icon

Narkóza dieťaťu bez náladovky

skalka22
31. máj 2013

mojej malej vyberali nosne mandle..dali jej narkozu, ale bez naladovky.. bola cela vystrasena. ked som uz nemohla ist na operacku, ona im tam zacala vrieskat..a ja som radsej isla na vzduch.. je to mozne aby skoro4rocnemu dietatu nedali naladovku..

Strana
z2
moon1979
13. júl 2013

@janinah ja mám 33 rokov a mala som dosť z operačky nieto ešte malé dieťa .... ležať na stole je trochu o inom ako stáť pri ňom .... a k tomu "ťuťkovi" - chcela by som vidieť teba aká by si bola hrdinka keby ti išli dieťa operovať a je jedno či rutinný zákrok alebo vážny. každá operácia nesie riziká, obzvlášť narkoza ale to asi vieš ....

janinah
13. júl 2013

@moon1979 aj som ako pacient ležala na oper.stole,aj moje dieťa operovali akútne o polnoci..takže nechápem prečo ma riešiš.....

aristka
13. júl 2013

@amouramour tak si asi silná osobnosť,ale aj by som to halvne u detí neriskovala lebo, aj keď si to dieťatko nepamätá bolo maličké môžu ostať veľké psych .dôsledky a panické ataky a nebude vedieť z čoho....a v tejto dobe humanizácie a hlavne detičkám sa dáva ľahká anestézia,aby záťaž pre telíčko bola čo najmenšia...inak ja sama by som si nedala zaživa zo seba niečo trhať a opakujem mala som tú česť vidieť detičky ako sa im to robilo len po obstreku mesocainom a tú paniku a ten rev ,lebo plačom sa to nedalo nazvať by si nechcela počuť....a možno ,že si to nepamätáš je len obranný mechanizmus tvojho mozgu,ktorý túto spomienku zablokoval,takže si mala šťastie,že si sa takto s tým vysporiadala

amouramour
13. júl 2013

@aristka no asi kazdy sme iny🙂netvrdim, ze niekto z toho nemoze mat traumu, obzvlast male deti...ved ked si vezmeme, su aj zeny co su pri spinali pri sekcii hystericke a treba ich uspat...ja si pamatam inak vela detailov z tej operacky, kachlicky, ako mi lekar spieval a pamatam ako to aj zabolelo ale nic az tak strasne a hlavne si pamatam kolko sme sa tam na izbach zabavili🙂ako anesteza je isto niekedy naj riesenie, ale teraz ked ju davaju pomaly aj na vrtanie zubov, tak to mi pride prehnane, predsa len je to zataz pre organizmus...

aristka
13. júl 2013

@amouramour ano stáva sa to ,ale je to o tom akú má kto psych.a niekto aj napriek anestézii tj.spinálky neznesie ,že mu niečo robia,podvedomie spraví svoje a tie mamičky nám idú do paniky ,dá sa troška diazepamu a maminka zaspí.....

moon1979
13. júl 2013

@janinah reagovala som na tvoju nemiestnu poznámku o rodičoch "ťuťkoch" ...

moon1979
13. júl 2013

@aristka velmi vela záleží akú atmosféru urobí personál na sále ak má pacienta pri vedomí ... ja som mala prvú sekciu v celkovej (to bol otras) a druhú v spinály (perfektná vec) .... bála som sa toho, či nebudem mať paniku ked budem pri vedomí, ale všetci boli takí zlatí, že som absolútne ani nemyslela na to, že som rozpáraná hore dole a vrtajú sa vo mne ... za celý čas nepovedali jedno jediné slovo týkajúce sa operácie, ani len to, že začíname ... rozprávali sa akoby boli na káve, fakt klobúk dolu pred ich profesionalitou, nehovoriac o tom, že do rozhovoru zapojili aj mňa a nemala som najmenší pocit strachu. no prvú sekciu som mala v inej pôrodnici v celkovej a teda zážitky mám otrasné ... extrémne veľa záleží na personály a hlavne od aristu ... ja som mala pani doktorku tak strašne zlatú empatickú, že ma dokonca ešte aj pohladkala počas operácie 🙂

janinah
13. júl 2013

@moon1979 nemiesta poznámka? no ako myslíš...ale ak myslíš,že pacienti a aj rodičia pacientov sú všetko inteligenti na úrovni,tak sa hlboko mýliš...slovo ťutko mi nepripadá ako urážka a zaujímavé,že si jediná,komu to tu vadí..ale ok,máš právo na názor a ja takisto,takže viac to rozoberať nebudem

moon1979
13. júl 2013

@janinah
jediné, čo nemusím, sú arogantní zdravotníci bez štipky empatie ... ahoj

zuzanocka
13. júl 2013

@janinah aj mne 1. krat trhali mandlu "zaziva" a bez oblbovaku.. cize co pisala katja, moze byt kludne pravda 😉 detailne si vsetko pamatam, napriek tomu, ze som mala 5 rokov...
Starsej dcere dali oblbovak, pekne spolupracovala, ziadnu traumu nemala, ja osobne by som urcite nedala mandlu vyberat v narkoze..na co taka zataz pre organizmus...no ale to je ina tema 😉

maznacik007
13. júl 2013

absolvovali sme viacero narkoz.... deti vzdy dostali oblbovak .... podla veku bude sirup alebo tabletku, ja som tiez vzdy dostala oblbovak ...

ako dietatu mi vyberali nosne mandle pat krat bez anestezy akejkolvek ... naposledy v 15 stich mi vyberali nosne aj krcne .. pekne priputali do kresla remenmi a slo sa na vec .. pamatam si to doteraz.... 😝

nedovolila by som mojmu dietatu vyberat mandle bez anestezy ...

aristka
13. júl 2013

@maznacik007 správny postoj,sama si zažila a cítila ,ja by som to nikdy nedovolila a viem čo obnáša anestézia aj u dieťatka ,dieťatko nemá čo prežívať bolesť a pamätať si ,dáva sa im dormicum a to má jednu zázračnú silu ,detičky si nepamätajú ani stav pred operáciou,robí takú predoperačnú amnéziu,čo je dobré....

Strana
z2