Nádej s fimózou
Milé mamicky, rozhodla som sa Vam napisat moju skusenost s touto ,,chorobou,, . Maly ako 6 rocny (v maji tohto roku) bol poslany na chirurgiu a detsku urologiu na kramaroch, lebo mal uplne zuzenu predkozku a prilepenu. Mal asi 1mm otvor, viac sa mu pipik nedal stiahnut. Boli sme odkazany na uplnu obriezku, ze nam niet pomoci. Zacala som si studovat veci a nasla som vela vela clankov, kde pisu ze u nas je toto bezne a v zahranici, vo vacsine pripadov nerobia obriezky. samozrejme ked je to nevyhnutne, aj tam sa to robi. Na zaklade skusenosti niektorych mamiciek (aj vdaka mamicky hajanka), som naordinovala malemu strecing, pridala som kupele zo slezu nebadaneho a zohnala si krem triamcinolom. Malemu sa postupne otvor zvacsoval. (asi na 10mm priemer) Jedna mamicka mi odporucila skveleho detskeho urologa, Jozefa Dubravickeho na vajnorskej v Ba, kde som aj zavolala a onjednala sa. S tak milym pristupom, ludskym, profesionalnym som sa este nestretla!!!!! Hned ma pochvalil, ze som ho nedala ,,rezat,, ze som sa rozhodla spravne, trosku malemu popotahoval kozu , samozrejme mu to islo viac nez mne a povedal , ked budeme poctivo cvicit, pojde to uplne. Povedal, ak si zeny dokazu roztiahnut peru, lebo si to v istej kulture zeny robia, vkladaju si rozne ,,tanieriky,, a do ucha velke kruzky, tak sa aj tam dole moze koze roztiahnut. Chcela som , aby liecba s kortikoidmi bola pod kontrolou, preto som k nemu zasla. A ani som nestihla v ten den otvorit si maily a uz som mala od neho poslany clanok, kde presne opisuje vyssie uvedene fakty (nepusti mi to nakopirovat) . Som proste maxxxximalne spokojna, dufam ze Vam tento clanok pomoze v trapeni.
ta masticka je naozaj skvela, nam ju predpisal urolog z nemocnice v Martine, po dvoch tyzdnoch mu sla predkozka pekne stiahnut. vyhli sme sa tak traume z nasilneho stahovania.
a kazdy den to je lepsie a lepsie. to ,,prilepenie,, sa postupne odlepuje a to ,, zuzenie,, sa roztahuje.
@darzneba dá sa prosím ťa niekde tá mastička zohnať,alebo je len na predpis?Môj malý bude mať 3 roky a za chvíľu nás čaká prehliadka u detského dr. a mám strach že nás pošle tiež na obriezku.Staršiemu synovi to tiež robili,tak viem čo to je a nechcem aby si to musel vytrpieť aj mladší.Tak isto mu nejde predkožka vôbec stiahnuť a radšej by som skúsila tú mastičku ako riešiť to obriezkou.Zatiaľ robíme len kúpele zo slezu,ale to nepomáha vôbec ☹
@alexiska no je na predpis, no ja mam znameho v lekarni, som si zohnala. Ale potom mi ho uznal aj urolog, tak mi uz predpisuje. My sme absolutny pripad toho, ze obriezka je uplne ale uplne zbytocna vec. Maly mal do 6 rokov asi 1mm otvor a totalne prilepenie, takze to najhorsie co moze byt a uz za 5 mes liecby mame skoro celu kozu dole.
@darzneba ja mam tiez u onidvoch chlapcov uplne zuzenu.vysvetlujeme stale ako to treba natahovat.ale nejde im to.pockam kym bude trosku starsi a potom to snad pojde lepsie.tiez ma uplne presvedcil clanok od @hajanka a uz vobec by dom nedovolila nasilne pretahovat ani rezat.tvoj clanok ma velmi povzbudil ze nic este nie je stratene.fakt radsej zrastena predkoska do dlhsieho veku ako trauma na cely zivot.takze diky za skusenost
@cecil36 no mne detska hovorila ze do 6 rokov sa nema nic, ze sa nato pozrie na 6 rocnej poradni, vtedy sme sli na kramare, kde mu chceli robit obriezku, ja som to nedala a zacala som mu davat krem podla vlastneho rozhodnutia (samozrejme som nastudovala kopec veci otom na internete) a postupne sa mu to otvaralo. Jasne ak zacnete skor, predidete neprijemnostiam. Jasne ze Vam len cvicenie a slez (bez triamcinolomu) .
kto ma zaujem, clanok poslem do mailu
Malemu sa po niekolkych mesiacov liecby kremom a namacaniu v sleze nebadanom, sa uplne odlepila koza a otvor 1mm uplne otvorila. HUrrra!!!! OBRIEZKA SA NEKONA!!!
Ak ma niekto zaujem, slez nebadany sa tazko zhana, ostalo mi 15 sackov caju, (pouzili sme asi 50) vnat, sypana.

@darzneba a robila si mu s predkozkou niekedy nieco, resp. skusala pretahovat? ja mam maleho chlapceka (15 m), a nerobim mu s tym nic, aj ked mi to pediatricka kazala
vobec neviem, co s tym, ci nieco robit, alebo nechat to tak