icon

Narosan čučoriedkový

l24
23. mar 2014

Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)

zuzkavel
16. okt 2015

@snopkulka Dakujem

zuzkavel
16. okt 2015

@andrejta tak ked sa nam to podari nejako zlepsit dajme si vediet a poriesit co komu pomohlo 🙂

zuzanka1808
25. okt 2015

@snopkulka ahoj prosim ta, dcerke davam narosan kvoli nizsim hladinam zeleza. Teraz dobera prvu flasku a rozmyslam ako dalej. V papieroch k Narosanu bolo ze su vhodne 2 kury rocne, dat jej teraz teda pauzu? Trosku sa bojim kedze ide zima a zrazu jej vysadim tolko vitaminov... Dakujem vopred za pomoc 🙂

spirit16
25. okt 2015

@zuzanka1808
Narosan cucoriedkovz beriete len kvoli vitaminom, alebo kvoli zelezu?

Ak kvoli zelezu, tak berte kym nebudu hodnoty dobre. Ak kvoli vitaminom, tak je tam vela inych sirupov, ktorym mozete Narosan nadahradit.

2 kury rocne su myslene skor ako prevencia, alebo udrziavanie dobrych hodnot.
Narosany sa inak mozu brat dlhodobo, ale v pripade dlhodobeho pouzivanie je dobre znizit davky 🙂

luliu
25. okt 2015

@snopkulka ahoj, mozem poprosit aj ja o pridanie do sukromnej skupiny? Uz dlho pouzivame niekt. produkty Just a terazma syn probl so zelezom, tsk hladam nieco co mu pomoze
@spirit16

spirit16
25. okt 2015

@luliu
budes pridana, poziadala som administratorku 🙂

dismonika
25. okt 2015

aj ja by som poprosila o pridanie, nedavno som sa s tym stretla a jedna pani mi priniesla aj katalog - rada by som vedela o produktoch viac... ake su a ich ucinky 🙂

snopkulka
25. okt 2015

@zuzanka1808 ahojky 🙂 ono záleží od výsledkov krvi. Ak je dieťa stále chudokrvné, odporúča sa aj druhé balenie. Je pravda, že teraz v zime jej to krásne nakopne imunitu, takže ak môžeš, dokúp aj druhé balenie a dávaj to dcérke, môžeš aj každý druhý deň 😉 prípadne prerušiť a znova nasadiť o nejaký mesiac-dva

asfodelah1805
25. okt 2015

Aj ja poprosim do skupiny Just, tento mesiac som s nim zavala a rada sa dozviem este viac ďakujem

mishinecek
28. okt 2015

@snopkulka Mohla by som poprosit tiez pridat do sukromnej skupiny? dakujem 🙂

snopkulka
28. okt 2015

@mishinecek hotovo 🙂 písala som adminke

alenka777
28. okt 2015

@snopkulka poprosím o pridanie do skupiny. dakujem.

akvi
28. okt 2015

@luliu ak chces riesit zelezo, su aj lepsie a lacnejsie alternativy, ako narosan..

andrejta
28. okt 2015

@akvi tak hod do plena alternativy, mna to tiez zaujima, dakujem

luliu
28. okt 2015

@akvi napíš .....

akvi
28. okt 2015

@andrejta dufam, ze ma nevymazu za pridanie linku.. http://naturaldispensary.co.uk/products/Easy_Ir...
V dennej davke narosanu je 14 mg zeleza, tu je v jednej kapsulku 20mg. Narosan 500ml je na 20 dni, ak dobre ratam. Easy iron je na 100 dni.. Cenu teraz neviem na 100% presne, lebo sa neviem teraz nalogovat, ale urcite to nie je viac, ako 20 ecok.. Tak nech si kazdy spocita.. Ucinky mam overene na sebe a XY dalsich ludoch.

andrejta
28. okt 2015

@akvi a este mi prezrad, ako to dostanem do dvojrocneho decka. Inak 20 mg je celkom dost, zas nemam v umysle ho predavkovat, ja to chcem ako prevenciu a to mi pre krpca vydrzi tak mesiac. Ale vdaka za tip skor pre mna, lebo ja som tiez viacmenej anemicka

luliu
28. okt 2015

@akvi súhlasím S @andrejta to je prípravok pre dospelých A my riešime deti

akvi
28. okt 2015

@andrejta kapsula sa da roztvorit a vysypat.. Ale urcite sa da najst aj nieco specialne pre deti... Pri 2 rocnom by som ale urcite konzultovala s odbornikom (a nemyslim tym len klasickeho mudr.) Ak mas zaujem, poradim do IP..

andrejta
28. okt 2015

@akvi ha to chcem hlavne preto, ze maly je slaby jedak a hlavne maso do neho takmer nedostanem. Preto som sa rozhodla nasadit preventivne ten narosan, ale potvrdene to z krvneho obrazu nemam

unique26
29. okt 2015

@andrejta sevas, aj artičokový nápoj podporuje chuť do jedla, ja ho dávam teraz dcére a fičí ta het 🙂

bambulka242
5. feb 2016

@snopkulka mozem aj ja poprosit pridat do sukromky, dakujem

unique26
5. feb 2016

@bambulka242 servus,chces pridat do just skupinky?

dena2210
9. feb 2016

Prosim pridali by ste aj mna do sukromky? Mam malo zeleza a zaujal ma tenti syrup. Dakujem ☺

unique26
10. feb 2016

@dena2210 jasan,pridame

lastinko
10. feb 2016

Poprosim pridať do súkromky, s cucoriedkovym narosanom mam tiez dobre skusenosti.

unique26
10. feb 2016

Pridavam 🙂

silvia8686
24. feb 2016

Kocky,tak my mame 3m a podla KO mame skrytu anemiu,cize hodnoty su mierne pod normou..nasadili nam Maltofer,ale podla toho,co citam by som ho zmenila na Narosan..mozu aj 3m deticky? Dakujem

spirit16
24. feb 2016

@silvia8686

Ano kludne mozu aj take male deticky. Mame s tym siroke skusenosti 🙂 Len bude treba dokupit kyselinu listovu vo forme, ktoru male babo dokaze prijat, teda v tekutej podobe.

spirit16
24. feb 2016

Takto, aby som to upresnila, oficialne az od troch rokov, realne to beru aj mensie deti. Ked mozu Maltofer, tak Narosan mozu urcite.