icon

Nádcha a škôlka

hotelka
10. sep 2016

Ahojte,chcela by som vedieť vaš názor....Malý je predškolák,teraz po 4dňoch v škôlke nádcha, najprv zelené soplíky,teraz po dvoch dňoch sú číre..ale veľmi nesoplí sem tam....nemá teplotu je čulý, lieta po dome aj vonku a nič sa nesťažuje,dnes má trocha chytený hlas,no už to ide k lepšiemu...neviem ako ďalej, stále sa pýta do škôlky, či ho nechať v pondelok ešte doma alebo ho tam dať...viem že chorý by tam nemal ísť, ale keď má len nádchu...nekýcha, sem tam zakašle ale veľmi málo a žiadna teplota...

Strana
z5
stardust
11. sep 2016

@tajka1986 no ale to je problem tvojho imunitneho systemu a mozno v minulosti zle liecenej anginy. Nadcha sa radi medzi banalne choroby.

chloe001
11. sep 2016

Ked mu nic nie je, nech ide kludne do skolky, naozaj obcasne odkaslanie nie je choroba. Ale aby som povedala svoj nazor, nie je nadcha ako nadcha. Moja mala, ked ma nadchu, tecie jej nekontrolovatelne z nosa, od utierania ho ma zodraty, kycha a aj ked jej nic ine nie je, vidim, ze v takom stave by sa asi v skolke velmi komfortne necitila.
Ty vidis, ze tvojmu malemu nic nie je, citi sa ok, tak nie je problem.
Soplikova mafia funguje ako vidim masivne 😀 v mojom okoli je tiez celkom rozsirena. Dievcata, ja len tak na okraj, kedze nie som dieta, ja mam kolkokrat zeleny sopel a NIE SOM infekcna, NIC MI NIE JE, mam len alergiu (viem to na sebe samej sakra rozlisit)... tolko vysmievanu alergiu, predstavte si, ze zeleny sopel sa vyskytuje aj pri nej, sopel je totiz len obranny mechanizmus organizmu, nie choroba :-*

sense
12. sep 2016

@chloe001 tiez kazde rano ked sa vysmrkam mam zelene sople a tiez je to len v dosledku alsrgie lebo vsetky vytery ci z nosa ci z hrdla su negativne takisto ked zakaslem citim ze mi to vnutri obcas zachrapci a to mam od kompletneho krvneho obrazu cez rontgen pluc uro ene vsetko a keby mam vzdy ked si odkaslem al. Vysmrkam nos ostat doma tak som doma od zaciatku marca do min konca oktobra....

sense
12. sep 2016

@tajka1986 ked som mala problemy s anginami v 15 rokoch tak mi odporucili vyber mandli potom som mal 2x zapal priedusiek a za poslednych 15rokov 2x chripku nic viac... mozno by si mala spravit nieco zo svojou imunitou

celasapremenim
12. sep 2016

@tajka1986 fy energy, bylinne tiknturty, daj si kuru, opytaj sa, je tam lekarka na poradni, ako mas postupovat ake mas problemy a do roka ti NIC NEBUDE

mysga
12. sep 2016

Nadcha, ak nie je chronicka, bez zjavnej priciny, alebo nadcha z alergie JE infekčná. Dieťa by malo byť doma. Aj dospelý by mal byť doma,všade si to prečítate. A teraz návrat do reality. Všetky zamestnané vieme, že ak mám viac v robote nebyť,ako byť, ľahko o ňu prídem. Takže v praxi - moje dieťa má len nádchu, juchú. Ja idem do roboty, reálnu chorobu s teplotami atď si vyžerie niekto iný, koho dieťa to chytí od môjho. Lebo sa to inak nedá. Bohužial. Ale ak je mamička doma, tak neni o čom. Nemala by ohrozovať pracujúce mamy.

sense
12. sep 2016

@mysga odkedy je alergia infekcna zvlast ak vsetky testy su negativne? Nie som lekar len sa pytam...ako laik kedze u nas doma mam alergiu len ja...

mysga
12. sep 2016

@sense takto Nadcha (ak nie je chronicka alebo z alergie) je infekcna :D *

celasapremenim
12. sep 2016

ak ma dieta alergiu a z toho nadchy, nadcha sa len kontroluje, ci nenakombinovala s nejakou virozou a ked je cira a steka von, tak dieta s papierom od lekarky, ze je alergicke a je v poriadku, moze kludne chodit do kolektivu a ostatne deti rozhodne nakazit nemoze
je na sikovnosti rodicov, ci ho nasledne otuzuju a spravne sa chovaju v tomto prejave, aby dieta nenakombinovalo choroby
tiez, vela deti pri styku s chorymi detmi ani neochorie, avsak imunitu si tym buduje tiez
nadcha, priezracna, alebo aj mliecna, ta vsak po konzultacii a vyteroch od lekara radsej, nie je dovod, aby dieta neslo do kolektivu
ja by som len preventivne skor upravila pravidla tak, ze ak pridu deti s cirou nadchou do skolky, aby nespavali radsej v skolkach, ale po obede sli uz domov... pre kazdy pripad, aj jednym smerom aj druhym, co sa chorobnosti tyka
iba preto, lebo ani lekari nie su vsetci pedanti, laboratorne testy sa mozu mylit, rodicia su tiez v mnohych pripadoch rozni
tiez ak ucielka vidi, ze je dieta malatne, napriek cirej nadche pravdaze domov

sense
12. sep 2016

@mysga prepac som si to zle vysvetlila ...resp precitala

celasapremenim
12. sep 2016

@mysga ak je cira nadcha, nemusi byt chronicka, tiez nie je nakazliva

mysga
12. sep 2016

@celasapremenim nebudem sa za to biť, mne to len takto raz doktorka povedala, že je to infekcia sliznice, či čoho. 🙂 ale zakladom je to, že rodič a aj ktokolvek bežne zamestnaný bohužial musí robiť rozdiely medzi nádchou a napr.angínou.

celasapremenim
12. sep 2016

@mysga infekcia to skutocne nie je vo vsetkych pripadoch nadchy, asi si ju zle rozumela, alebo ti to prirychlo vysvetlovala, je aj druh nadchy, kde sa len vyplavuje von nieco, co organizmu vadi, nemusi ist vobec o infekciu, ale ta sa moze pridruzit, kedze je to cele priechodnejsie a pohostinnejsie pre bacile, ked su sliznice opuchnute a produkuju hlieny
je poterbne byt ostrazity vtedy, pokial to ide, ak ide o priehladne sopliky, fakt sa da dat dieta do skolky, ja som nemusela, lebo som bola na druhej rodicovskej, ked toto prekonavala mala, takze som ju nechavala doma radsej .....ale kebyze som v praci, tak v tych dnoch, ked ma priehladne a je v poriadku ju kludne do skolky dam
toz....ja si pamatam zo skolky, ake zelene one vlacili tam decka, to uz bolo ale riadne davno :D teraz by to dieta do kolektivu neprijali, s vynimkou sukromnych skolok, tam to je zhovievavejsie aj v tomto bohuzial

hoffka777
12. sep 2016

Možem odporučiť preventivne davat dieťaťu Colostrum aby nebolo choré

maciatkolulu
12. sep 2016

@mysga a ine deti pracujucich mamin, mozu ohrozovat druhe deti pracujucch mamin 😀 skveleeeee 😀 ale tak aspon uprimne napisane,len ked pride realita a budes si nosit domov soplave dieta zo skolky ledva dva dni potom, co si ho tam doniesla zdrave a vedla bude sediet Petkova mama a cpat Petrika kokrhajuceho so zelenymi soplami do vnutra so slovami, to je alergia, tak ta humor zarucene prejde, najma ked budes vediet, ze ked ti ochorie, nebude s nou kto mat byt doma a teba sef zarucene vyprasi z prace, ale ani tehotnu to nepotesi, ked jej starsie dietko donesie domov sople - pardon, to nie je infekcne, teda alergiu 😀

mysga
12. sep 2016

@maciatkolulu jasne,ze to povazujem za negativnu vec. 🙂 ale tak to funguje. Clovek je rad,ze zrovna jeho dieta ma "len" nadchu a moze ist do roboty. :D chcelo by to nejaky iny system,no... :/ spravim si zdravotny kurz a budem chodit strazit chore deti. :D

hotelka
autor
13. sep 2016

Tak ja maleho piplem!cistime nostek vitaminy...v nedelu som ho dala konecne dokopy, vcera sme este ostali doma a dnes ho dovediem rano do skolky a v satni co nevidim!!!skoro ma prevratilo!babicka si doviedla vnucika sople az po kolena a tlacila ho do triedy!!no len sa modlim aby vydrzal aspon do konca mesiaca!

hotelka
autor
13. sep 2016

@p_etrisha píšem ti správu

maciatkolulu
13. sep 2016

@hotelka ale vsak to nevadi, je to len nadcha 😉 aky problem, ved ti tu napisali co a ako je nadcha, tak preco sa modlis, v tejto diskusii si sa dozvedela, ze je to neinfekcna zalezitost a vobec nevadi, ze ide dietatko s nadchou do skolky, ved nemal snad teploty, bol culy - ten dotycny chlapcek, vobec nechapem, preco by ta malo prevracat a preco by si sa mala modlit, snad sa nechces pridat do nadchovej mafie 😀 😀

hotelka
autor
13. sep 2016

@maciatkolulu čakala som kedy sa ozveš 🙂 lenže na tom chlapcovi bolo očividne že mu nie je dobre a tie sople nevyzerali byť číre asi tak

maciatkolulu
13. sep 2016

@hotelka ja len, ze kazda, teda vacsina matiek su gejorky, ked ma ich dieta nadchu, vtedy je to povacsine alergia a nic to nie je, ale ked to ma druhe dieta, tak uz je to na modlitby... 😀

maciatkolulu
13. sep 2016

@hotelka tak, ale hlavne, ze je maly zdravy a snad ti neochorie, kedze imunitu ma oslabenejsiu

Strana
z5