut je to tam,kde bolo, že však chudák pes a už ho ide ľutovať...A mňa kto ľutuje, že celé dni nič nerobím iba tepujeme,umývam,vysavam ?A malú prečo neľutuje? Mám toho dosť 😟
No psík nepsik ...chápem že ho máte radi atď....ale pes je pes a dieťa je dieťa....
Takže v mojom prípade by išiel pes tata....môj názor....
Zober muza k alergologovi,nech mu vysvetli nebezpecenstvo jeho chovania ku vztahu k dcere. Bude sa astma zhorsovat a moze jej vyrobit megapruser.
Predpokladam ze o psa aj dcerku sa staras ty kym je muz v praci. Ja by som na jeden den vypadla z domu, ak mas to srdce, nechat malu aj psa muzovi aspon na den.. jasne ze to nie je lahke, mozno si muz skor uvedomi ako na tom dcerka je, ked bude starostlivost na nom ..
nechaj ho cely vikend s dcerou a aj so psom samych doma a potom sa ho spytaj ci je to take lahke. U mna by nepochodil, isiel by do prace a pes prec. Nasla by som mu novy domov. Proste ked nie je schopny ho dat do laty tak dovidenia. Pes je mu prednejsi ako dieta? Uplne jednoducha otazka ktoru mu treba polozit.
@zoeazari ach jaj, nepríjemná situácia. Ja mám 2 psov, ale toto teda nie je dobré. Pes je v prvom rade nevychovaný! VÔBEC to nie je v poriadku. Normálny pes toto robiť nesmie a nerobí. Manžel by sa mu mal riadne venovať a eliminovať tak jeho špinenie v byte na minimum. Ak sa niečo prihodí upratať, vydezinfikovať to po ňom. Od manžela je to veľmi nezodpovedný prístup. Ak už si teda psa chce silou mocou nechať 😕 Určite by som psa nepúšťala do izby kde spí malá. Ja sama mám silnú alergiu na roztoče, takže aj napriek tomu, že majú psy vlasy, každá "hlava" v domácnosti navyše sa rovná viac roztočov 🤷♀️ Takže ich častejšie kúpem, vysávam, mám čističku vzduchu... Jednoducho treba pre to niečo urobiť. To ho vôbec netrápi vlastné dieťa? 😕
nie je čo dodať, prvá reakcia je vecná a najlepšia... malinký psík/nemalinký - doma je cikanie a pod. správanie neprípustné!!!
@zoeazari Ahoj.. Tu asi pomôže jedine dať mužovi ultimátum- buď rodina alebo odlúčenie na čas, kým si neuvedomí, o čo môže prísť. Alebo sa porozprávaj s jeho mamou, priateľmi, niekým koho rešpektuje, na koho názor by dal..
Ak to nezaberie, pozvi mamu, priateľov na návštevu a pred nimi ho riadne zahanbi.
Daj mu čítať túto diskusiu, nech si prečíta nestranný názor ostatných. Čo je veľa, je veľa. Dupľom, keď čakáte dieťa.. Bože na nebi...kde tí chlapi majú rozum.
@zoeazari a inak dohodnite si hodiny u skúseného cvičiteľa psov. Toto už nie je o tvrdosti. Tu treba taktiku a vytrvalý prístup. Musíte sa naučiť určité postupy, ako reagovať pri jeho zlyhaní.
@zoeazari Jój, toto keď som si prečítala: "Keďže prídeme z vonka a on mi pozerá do tváre dvihne nohu a cika" a predstavila som si to, tak tá moja predstava pokračovala: ...Milý psíček mi pozerá do tváre a drzo mi ští na dlážku rovno pred mojimi očami, hoci som si dala tú námahu a vyvenčila ho. Otváram dvere, cez ktoré sme pred chvíľou vošli z venčenia, moja noha sa vymršťuje, mieri k psíkovi, psík letí, letí, letí... Zatváram dvere a šťastne sa usmievam.
Predpokladám, že sa tu teraz znesie na moju hlavu totálna kritika, preto by som rada zdôraznila, že mám rada zvieratká (preto žiadneho psa nemám) a toto by som nikdy neurobila. Ale proste som si to pri tom predstavila.
@evalin88 muž býva s malou a psom doma dosť často sám, také cca 4,5 hodín, keďže ja chodím po vyšetreniach ohľadom tehotenstva...Pri mne pes nesmie skočiť a ani sa len priblížiť k sedačke,posteli,kobercom..Ale akonáhle vystrcim päty z domu,tak už je pes vyskoceny a tam sa vylizuje a spí pri mužovi.. Dcéra mi to potom žaluje, keď sa opýtam a už je oheň na streche,aj hormóny aj všetko a kričím na muža..Jeho odpoveď znie, že preháňam,ja stále iba preháňam a keď mu poviem, že psa doma nechcem,tak povie, že ale on áno..A keď už mu vykricim dcéru, že má kortikoidy,tak povie, že dobre, nájdeme mu domov a keď mu nájdem domov,tak že a kto by im ho dal, pritom ozaj hľadám rodinu, rodinné domy a furt nejaká výhovorka,ako to je ďaleko a mám pozrieť niekoho z Bratislavy 🤦🤦🤦🤦 že či by som za ním neplakala a že som bezcitna ...
tak len hladaj dalej, navstivte nejaku rodinu. Urcite sa nevzdavaj, proste daj sa psa prec cim skor. S pristupom tvojho muza tento pes nikdy nebude vhodny k tvojej dcere s alergiou.
prinajhorsom mozes oslovit aj utulok s prosbou o pomoc pri hladani domova.
@ledgerka nieje problém mu nájsť domov..Je to čistokrvný York,striebornej farby,zacipovany,je nádherný,nieje agresívny, rád sa túli, má všetky potrebné očkovania, čip,pas,len môj muž proste nieje vhodný typ na to,aby patrične k deťom a k domácnosti vychoval psa...Po tejto skúsenosti jemu do bytu ani rybičky 😠🤦🤦
Akože kto by im do dal? Nech si pre neho prídu, ty im ho dáš.
Tak nech si psa berie tvoj muz do prace, ked mu tam s prepacenim osti koberec, sedacku a ostatny nabytok tak si moze vramci volneho casu tepovat. Ako fakt neverim ze dospelemu cloveku nevadi ze mu pes vsetko ocura, fuj.
@jablkovastrudla hej,aj to som povedala, že nech si ho vezme do práce..To už nie, veď bude mať doskriabane auto(pracuje v aute)..Na rodinnom nákupe,ozaj ako rodina sme neboli už asi rok..Lebo on ho trepe všade,a buď čakám v aute so psom ja, kým muž nakúpi,alebo čaká muž, kým nakupim ja...Idem na návštevu,kde je mačka.. Podotýkam vychovaná, človek ani nevie, že tam nejaká mačka je . Hovorím muzovi,idem na návštevu a on že a chudák pes,zober ho so sebou..No mu hovorím,tak hádam nevezmem psa na návštevu k niekomu,kto má mačku a nepraje si to...Logika nie???A čo urobí?on ho tam donesie 🤦🤦 to sú proste také veci,kedy mna ide slaktrafit..Alebo dcére teraz veľa brali krv, kvôli tým testom na alergie atď...Ideme so nemocnice k alergologicke a on že vezmime aj psa, pozri chudak ako pozerá..Ja že si normálny?Do nemocnice??On že však ja počkám v aute,pritom velmi dobre vie, že pri každom odbere krvi malej ho potrebujem,lebo malá má hysaky a kope všetkých naokolo a ja ju samozrejme v 9tom mesiaci neudržim a posledné čo chcem je,aby ma kopla do brucha..No na veľa na veľa ostáva pes doma 🤔🤔🤷
zbalit seba a dceru a odist alebo opacne, zbalit muza, tasky s vecami pred dvere a na tie tasky by som mu polozila psa, nech mu to pekne oznackuje a pan nech si chodi s takymi vecami medzi ludi...
@zoeazari normalne ma zdvihlo zo stolicky. Toto asi nebude ukazkovy manzel a otec. Radsej uprednostni cokla miesto rodiny a zdravia svojho dietata? Miesto ofukovania psa by si mal nastudovat co narobia s telom kortikoidy. Aby sa mi dieta dusilo pre psa, neexistuje. Laska nelaska snad su ludia nad zvieratami. Okrem toho pri novorodencovi by som tazko zniesla poocuravany nabytok, postele, podlahy atd. Radsej v garzonke ako pocuranej novostavbe😤 toto je za chlapa
Ako prepac ale po tom co tu este pises by ten pes spolu s muzom leteli cez zarvorene okno 🙄
tak uz len radikalne, zbal mu veci a aj psa. Vratit sa moze ale sam. Urcite nechod ty v 9 mesiaci prec aj s dcerou. Alebo proste psa daruj kym bude v praci.

@zoeazari uplne ti rozumiem, co sme sa my tiez nahadali kvoli psovi, lebo mal nekompatibilne spravanie ku detom (mam 2) a stalo ma to vela vela usilia a energie prevychovat ho a byt dosledny a milion prikazov pre muza aby to fungovalo otrava proste. Pes k malym detom podla mna nepatri, najlepsie ludom na dochodku, ked uz mas ozaj na to cas. Popri deckach dalsi stres plus problemy okolo to dakujem nas pes je uz vsak stary, takze uz ho nemozeme len tak darovat ludom, co maju viac casu