Narosan čučoriedkový
Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)
@spirit16
@martina1305 baby, napadlo mi, či by sme si nevytvorili súkromnú skupinu - len poradkyne Just - zdieľať informácie o výrobkoch, tipy, nápady, kombinácie, ktoré zaberajú, podeliť sa o skúsenosti, čo poviete? 😉
juuuj ale ste sa do mňa obuli... kedže som bola dva mesiace imobila, posteľ - záchod nič iné.... tak som si svoju nudu a neschopnosť kompenzovala tým že som sa venovala tomu čo mám rada a baví ma. nevložila som celú ponuku len tie o ktoré ma dievčatá pýtali. podotýkam niektoré boli také čo mi písali že sa predávajú oveľa pod cenu /čomu ja zase nechápem a je mi to jedno!!!keď niekto chce nech si to predá aj za 1 Euro!!!/ po dvoch týždňoch by som mala fungovať a nebudem sa mať kedy venovať MK.
a kludne môžte prejsť celý internet - fb, twiter, mama a ja... a iné a 3/4 poradcov padne hneď..... neviem síce načo sa ospravedlňujem aj svoj zdravotný stav....
@aleka nechápem, prečo to berieš ako útok 😕 Ak robíš ako poradca pre Just a práca ťa baví, ber to, len ako upozornenie, keby ťa niekto nahlásil, zrušia s tebou zmluvu. Pozri si ešteraz manuál pre poradcov, je tam všetko ohľadom podmienok predaja a cien. Jednoducho je to proti pravidlám. To, že to iné predávajú pod cenu, je ich problém, takisto sa "Kĺžu po tenkom ľade", nikdy nevieš, kto z Jusťákov na to príde, ja osobne by som to neriskovala. Ostatné možno ponúkajú druhým výrobky v cene určenej pre poradcov, ale to je tiež ich problém, to už nech si každá robí ako chce. Ale takto verejne na nete si ľahko "nájditeľná", iba toľko.... Prajem ti skoré uzdravenie 😉
Mozes to brat tak, ze sme sa do Teba obuli.
Pravda je taka, ze si porusila pravidla a my sme na to upozornili. A pokial ich budes porusovat, tak na to budem upozornovat.
Marketing sa v Juste robi inak. Nie tak, ze podliezas cenu.
@aleka A hlavne na MK nikdy nevieš 🙂 moja svokra robí pre Just takmer 20 rokov, na školeniach sa už vraj spomínal modrý kôň v súvislosti s Justom - vraj sa tu podávajú nesprávne informácie o produktoch a podobne. V nejakých témach... robí to zlé meno. A ako som už písala vyššie, tu si viac na očiach, niekto to objaví a môžeš mať zbytočné problémy, nestojí to za to 😉
@aleka
aleka @snopkulka a prečo som nemohla aj ja? ja som tiež o tom uvažovala.... no ale sa ma odpísali ako keby som neviem čo urobila.... a neviete čo všetko je okolo toho... mrzí ma to...
Prepac nerozumiem tomuto, co si pisala vyssie
Inak nic strasne sa nedeje. Precitaj si poriadne podmienky. Stihani z netu to, co je proti pravidlam, neuvadzaj ceny, ktore su ine ako oficialne a pohoda. Ides dalej.
@aleka
@spirit16 kočky, vytvoriť skupinu nie je problém, pustím sa do toho, ale overenie poradcov je bohužiaľ nemožné, budeme to musieť nejako risknúť, takže ak poznáte nejakých poradcov aj tu z MK, pošleme pozvánku, prípadne doplníme. Aj som uvažovala nad klasickou skupinou, nech je to aj pre iných, ale bojím sa, nech sa to tam nejako nezvrtne neželaným smerom, preto asi ostaneme pri tej súkromke, čo vy na to?
@snopkulka super napad so skupinkou, mozem byt spolumoderatorka 😉
@martina1305 idem ťa pridať, už som vytvorila, všetko hotovo 😵
Mamicky, moze Narosan aj predcasniatko? Mame 3 mesiace, korigo 5 tyzdnov, mame anemiu a berieme maltofer, ktory jej nerobi dobre. Chcela som skusit nieco prirodne. Uz mam kontakt aj na jednu pani v CR, ale napisala mi, ze sirup je az od 3 rokov, tak teraz neviem.
@ellenie
Od mamiciek dostanes info len podla vlastnej skusenosti, ktora nemusi pasovat na Tvoje dieta.
Je treba, aby sa ta poradkina v Cechach o Teba poriadne zaujimala a bola ochotna zistovat, konkretne podrobnosti o vasom stave. O tom je JUST! Nie len o cistom predaji ale o poradeni. Preto sa ti co distribuuju JUST nevolaju predajcovia, ale poradcovia. Samozrejme nie kazdy poradca je aj lekar alebo zdravotna sestra.
Preto chodime na skolenia, snazime sa v tejto oblasti vzdelavat, pripadne mame okolo seba ludi, ktorych sa mozeme opytat o radu.
Samozrejme nehrame sa na lekarov ani na liecitelov, len sa snazime podat o produkte a jeho ucinkoch co najlepsie informacie.
Pokial to vas poradca nerobi, tak hladajte ineho.
@ellenie väčšina produktov je vhodná od 1. roka, ale ťažko sa na to získava licencia, preto nájdeš na 99% produktov (nielen Just) označenie, že sú vhodné až od 3 rokov. Priznám sa, že čučoriedkový narosan má vysokú koncentráciu ovocných štiav a nie som si istá, či by som ho podávala takému malému bábätku 😔 Je to veľmi individuálne a na vlastné riziko. Viem však napríklad o 3-mesačnom bábätku, ktoré malo problémy s obličkami a mamina podávala red-berry narosan (pomáha obličkám) a bábätku sa za dva mesiace výrazne zlepšil stav 😉 Treba vždy sledovať daný problém a reakcie dieťaťa. Ak si ho kúpiš, môžeš ho podávať staršej dcérke alebo ho môžte užívať vy s partnerom. Na bábätku by som skúšala veľmi opatrne.
Ahojte maminy poradkyne .Chcem sa opytat ci by ste narosan odporucili aj na posilnenie imunity alebo pripadne odporucte nieco. Dcerka 2roky a 3 mesiace a s papanim mame stale nejake problemy takze som chcela nasadit nieco prirodne aby sme doplnili vsetky vitaminy co treba a nemusela som do nej cpat nejake chemikalie... Vopred velmi pekne dakujem
Inak Narosan je na koniku znamy najma kvoli zelezu ma vsak kopec dalsich vybornych ucinkov a pre deti je skutecne velmi vhodny prave v obdobi rastu. Ma protizapalove ucinky v oblasti celeho traviaceho aj mocoveho traktu. Ucinne latky v cucoriedkach pomahaju likvidovat patogenne bakterie, ktore prezivaju v stenach sliznic tychto organov.
Narosan pomaha potlacat hnilobne procesy v crevach.
Celkovo zlepsuje travenie.
Dokonca sa odporuca aj pri chorobach hornych dychacich ciest v akutnych aj chronickych stavoch
Sekundarne pomaha riesit niektore kozne defekty.
a mnoho dalsich pozitivnych ucinkov na organizmus
@spirit16 Dakujem za reakcie no ide o to ze neviem ci to mam pripisat nechutenstvu alebo nie jednoducho my horsie papa. Napriklad doteraz relativne papala maso hlavne hovadzie lebo ked sa narodila mala po mne anemiu z tehotenstva to uz ale mame v poriadku. Ide skor o to ze mame velmi obmedzeny jedalnicek a preto sa bojim aby mala dostatok vitaminov a nemalo to vplyv na jej imunitu hlavne kvoli tomu ze onedlho zacne chodit do skolky a vsetci dobre vieme ake to na zaciatku je takze ak jej viem pomoct trosku skor a pripravit jej telicko aby sa s tymi bacilmi lepsie vysporiadala bude velmi rada aj ked sa tomu nevyhneme. Co jedava su teda hlavne polievky v podstate vseho druhu to je nasa jedina zachrana ale bud to musi byt cisty vyvar alebo ak je zeleninova pripadne ina musi byt kompletne rozmixovana (doteraz nebol problem so zutim, neviem ci zlenivela alebo je problem inde) no a uz sa nam to zacne pomaly zmensovat - pecivo neje vobec vynimocne trosku rohlika asi tak stvrt alebo kusok korky s chlebika, ryzu nezie (nahradzam tarhonou k masku na stave) - ked ma dobru naladu zje trosku tarhone so stavou ale bez masa ak sa jej dostane masko do ust bud ho vypluje alebo pozuje a vysaje stavicku a potom suche vypluje.... zemiaky tiez nic jedine co jej ako tak chuti su cestoviny a halusky. ovocie nechce jest mozno raz za tyzden trosku bananu a jablcka. inak len vo forme vyzivy a to je vsetko. Ficime este na UM ale postupne prechadzame na kravske. Nema rada ani sladke skor slane ale to sa snazim strazit a davat jej nesolene veci. Je to celkom des takto ale som rada aspon za tie polievky. S travenim nema problem chodi mi pravidelne kakat 1 aj 2 krat denne ked sa viac napapa. Nebolieva ju ani brusko aspon teda som nic nepostrehla. Ale tym ze mame malo pestru stravu na moj vkus hlavne to masko mi tam chyba a nejake ine bielkoviny (jogurty nechce vobec ani syry- treaz jej zacali chutit nite co objednavame od jednej pani domace neudene) tak by som to rada vynahradila inac. Dakujem za akukolvek radu.
@andrejta Ahoj ano je julova, ja som vcera volala s kamoskou a ona ma o 3 mesiace mladsieho synceka a tiez je akzdu chvilku soplavy a dostala radu ze toto je fajn kedze tiez nechce davat chemikalie pokial to nie je nevyhnutne takze som si to pozrela a skusam zistit co najviac ale rada skusim aj ja pre seba a manzela ak to pomoze tak to budeme brat aj cela rodina a je jedno kolko to stoji nech aj 100 eur ak to pomoze

Ano je to tak