icon

Narosan čučoriedkový

l24
23. mar 2014

Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)

spirit16
24. feb 2016

Posielam viac info do spravy. Inak tuto alternativu kludne mozes prediskutovat s lekarom, ktory predpisal Maltofer. Ak je aspon trochu normalny, tak by Ti to mal schvalit. Ak budes mat stastie, tak bude JUST aj poznat.

monika25863
26. jún 2016

Ahojte mam 5 mesačného synčeka A chcem sa spýtať či mu môžem podávať Narosan lebo Maltofer mu nechcem dávať . Má málo železa. Vopred ďakujem za odpoved

aleka
27. jún 2016

@monika25863 ano samozrejme.moja klientka mala 2 mes.bábätko a odporucal jej narosan pediater.nezapeka a nie je tazko stráviteľny ako maltofer.urcite by som volila tuto volbu

monika25863
28. jún 2016

Mohla by som poprosiť pridať do skupiny

vevka02
1. júl 2016

Baby neviete prosim, ci mozem kombinovat predpisanumy Tardyfeton s Narosanom? Som tehotna a zelezo stale klesa..aj napriek tomu ze Tardyfeton beriem denne..Doktor mi sice povedal, ze ak mam tmavu stolicu, mam uzivat obden..Ale ako, ked hlafina je nizsia a nizsia?! 😐

maca283
4. júl 2016

@vevka02 Ja by som radsej nekombinovala a ja po narosane som mal super vysledky ked som bola tehotna dokonc ama aj doktor pochvalil a yptal sa co uzivam ze to este nezazil aby pocas celeho tehotenstva bolo v poriadku zelezo

gt25
14. júl 2016

Viete mi poradit davkovanie narosanu pre 13 mesacne dieta? Doteraz asi tri mesiace davam mokka lyzicku denne. Zda sa mi to malo kedze som citala prispevky ze davaju dvakrat denne?

maca283
15. júl 2016

@gt25 Ahoj mozes davat prve dni rano večer moka a potom tri krat moka az prejdes na malu lyzicku

elenocka99
17. júl 2016

Ahojte, mam 3,5 mesacne bábätko, anemia stredne tazka, pri uzivani maltoferu katastrofa, plac, zapchy, chcem nasadit Narosan, aka má byt dávka + čítala som, ze tekuta forma kyseliny listovej? To ma just tiez? Nekombinovat s mliekom ako zelezo, teda 1,5 hodiny po mlieku? Staršia bola tiez anemicka,4 mesiace sme sa trapili so železom, skoda,ze som o narosane nevedela už vtedy...

andreanova
21. sep 2016

@lea132 ahoj, ked mamina predava just, kolko prosim stoji ten narossan cucoriedkovy? ako sa da objednat? dakujem za info

lea132
21. sep 2016

@andreanova okolo 40 eur sa mi zda, musim sa spytat. Predaj funguje na baze napr.ako avon atd

evakolb
16. dec 2016

@spirit16 Môžem poprosiť pridať do skupiny?🙂 zvažujem kúpu narosanu pre syna.

petrofka
19. dec 2016

Baby, ake mnozstvo narosan cucoriedkovy od 15 mes. ked ma mierne znizene zelezo? A kedy potom zvysit davku podla veku? Vdaka.

aneet777
15. jan 2017

Ahojte,pridám sa do debaty ;) 2r.dcerke tiež zistili anémiu,dr.predpisal železo vo forme sirupu,ale docitala som sa o Narosane ,zvažujem jeho kúpu,keďže tento sirup jej neprospieva,čo sa stolice týka...Má ju tuhú a mám pocit,že sa aj boji kakať....Je Narosan v tomto lepsi?resp.nie je z neho tuhá stolica?Ďakujem ;)

gt25
15. jan 2017

Mojmu synovi narosan nepomohol uzival ho 9 mesiacov teraz sme na maltofare... za mna vyhodene peniaze... sklamal...hodnotu zeleza mu to vobec nezvysilo ma ho na rovnakej hodnote ako ked sme s nim zacinali...

aleka
15. jan 2017

@gt25 naozaj? Uzivali ste ho spravne? Pridali ste kyselinu listovu? 9 mesiacov?? To kolko ste ho vypili? Mam vela zakazniciek ktorým prave tento sirup pomohol.

monstos
15. jan 2017

@spirit16 Mozem poprosit o prijatie do skupinky?

macca75
15. jan 2017

nam pomohol

gabikkas
15. jan 2017

Malemu som kupila cucoriedkovy narosan a teda zelezo mu este kleslo ked mu robili kontrolen testy :(

maca283
15. jan 2017

A mozete napisat ako ste ho uzivali myslim davky a kolko ???Lebo sa mi tomu moc nechce verit Zatial som s as tym nestretla ak bol uzivany podla pokynov

luliu
15. jan 2017

Syn mal tiez problem s nízkym zelezom. Vybral dve davky spolu s kyselinou listovou a zelezo krasne stuplo. U mna spokojnosť

gt25
16. jan 2017

@aleka kyselinu listovu neuzival nik ma neinformoval ze to treba

gabikkas
16. jan 2017

uzival dva 2x denne bez kys.listovej, tiez mi predavajuca nepovedlala,ze to treba, este som sa jej pytala na davkovanie, kedze mal 4.9 hodnotu zeleza v testoch a teraz mal 3.6!!!

gabikkas
16. jan 2017

Bola som sa pytat v lekarni, tak nechcela mi dat kyselinu listovu vo forme kvapiek, ze to je az od troch rokov!!!! Tak si prosim teraz poradit co mu mam kupit a aj davkovanie.

gt25
16. jan 2017

Aj ja som davala dva najskor po lyzicke neskor ked uz mal viac ako rok tak dve lyzicky denne posledny nesiac dva som mu davala aj po dve tie detske lyzicky

bazoskaa
16. jan 2017

my sme tiež začali užívať kvôli nízkym hodnotám železa a taktiež ich narosan pekne upravil ...žiadnu kyselinu listovú mu nedávam..dávkujeme striekačkou2 x denne 2ml.malý si sám strekne do pusy..u nás spokojnosť ...

aleka
18. jan 2017

@gt25 kyselina listova sa pridava z dôvodu lepšieho vstrebania železa.nasadte mu aspoň na dva tri tyzdne 3 x denne čajovú lyzicku.zaradte do stravy potraviny ktore obsahuju kys.listovu napr. spenat vyborna polievka uvarime spenat s cervenou sosovicou ovsenymi vlockami potom zmixovat a mate vit.bombu...cervena repa ma vysoky obsah kys.listovej atd...pridajte kokos ten ma vys.obsah zeleza.napr.nakrajany na kolieska baban obalit v kokose napichnut na sparatka ako jednohubky.v banane mate kys.listovu v kokose zelezo.treba upravit jedalnicek pit narosan a uvidite ako sa pekne hodnotu zvysia.treba mat trpezlivost.nech sa vam dari😉

aleka
18. jan 2017

A ešte som chcela.v juste je kyselina listova su to take cukricky neviem ci by ich vas maly ucmulal.ale na mensie kusky polámané myslim ze ano.ak mate nejake otazky piste

zdraviezprirody111
20. jan 2017

Ja davam mladsiemu synovi cuco narosan, najma kvoli vitaminom a na podporu imunity. Aj mu velmi chuti. 😉 Na vstrebanie zeleza je potrebna aj kyselina listova. Ak jej ma dietatko v strave dostatok, netreba doplnat. Ak vsak ma problem jest zelene veci ( kde je jej najviac) , tak je vhodne doplnit. Urychli sa tym vstrebavanie zeleza.