icon

Nádcha a škôlka

hotelka
10. sep 2016

Ahojte,chcela by som vedieť vaš názor....Malý je predškolák,teraz po 4dňoch v škôlke nádcha, najprv zelené soplíky,teraz po dvoch dňoch sú číre..ale veľmi nesoplí sem tam....nemá teplotu je čulý, lieta po dome aj vonku a nič sa nesťažuje,dnes má trocha chytený hlas,no už to ide k lepšiemu...neviem ako ďalej, stále sa pýta do škôlky, či ho nechať v pondelok ešte doma alebo ho tam dať...viem že chorý by tam nemal ísť, ale keď má len nádchu...nekýcha, sem tam zakašle ale veľmi málo a žiadna teplota...

maciatkolulu
10. sep 2016

@siska53 ja som niekde pisala o slabom.sopli? ja som pisala o nadche ako takej, ale nevadi. a to svojim detom preco merias teplotu, ked im nic nie je? Ale vies co, nechajme to tak. pisapa som o sebe, ze ja nerada robim to, co nechcem, aby robili mne a to je vsetko a ci sme divna komunita preto, ze sa necitime dobre pri nadche, no neviem, tak mozno sme...dobru noc

siska53
10. sep 2016

@maciatkolulu hovorim.o situacii,ked su chori a uz 2-3.den doma. Uz je len zvysena teplota a kebyze preventivne nemeriam,ani neviem,ze ju maju. Vies,pocas choroby im zvyknem teplotu merat.

siska53
10. sep 2016

@maciatkolulu pre mna aj slaby sopel je isty druh nadchy.
Ja som s nadchou ale i kaslom.chodila normalne do skoly,ak som.sa citila inak dobre. Rovnako vtedy chodim aj do roboty. Jedine,ked sa necitim dobre,tak ostavam doma. Rovnako aj na detoch vidim,ci su ok alebo nie. Ak nie,ostavaju doma. A viem,ze obcas aj similuju.lebo sa pri podozrivo usmievaju,v skutocnosti sa im.napr.nechce do skolky. Najma.mladsia,ta by najradsej bola.doma a ja zas,uprimne,najradsej tiez. Ale nejde to. Zial.
Tak dobru noc.

maciatkolulu
11. sep 2016

@siska53 a ja zase reagovala na autorku mysliac si, ze je doma s mladsim dietatom, ona teda tvrdi, ze je v praci, ale.asi len na polovicny uvazok kedze pisala, ze jej chodi len na styri hodiny, hmmm😉

juhseverzapad
11. sep 2016

Baby,ešte stále to tu riešite? Soplik bez teploty,šup do škôlky.

nanulka24
11. sep 2016

@juhseverzapad presne tak!!!

evittam
11. sep 2016

@juhseverzapad Tak, tak. No, 4 strany o čírom sopli - to je fakt možné len na MK. 😀

lili007
11. sep 2016

V pripade zelenych soplikov by som urcite spozornela a dietatko do kolentivu nedavala.
Jednak z ohladu k ostatnym detom ale predovsetkym aj s ohladom na svoje dieta.
Teraz moze mat soplik ale po zatazkavajucom dni v skole (predsa len pohodlie a starostlivost doma je ina ako v skole), sa z toho celkom lahko moze vyvrbit bronchitida ci laryngitida atd. Ja som vzdy radsej riesila chorobky preventivne a nie az potom ked uz z nich bol zapal pluc ci priedusiek, tie sme klop klop nikdy nemali.
Urcite treba precistovat a zvlhcovat nostek morskou vodou ci Vincentkou a nasadit kvapky do nosa. Pokial zelene sopliky neprechadzaju treba zvazit navstevu lekara a nasadenie antibiotickych kvapiek do nosteka.

tajka1986
11. sep 2016

@hotelka ma sopel pokasliava a ty ho chces dat do kolektivu? Vdaka takym ako si ty,odsereme si to potom cela rodina ked to mala dotrepe domov! Vyliec a potom ho daj do skolky. Nepochopim toto ja asi nikdy v zivote. Nevravim ze treba letiet k dr.,ale par dni preliecit doma a nepchat ho medzi zdrave deti

hotelka
autor
11. sep 2016

@tajka1986 ja som nepovedala ze ho tam takeho idem dat!!!!!nepotrebujem rady!maly je dnes uz bez soplika a dokonca od vecera ani raz nezakaslal!!!

sense
11. sep 2016

@hotelka to nevysvetlis....a kedze som na svoju otazku odpoved ani od jednej nefostala prefpokladam ci uz ony ako matky al muzovia urcite do prace al.kolektivu s nadchou chodia a vtedy urcite deti nenakazia len vzdy ti druhi

stardust
11. sep 2016

@tajka1986 ako si ods***e nadchu? Do skolky nepatri dieta s horuckou, malatne dieta, dieta s vaznymi nakazlivymi chorobami. O ake sa jedna, je dane Zdravotnickym uradom. Nadcha v zozname nie je 😉

dekys
11. sep 2016

@hotelka nabudúce keď sa mu to bude opakovať, tak hneď chod k dr, ale ozaj hneď keď bude mať ešte tie zelené nech spraví výter, je veľká pravdepodobnosť že má pneumokoka

sardinka336
11. sep 2016

Kazde dieta je ine, ja dakujem panu bohu ze som prve dieta ,,absolvovala,, bez konika lebo inak ako čítam tieto vlakna tak asi by som od nervov išla na pohotovost...lebo moze mat laryngytídu a neviem snad aj zapal pluc....Ano, niektore deti su take, ze akonahle začnu soplit tak koniec sveta. A su deti čo maju par dni neviem 3-4 dni zeleno priesvitny sopel a nič nim nie je ani ,,za pána,, nema teploty, nič tak čo budem chodit k doktorke?
Tiez nehovorim davat tam dieta ktore je malatne, spave, soplave...evidentne nie ok. Ale ak mi doma lieta ako ,,,veter,, a občas jej vybehne ,,sviečka,, no je tam toho, utreme, odsajeme vyplachneme Sterimarom, Physiomerom čo mám doma a šmitec...beha dalej.
Ano, ja som bola v praci aj s bolavym hrdlom, holt chybali kolegyne, ktore mali horšie choroby a chore deti, situácia taka, ze kazda ruka dobra. Ale uz ked som mala anginu tak samozrejme som bola doma aj keby traktory padali.

hotelka
autor
11. sep 2016

@sense presne...každa druha ma tu už ide pomaly ukrižovať že na čo ho tam idem trepať!!!pritom som nikde nepisala, že tam pôjde!no včera rano som sa rozpravala s jednou maminou a ona mi vravela že dieťa dáva do škôlky aj so soplom cirim samozrejme a pokasliavanim...tak som chcela napisat tu, že čo si o tom myslia ostatné mami no a takto som dopadla!!!pre kristove rany keby som ho tam chcela šupnúť tak tu toto nenapíšem ale rovno ho tam dam!a

atenna
11. sep 2016

Zijem v rakusku a tu keby rodicia nedali dieta s kazdym soplikom do skolky ci jasli,mohli by to tu kludne pozatvarat!! 😀 Mala chodila do jasli rok,v zime som tam dieta bez dlhych zelenych soplov asi ani nevidela. Ucitelky mi neraz hovorili ze museli volat rodicom bo deti mali uz 40tky! A oni samozrejme lieky nesmu dat!Napodiv bola moja dcerka doma za cely rok len 2x2dni. Raz horucky zo zubov a raz horucky z laryngitidy. Tu plati pravidlo ak je dieta 24hodin bez horucky (pocita sa nad 38,6) moze ist do kolektivu!Za rok bola v jasliach aj crevna chripka a Virus ruky+nohy +usta-dcerka to nedostala aj ked vacsina deti a dokonca aj uciteliek to chytili. Takze podla toho co popisujes nevidim dovod nedat dieta do skolky! Netreba byt uzkostlivy,v tomto veku sa uz deti musia vediet popasovat s virusami.

dekys
11. sep 2016

@sardinka336 moja to takto mala, že nemala teploty, najprv zelené, o par dni priesvitné, trošku pokaslala, a po čase ma to uz nebavilo, tak som dala spraviť výter a pneumokoka má.na čas som myslela ze uz je het, ale zase sa to opakuje, mne ho dokonca preniesla do očí. Aj si pamatam ten moment keď sa to pravdepodobne stalo

hotelka
autor
11. sep 2016

Pokial viem tak ja som pisala o dieťati o ktoré sem tam odkašle a malo číry sopeľ a je čulé!nie som predsa blba aby som nevedela kedy nie je dieťaťu najlepšie!

maciatkolulu
11. sep 2016

podla mna chce kazda mama pre svoje dieta len to dobre a kazda si svoje dieta pozna najlepsie a vie co ma a nema robit, ale je tu aj nejaka zodpovednost k druhym podla mna, ale po precitani tejto diskusie memin nazor a ked bude maly soplavy a sem tam mu vybehne sviecka z nosa, tak si to kludne namierime do kutika medzi deticky a ked sa na mna niekto pozrie, ze co tam ako robim, tak poviem, ze vo svete je to ok a mna nezaujima, ci oi maju slabu imunitu a z obyc.nadchy sa moze vyvinut u niekoho ineho aj nieco vaznejsie, lebo aj taki su medzi nami a chcu byt tiez integrovani medzi zdravymi atd.... ale skoda reci.Vobec ma to uz nebude zaujimat a ked nema 24h.teploty, neva, ze je decko po horuckach zoslabnute, aj ked doma lieta, imunitu ma urcite moje VLASTNE decko naburane horuckou, skolka povoluje, tak fijuuu leti, nuz dobre. Kazdy mame svoj nazor.
@hotelkai nak predskolak by nemal byt cely den uz v skokle, najma teda ked uz pracujes, tak nechapem ako stihas bezat z prace po dve deti do skolky a jasly... 😉

sardinka336
11. sep 2016

@maciatkolulu predškolak nema byt v školke cely den? A prečo? sak ked niekto pracuje tak kde ho má mat ?
U nas v škole je 700 ziakov...takze sopel a dokonca ani sem tam kašel (bez teploty) neriešim. Jednoducho nie je to mozne nechavat doma za kazdu hlupost. A ešte nikdy som nezažila ze by sa učitelka v škole stazovala na niekoho kto ma sopel...na škole sme mali aj čierny kašel, vši kazdu chvilu a chodili sme do roboty holt čo uz...v školke furt ako supy pozerali po tých detoch či su zdrave.

maciatkolulu
11. sep 2016

@sardinka336 vsak ja sa prave pytam, preco nema predskolaka v skoke cely den...Myslim, ze som polozila otazku jasne, inak predskolak by nemal byt cely den uz v skolke? Ja neviem, pisem hebrejsky? 😀 Sem tam ubehne pismenko, to je fakt, ale snad je rozumiem co pisem 😀
Autorka napisala, zevraj uz teda pracuje a ma obidve deti uz v skolke, ci jasliach a potom napisala, ze maly chodi iba na styri hodiny, tak ma to zaujima, ci by nemal byt predskolak potom, co uz ma rok skolky za sebou a je predskolak v skolke na cely den a ako sa teda stiha natrieskat dve deti rano do skolky a potom za par hodiniek zase po ne bezat

hotelka
autor
11. sep 2016

@maciatkolulu a preco by tam mali ostavat ked som poobede doma??podla mna zbytocne a nasla som si pracu ktora mi ZATIAL pri takmalych detoch vyhovuje...nevidim dovod preco by tam trcali aj poobede..a stihat sa da vsetko ked clovek chce

maciatkolulu
11. sep 2016

@hotelka vsak ok, ked si sikovna a stihas, tak je super, ale predskolak by mal byt podla mna aj s cirimi soplami cely den v skolke, maju tam uz program na pripravu do skolky

hotelka
autor
11. sep 2016

@maciatkolulu predskolak nemusi byt cely den v skolke...doobeda pracuju a po obede idu spat a domov...ja nie som s tych co tam nasilu trepu deti aj ked som doma len aby som mala klud...

maciatkolulu
11. sep 2016

@hotelka nemusi, mas pravdu, ved nie si doma, si v praci predsa

sardinka336
11. sep 2016

@maciatkolulu neviem ja som si prečitala toto citujem ......nak predskolak by nemal byt cely den uz v skokle, tak ale ok nejdem sa tahat za slovička 🙂
My sme mohli deti vyberat bud do tej 13:00 alebo potom az o 15:00 po olovrante, samozrejme vynimočne by sa dalo dohodnut ale proste takto sme to tam mali tak mne to vyhovovalo nakolko dcera a mi budila o tej 14:00 kym sme sa najedli a nachystali tak do tej 15:00 sme to krasne stihali a boli sme vonku aj do 18:00 tej...

maciatkolulu
11. sep 2016

@sardinka336 zabudla som dat otaznik, ale predpokladam, ze po precitani celej vety by to mohlo byt jasne, ale nevadi 😉

sardinka336
11. sep 2016

@maciatkolulu no vidiš...dnes si sedim na kabli... 😀 😀 ryba nam porodila a syn sa ma tu furt niečo pyta asi si myslí, ze som minimálne ichtyolog...ja viem o rybách asi tolko ze ,,šup na panvicu,,. 😀 😀 😀 No...vratme sa k teme 😀 😀
Cize dať či nedať dieta so soplom do školky, školy....to je otázka... 😝 😝

maciatkolulu
11. sep 2016

@sardinka336 kazdy ako uzna....je uplne zbytocne polemizovat, ale ja si myslim, ze pokial ma moznost dieta s niekym ostat doma a nerobi to problem, je to vzdy lepsie, aj pre dieta a aj pre kolektiv, ale to je moj nazor 😉

tajka1986
11. sep 2016

@stardust nam sa nadchou choroba len zacina. Sople mi zlezu do krku a hned mam anginu ako vysitu. Do toho hned chytim zapal priedusiek a som minimalne tyzden na ATB. Takze tak