Narastajúci počet detí s diagnózou autizmu: Vaše názory?
Ahojte, v prvom rade napisem, ze nie som ziaden odporca ockovania, ani sa neradim k tym ,, ze ockovanie vyvolava autizmus" . Proste neviem, ci je to len v mojom okoli a zaznamenavam strasne vela tychto pripadov...no a dnes este aj moja psychologicka zacala s touto temou a priam nestastne nariekala, ze len tento tyzden mala 4 deticky s touto diagnozou a dalsie na ceste...ze nevie cim to moze byt, ale je toho viac ako niekedy...co si myslite?
@autorka vieš, čo je úplne prvotnou príčinou autizmu? Nedostatok testosterónu v tele a celkovo hormonálna nerovnovaha. A práve preto je aj viac autistov chlapcov ako dievčat. A čím je to spôsobené. No touto dobou. Pani psychologička nech si "dorobi" medicínu, kým začne konspirovat.
A ty kým tu začneš šíriť hoaxy ze za to môže ockovanie, nastuduj si prosím ta niečo o tom. Odporucam literatúru od prof. Ostatnikovej, ktorá sa autizmu venuje už roky a ktorá založila aj Autisticke centrum v BA.
Myslíš, že teraz neexistujú dospelý autisti? Áno existujú a je ich veľa
Urcite ockovanie nie je jedinou pricinou, ale co citam pribehy, tak niekedy to vyzera ze ockovanie to naozaj spusti. Niektore zeny popisuju, ze tesne po zaockovani ma dieta najprv brutal teploty, nespokojnost, zmeny nalady a potom bum zacne zaostavat. Tym ale nechcem povedat ze je to len ockovanim, ale nejake percento deti to ockovanie naozaj poskodi a netvrdme ze nie, Ale samozrejme su tam aj ine faktory, Moje deti maju vsetky ockovania, ale po kazdom ockovani som trpla ci sa nieco nestane, bala som sa ...
Na to nevedia jednoznacnu odpoved ani odbornici. Ja mam syna s autizmom, obidvaja sme mali pod 30 rokov, obidvaja sme zdravy, ani nezijeme najhorsim zivotnym stylom - obaja cvicime, snazime sa jest zdravo atd. Syn sa narodil donosene, prve znaky som na nom videla spatne aj pred ockovanim (myslim tim MMR), tak preco ? Ani ked sme sa o tom bavili s doktormi a psychologickou co ho diagnostikovala, nikto nevie presnu odpoved. Mozno je to kombinacia faktorov, ale predpoklada sa ze budu stale.pribudat.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/m-m-rv... - oficialny letak vyrobcu, zriedave neziaduce ucinky z letaku (vazne tam nevidite opuch mozgu, Guillainov-Barrého syndróm, zápal nervového systému (mozog a/alebo miecha) ??):
Opuchnuté lymfatické uzliny.
Ľahšia tvorba podliatin alebo krvácania ako zvyčajne.
Závažná alergická reakcia, ktorá môže zahŕňať ťažkosti s dýchaním, opuch tváre, ohraničený opuch a opuch končatín.
Podráždenosť.
Záchvaty (kŕče) bez horúčky; záchvaty (kŕče) s horúčkou u detí; neistá chôdza; závrat; ochorenia zahŕňajúce zápal nervového systému (mozog a/alebo miecha).
Ochorenie pozostávajúce zo svalovej slabosti, nezvyčajných pocitov, pocitu brnenia v rukách, nohách a v hornej časti tela (Guillainov-Barrého syndróm).
Bolesť hlavy; mdloba; poruchy nervov, ktoré môžu spôsobiť slabosť, pocit brnenia alebo znecitlivenia, poruchy očného nervu.
Výtok z očí a svrbenie očí s tvorbou chrást na očných viečkach (konjunktivitída).
Zápal sietnice (v oku) so zmenami vo videní.
Hluchota.
Kašeľ; infekcia pľúc s horúčkou alebo bez nej.
Nevoľnosť (nauzea).
Svrbenie; zápal tukového tkaniva pod kožou; červené alebo červenofialové ploché bodky v tvare špendlíkovej hlavičky pod kožou; stvrdnutá vyvýšená plocha kože; závažné ochorenie
@mikadooo lenže ten autizmus majú , aspoň podľa mojich informácii zaočkované deti. Ale aby sa to tu nezvrhlo - podľa mňa je to všetkým dokopy a istý podiel na tom určite má aj zloženie vakcín . Ano očkovalo sa aj kedysi ale inými vakcínami, takže tieto nové môžu k tomu prispieť. Môžu ale nemusia. Tak isto ľudia do seba všetko možné pchajú, čo im zostáva v organizme - takže je to asi z kaaždého rožka troška.
@katulienkax veľmi vážne. Tak isto ako rôzne choroby, vírusy, tak isto aj očkovanie môže niečo spustiť, čo človek už v sebe má alebo má na to nábeh. Človek nikdy nevie
ano pribuda.
neviem preco kazdeho prve napadne ockovanie.
spomenute mikroplasty, nedavno niekde robili studiu odobrali 10 zenam plodovu bodu, 9 z nich malo v nej mikroplasty.
potraviny, prach v ovzdusi, stres, nezdravy zivotny styl, je "normalne" ked vsetci chlastaju, fajcia... plus vyssi pocet predcasnych porodov, ukazuje sa suvislost medzi metabolickym ochorenim matky a autizmom dietata, kolko ludi poznas s alergiou, celiakiou, intoleranciou na laktozu a kadeco a kolko ich bolo pred 20 rokmi?
@ibatanecnica Lenze ho nemaju len zaockovane deti, objavuje sa aj medzi neockovanymi. Tych zase nie je taky pocet, aby to boli vyznamne cisla.
Cize ak tam nejaky vplyv je, nie je to jedinym faktorom.
Ahoj, odpoviem ako niekto, kto sa do tejto problematiky "vyzná", nakoľko s detičkami pracujem a táto téma so mnou putovala celým štúdiom. Presná príčina autizmu stále nie je známa, ale vysoko pravdepodobne ide o kombináciu genetických a fyzikálnych faktorov. T.j. laicky, vysoko pravdepodovne sa dieťa s autizmom narodí (Jánošíková tvrdí, že v okolí môžu existovať spúšťače, ako napr toľko krát spomínané očkovanie, prostredie, naozaj hocičo). Ďalej autizmus sa v značne väčšej miere objavuje u chlapcov (teória o hypermužskom mozgu, pôsobenie testosterónu a pod..tiež dievčatá sú údajne akési "odolnejšie", resp lepšie vedia maskovat prejavy, môžu zostať nediagnostikované celý život). Ostatné možné príčiny boli popísané aj v komentároch.
A očkovanie samo o sebe spúšťačom autizmu nie je, robila som aj a deťmi co zaočkované neboli (ale boli len dvaja) a diagnoza sa u nich objavila, keď už sa to tu načrtlo.
@beronsche ja som nepísala, že je to jediný faktor ale jeden z mnohých. Treba čítať všetko a nie vytrhávať z kontextu
@ibatanecnica pises "lenže ten autizmus majú , aspoň podľa mojich informácii zaočkované deti.". a potom rozoberas v tejto suvislosti zlozenie vakcin...
Myslim, ze napriek dalsiemu tvojmu prispevku o inych potencionalnych vplyvoch, je kontext, v akom si to myslela.jasny..
@beronsche áno podľa mojich informácii, pretože u nás v ambulancii máme všetky deti očkované. To ešte nevylučuje možnosť, že aj neočkované majú autizmus. Ja nerobím žiadny prieskum ani výskum v tejto oblasti, takže vychádza z informácii, ktoré mám . A zloženie vakcín som použila preto, pretože obsahujú látky, ktoré majú vplyv na ľudský organzmus, mozo g a pod. Ale ako jednu z možností a nie IBA jednu z možností autizmu.
@heln celiakia tu bola aj pred tym, len sa nediagnostikovala rutinne, je to geneticky podmienene ochorenie, takze ten gen v populacii koluje asi odjakziva. Intolerancia laktozy, moja babka, rocnik 1937 ju urcite mala. Cely zivot nemohla nic zo sladkeho mlieka lebo ju prehanalo, ale diagnozu jej nestanovil nikto.
@viestta veľa ochorení tu bolo, ale neboli diagnostikované a ľudia mali zdr. problémy. Počet obyvateľov vzrástol, tak vzrástol aj počet chorých. Ale zase napr. také alergie - tie neboli až v takom rozsahu a ani napr. diabetes u detí.
Vyssim vekom rodicov, hlavne matiek. Aktualne sa odhaduje, ze asi 98% vplyvu na vznik ma genetika, cize starsie vajicka matky. Zivotne prostredie, BPA, zivotny styl su skor take okrajove priciny.
@drahomirrra som zvedavá, či by si to tvrdila aj keby si deti nemohla mať. Veľmi spiatočnícky názor, keďže veda a výskum ide dopredu a určite IVF nemá vplyv na to, že deti majú autizmus.
@pandorra Ach, bože, zase nejaká, čo jej to skočilo na otlak.
Vedci s touto tézou neustále pracujú, takže by som o spiatočníckych názoroch pomlčala. Ten čo deti nemôže mať, ich nemôže mať z nejakého dôvodu, nech to znie akokoľvek kruto.
@drahomirrra či by si takto hovorila, keby si deti nemohla mať.
@refly neboli ľaváci? sesternica má už po 50tke a v pohode vždy ľaváčka. Nikdy ju nikto nebil zato že píše ľavou rukou. Dokonca je vzdelaná, Vš vyštudovala aj "ľavou rukou" už pred 30 rokmi...
alebo máš iné skúsenosti , alebo píšeš blbosti.
@lienka.7 ale ja som nikde nenapisala ze vinim zato ockovanie preboha...preco kazda tu pise naozaj k veci a ty sice tiez ale rypavo? To s tou psycholožkou som dala len na doplnenie, lebo akurat vcera to tiez spominala....joj nemam rada zeny ako si ty..:( prepac...chcela somno tom diskutovat, ze co si o tom myslite, ja to nastudovane nemam a preto som zalozila tuto diskusiu, ze aa aj nirco dozviem...aj o tom je MK no nie? Deti mam zaockovane...nepripisujem autizmus ockovaniu preboha...jedina moja otazka znela, ze preco je toho tak vela v dnesnej dobe...dostala som vela informacii a som vdacna vsetkym diskutujucim okrem teba...ahoj...ps: este raz si precitaj, ale slovo za slovom...porozmyslaj...ze co som vlastne napisala...ziadne hoaxy totizto nesirim...ale ty ano...lebo si ma obvinila ze ja vinim ockovanie za autizmus...pekny den
@ibatanecnica či by, keby, ak by....keby bolo keby...toto je argument, ochbože, človeku sa aj odnechce diskutovať.
autorka -zbytočne to budeš tejto osobe niečo vysvetľlovať tá si ide svoje. A ešte jedna. to máš dokola to isté. Radšej ukončiť diskusiu, lebo len za slovíčka chytajú a reagujú úplne odveci
@drahomirrra tak nediskutuj. Nikto ťa nenúti. Možno sa tu bude potom dať normálne diskutovať bez vás rýpavých a najmúdrejších
@ibatanecnica poznám autistu a nie je ockovany
@lasona fajn, ja som nenapísala, že autisti nie sú očkovaní. Ale že v našej ambulancii máme deti očkované a medzi nimi sú autisti.
prečo si všetky myslíte že za tým nie je očkovanie?
odporúčam vám všetkým alebo si zožeňte prednášky od Zuzany Maštenovej zo Zvolena, alebo choďte osobne na jej prednášky a tam sa dozviete že jedna z možností je aj očkovanie.... Odborníci očkovanie vôbec nevylučujú.
Zuzana Maštenová je odborníčka na autizmus, ktorá bola niekoľko rokov v zahraničí kde sa vzdelávala.
@deti95060810 ja tiež nechápem, prečo to niektorí popierajú ako jednu z možností, potraviny, voda, vzduch, chémia- to všetko áno, môže mať vplyv na zdravie ale očkovanie v žiadnom prípade. A keď si človek zoberie, čo všetko tie vakcíny obsahujú..... a čo tie látky dokážu vyvolať v tele človeka - ale zbytočne to bude niektorým písať. To máš ako s liekmi. Časom sa u mnohých, ktorí dlhodobo užívajú lieky vyvinú problémy s pečeňou alebo obličkami.

Podla mna je vela premennych ako ovela lepsia diagnostika oproti minulosti (tieto deti boli skatulkovane ako nevychovane deti, introverti co nerozpracaju atd) Starsi vek rodicov - deti sa rodia neskor 35+ u zien u muzov 40+. Ale aj doda v ktorej zijeme, vela vzruchov, potraviny ktore jeme…