icon

Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..

zoeazari
21. feb 2020

Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kiki68
21. feb 2020

Ved vychovat psa , ziadna sedacka, postel, poriadne hygienicke navyky. Ak nevadi srst tak toto sa da odstranit tieto navyky. Moj pes teda nemoci doma od asi 5 mes, na sedacku ho velmi nevykladam, aby nespadol ( na problem s motorikou) , postel tiez ne. Poslinta iba kdesi okolo misky pri piti vody. Ved normalne pes neslinta. A oblizovat moze teda iba muza ked tak. Aj to sa da odnaucit. Skor to vidim na problem comes vychove psa.

jaskolka
21. feb 2020

? To co za otca, že dá prednosť psovi, pred zdravím dieťaťa?? A pes, čo cura kade tade, robí si, čo chce, a škodí dieťaťu, by veľmi rýchlo šiel z domu, miláčik, nemilacik, keď ho manžel nenaučil základom hygieny. Dala by, som ultimátum, aj keď toi až smiešne príde, že vyberať medzi zvieraťom a človekom... Predsa len, je to pes, nie človek, aj keď ma možno milovníci zvierat budú kritizovať.

lula313
21. feb 2020

Chapem, že máš nervy, ale ten pes nie je vychovaný. Uviedla si do toho inzerátu, že všetko doma ocura a okadi? Ak Ano, tak pochybujem, že by sa ti ozval jediný Zaujemca, maximálne tak niekde do mnoziarne, z kadiaľ aj asi je, keďže ziaden čistokrvný strieborný yorkshire neexistuje, je len jeden typ/štandard yorkshira. Ako asi ten pes skončí, keď sa ho zbavujete kvôli tomu, že nemá hygienické navyky? Možno niekde vyhodený v cigánskej osade ďalšími majitelmi. V prvom rade treba psa zobrať k veterinarovi, vylúčiť zdravotný problem, ak bude Ok, dat ho okamžite kastrovat, aby prestal značkovať. Mali sme okolo 60 psov v docaske, ziaden si nedovolil nám tu niečo ocuravat, je to nezvládnuta vychova. Ďalšia vec je, že keď sa dieťa nebude vystavovať alergenom, alergia bude horšia a horšia. Treba sa dohodnúť s dcerou, že bude dodržiavať určite zásady, po hre so psom si umyje ruky a nebude jej pes chodit do detskej. My sme dušou psickari, psy sa u nás majú ako v raji, ale mame zásadu, že pes do kuchyne a detskej nemôže, každý jeden to rýchlo pochopil, aké sú u nás pravidla. A posledna vec, tu nejde o manzela, ale dieťa. Treba si zvážiť, čo dietatu spôsobia, keď mu dat prec psa. Moja mama sa vie ešte teraz v 60tke rozplakať nad tým, ako jej mama dala prec jej psa, keď mala 8 rokov a viní ju doteraz, že bola nezodpovedná, že jej zaobstarala psa a keď ju omrzel, dala ho prec, takze treba si zvážiť, čo tým vyriešiš, keď das psa prec..

zoeazari
autor
21. feb 2020

@kiki68 aj to bola moja snaha.. Márna,lebo muž nemá žiadnu vôľu ho to naučiť...A keď on nemá,ja sa môžem postaviť aj na hlavu.. Dcéra je na Tom už tak, že je v škôlke dva dni a dva mesiace doma.. Zatiaľ je to ok, kým je v škôlke...Ale keď pôjde do školy a bude mi takto vynechávať,to už celkom ok nebude..Psa máme od 9tyzdnov... Má takmer dva roky a môžem sa snažiť akokoľvek,neviem ho to naučiť...A zbytočne platiť výcvik, keď pre môjho muža by bol chudáčik asi aj vtedy,keby porozotieral tie stanky a výkaly po stene....Neviem si dať rady, čo sa týka mužovej výchovy a psa..Ja spavam na sedačke, muž v spálni so psom..Neviem, či je toto normálne 🤷

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
liana111
21. feb 2020

@zoeazari tak sa ho spytaj ci mu je prednejsi pes alebo rodina, ze on spi v posteli so psom a ty tehotna na sedacke..to je chren...

ledgerka
21. feb 2020

@lula313 to vsetko co pises je spravne a dalo by sa psa bez problemu zvladnut a prevychovat. Ja osobne nesuhlasim s tym davat zviera prec pri problemoch ale tu ide o zdravie dcery. S takym muzom ako ma autorka sa to neda, to musis uznat aj ty. Takze pre rodinu a dceru bude najlepsie dat psa prec, aj ked suhlasim pes najskor skonci zle.

brita7777
21. feb 2020

normalne len nahukat a psa predat alebo dat ked nebude doma. Bude mozno robit cirkus, ale to ti moze byt jedno cochvila budes mat ine starosti s novorodeniatkom mysli viac na seba. Pekne nervy zelam

zoeazari
autor
21. feb 2020

@liana111 že to je tiež môj výmysel nespat v spálni,ale na sedačke.. Že má tam nikto neposiela...Ale ja prosto so psom na jednej posteli spat nebudem..A on nechápe prečo 🤦🤦🤦 lebo to proste neznesiem a príde mi to nechutné,a on nechápe, že aj napriek tomu, že nechcem so psom spat ho mám rada....Ach,mohla by som román napísať o tomto 😟

liana111
21. feb 2020

@zoeazari ja sa len cudujem ci mu vas nie je luto, ty na sedacke, mala alergiu ... mas to tazke, nezavidim ti . Ale to sa mu fakt neda dohovorit? Alebo nejaky kamarat ci rodina co by s nim hodila rec ..

zoeazari
autor
21. feb 2020

@ledgerka nemyslím, že skončí zle..Preto hľadám majiteľa, ktorý bude mať pevnú ruku.. nemá ešte ani dva roky a presne,ako píšete.. Dá sa to,no nie s takým blbom, akého mám ja doma...(muža myslím)

najk
21. feb 2020

@lula313 prosim Ta, kde si citala, ze ked sa dieta nebude vystavovat alergenom, alergia bude horsia? Mam doma silneho alergika a tato info ma fakt zaujala :D Vies to aj podlozit? diky

zoeazari
autor
21. feb 2020

@liana111 Ale jeho brat aj jeho brata žena mu to hovoria stále... Že som chuderka, čo si musím kvôli psovi vytrpieť,aj ja aj malá, že ho máme dať preč,nech nieje sprostý..A on len tutuli mutuli havinecko,a poď sem láska a kto by ťa dal preč,oni sú skaredi 😒 ja keby ho nátocim a zverejním, jeho doživotne na psychiatrickú liečebnu zavrú 🤦🤦🤦

lenka1993
21. feb 2020

Tak ale u tvojho muža je evidentne pes na prvom mieste. Veď keď tak chcempsa nech si ho nechá a ty odíď s deťmi preč. My mame yorka tiež. Už je to dedko ale od pol roka sanoyta vonku a dnu sa vyspinil len keď sme boli obaja na 12 hodinovej smene a vykadil sa pod dvere čo sa chudák pýtal vonku. Potom sme mali francúzskeho buldocka ktorí pol roka kakal a cikal po celom byte a išiel z domu lebo som to z 4 mesačným babom nedávala. Našli sme mu domov, pani sa nám ozýva, posiela fotky a spokojný je aj pes aj my.

zoeazari
autor
21. feb 2020

@lenka1993 našla som mu úžasných ľudí..Som s pani v kontakte už asi dva týždne.. Bývajú síce 320km od Ba,ale sú ochotní prísť preňho, majú obrovský dvor, bývajú aj so starkou, takže havco by nebol nikdy sám doma,vychovali a dožili u nich 2 yorkovia,umreli na starobu,je vidieť, že zvieratká milujú, majú aj dve už väčšie deti, jedného hravého havka na dvore,ale že ten by neublížil ani muche, podľa mňa by mu tam bolo super.. Cítim to z tých ľudí...No nie..Môj muž je asi postihnutý 😠😠

brita7777
21. feb 2020

@zoeazari tak mu to len oznam, dohodni tu pani..ci sa bojis, ze ti nieco spravi ? co najhorsie sa moze stat ?

airaw
21. feb 2020

Tu je chyba v mužovi a nie v psovi.. tvoj muž ťa vôbec nerešpektuje, robí ti naprieky, tvoj názor, šťastie, spokojnost, váš čistý byt, to všetko je mu ukradnuté, je mu jedno, že si smutná a máš nervy v kybli.. a že mu nezáleží ani na zdraví dieťaťa, to už je vrchol.. toto je láska? Takto sa nesprava muž, ktorý miluje svoju ženu a dieťa

whatever1
21. feb 2020

Aj keby bol pes vychovaný tak ho nenaučís aby mu netiekli sliny, je to prirodzený reflex. Ani nevies kde všade tie sliny máš, aj keby luxujes 100 krát denne.. Aj s tým s ocikavanim, aj keby vykonáva potrebu len vonku, môže mať ocuranu srsť, môže do toho stupit... Rit mu tiež neutierate vlhcenymi obruskami predpokladam😅, ono to tam proste je a keď ho umývate a sprchujete teplou vodou, všetko ide do vzduchu a dcéra to dýcha. Rady typu že treba dcéru vystavovať alergénom a psa si nechat by som nechala na alergologa nech rozhodne on a nie tu niekto na MK. Ja som ako dieťa trpela alergiou, tiež som mala nábeh na astmu, chronickú bronchitídu, doslova som sa niektoré noci dusila, viac som bola doma ako v škole... a odkedy zviera dali preč som nemala problem a kvalita života potom sa nedala porovnať.

tncka
21. feb 2020

@zoeazari presne viem co prezivas,u nas to bolo podobne,dieta alergicke,trhalo mi srdce ale musela som proste. Ani ma nenapadlo nechat si psa. Proste musel prec. Dali sme ho na zahradu,zdrhol a nakoniec uhynul chudak😪. Ale treba uznat ze dcera uz nebyva chora,cely minuly rok sme tocili same zapaly priedusiek a zelene sople. Ma to vyznam,v tvojom prpade by som asi vzala dieta k rodicom na par dni kym sa uvedomi a ked nie,tak rozvod...bud pes alebo ja s dietatom. Zdravie je prednejsie...nemoze byt az taky blby ze uprednostni psa pred vlastnym dietatom,to je chore

zdencaaaa
21. feb 2020

@zoeazari ja sa ta spytam rovno a priamo. Na co cakas ty? Mas doma choru dcerku. Ved do riti buchnem doma po stole a hotovo. Co tu citam od zaciatku stale frfles na muza no ale ja ta lutovat nebudem. Sama si to zariadila ako zijes ako spis. Ty sama si sa podvolila psovi. Frfles na muza ale najvacsiu chybu robis ty

jakoma
21. feb 2020

@zoeazari ked ste uz 2 tyzdne v kontakte s pani co byva 320 km, urychlila by som to a odovzdala psika.. dcerke sa ulavi a bude pokoj.. a je to obrovska vyhoda, ze pes bude daleko, aspon ho manzel o dva dni nedonesie domov :D

lenka1993
21. feb 2020

@zoeazari a urobiť to tajne ? Že raz príde a havo nebude ?

liana111
21. feb 2020

@zoeazari tak mu to natoc a ukaz mu to, mozno si to ani neuvedomuje... by som mu pohrozila nech to da do poriadku inak to zavesis na net 😂

leeo
21. feb 2020

Tento svet je nacisto chory

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
zoeazari
autor
21. feb 2020

@zdencaaaa ja viem a som si toho vedomá...Ale neviem to urobiť tak, že prosto príde po práci a pes tu nebude...Ani mužovi a už vôbec nie malej..Chcem,aby to išlo normálne,aj keď si poplaceme,ale aby sme sa na to pripravili a ostali s pani v kontakte..Nie že odídu,jeden do práce, druhý do školy, zabalím psa a dovi..to ani ja nedokážem...ale preč pôjde určite,len chcem,aby to išlo po dobrom....Predsa len je to tiež člen rodiny

koniarova
21. feb 2020

@zoeazari prepáč, ale silno pochybujem, že u vás to pôjde podobrom. Také veci sa dejú len v rozprávke. Mentálne rozpoloženie tvojho muža to totiž nedovolí. On ho sám od seba preč nedá nikdy.

tinapa
21. feb 2020

@jaskolka Máš pravdu, tiež som jej napísala, nech mu dá ultimátum. Podľa toho, čo sme prečítali, ťahá sa to už dlhšie a on si nedá povedať. Ako- aj ja som milovník zvierat, ale čo chce, aby jeho dcéra dostala ťažkú astmu alebo nejakú inú infekciu, či vírus do tela tými slinami, či výkalmi? Preboha, včera som si čítala príspevky jednej mamičky, ktorá prišla o 1ročného synčeka kvôli herpesovému vírusu- od bozku- dostal sa mu do mozgu a neprežil to. A keby to aj prežil, celý život je na posteli bez života.. To chce ten jej muž??? Vynadala by som mu tak škaredo, ach..

tinapa
21. feb 2020

@zoeazari Teraz čítam tv.ďaľšie príspevky? Ako si to môžeš nechať- ty tehotná a spíš na nepohodlnej sedačke? No zamyslela by som sa nad mužom, či je empatický a milujúci manžel.. Prepáč, asi ti to nepridá na psychickej pohode teraz, no naozaj to- ako si aj písala- musíš riešiť. V tehotenstve by som sa ani ja nezaoberala výcvikom psa, však máš iné starosti, a tak ako to chceš urobiť, je ohľaduplné..aj voči dcérke..klobúk dolu, ozaj.. Svojmu mužovi sa ale vzopri a neustúp.. Asi by som mu jednoducho povedala, že či chce aby sa vám narodilo zdravé dieťa.. Vtedy nemôže povedať nie, lebo keby mu to bolo jedno, vieš kam smerovať po pôrode..