icon

Nastreliť náušnice alebo dať uško prepichnúť ihlou?

ivush
28. jún 2010

Maminy, poraďte....aké sú vaše skúsenosti s jednou či druhou možnosťou ? 🙂 Ktorá je podľa vás šetrnejšia pre malú slečinku ? 😉

mixka
30. jún 2010

ja som mala ako dieta prepichnute ihlou a bez problemu a detom som dala nastrelit a uplne v pohode. nastrelenie sa mi zda lepsie.

andrea0903
30. jún 2010

starsia dcera mala klasicky prepichnute ihlou a vytrapila sa jak kon aj dlhsie sa to hojilo mladsia mala nastrelene v osmich mesiacoch a bez problemov ani to necitila a hojenie bolo maximalne setrne a kratke takze urcite NASTRELIT

imarikai
30. jún 2010

určite dam nastreliť a baby dik za info nevedela som v ktorom mesiaci sa to da u dievčatka takže okolo 8 mesiaca ,,,,,,,,,,,dcere som dala prepichnuť ked mala mesiac doktor ma poslal s ambulancie preč ale som ju počula jak plakala takže prepichovať už nedam a tiež ma jednu dierku vyššie ja si pamätám ked mi ucho prepichovali ako 10 ročnej a potom som si zrastene dierky musela dať prestreliť lebo zrástli takže podla seba viem že nastreliť je sekunda a len to trošičku štipne nič strašne

penka
8. aug 2010

my sme dali v 5 týždňoch prepichnúť, ale druhý-krát dam rozhodne nastreliť. Čím skôr, tým lepšie. Malá mala 3 týždne zapálenú jednu dierku a tie revy v ambulancii mi za to nestoja.

ivetah
8. aug 2010

nastrelit. ma sa to az, ked ma babo 6 mesiacov. moja dcerka si vypytala nausnicky, lebo videla, ze aj ja mam, aj ine dievcatka. mala 2,5 roka a bolo to uplne v pohode 😵

olifcek
8. aug 2010

my sme nedavali, chceme to urobit tak, ako @ivetah, a ked si Oliv vypyta nausnicky, urcite nastrelit dame

gabrielos
8. aug 2010

ja osobne som mala picahne a za v 12rokoch ihlou a kazdu dierku mam inu a bolelo to moc!dcere som dala nastrelit ale jednu dierku to neprestrelilo uplne tak jej to opakovali a bolo vela kriku a krvy ☹ ale to už bola chyba ich ..určite nastrelit..

aero
8. aug 2010

@ivush - a keby si chcela malú slečnu veľmi šetriť, tak sú ešťe aj -- klipsne-- 😀

alca85
8. aug 2010

ja som dala prepichnúť, ale kebyže sa mám rozhodnúť druhý krát, tak dám tiež nastreliť.....Ten plač je dieťaťa je hrozný, až som musela výjsť von z čakárne, lebo už som plakala čo mi jej bolo tak ľúto. 😢 ...tak tiež hlasujem za nastrelenie.....no ale s hojením sme nemali problém, všetko prebehlo v úplnom poriadku. Problém máme teraz len v tom, že len čo prídeme na poradňu, tak spustí hrozitánsky plač 😒

vodnarky
8. aug 2010

my sme dali nastrelit..je to rychlejsie a menej bolestive..plakala,ale bolo to len kratko..malinka mala asi 4 mesiace..co sa tyka hojenia,bolo to uplne bez problemov a aj rychlo.. 🙂

burina111
8. aug 2010

my čakáme dievčatko a chystám sa dať ušká prepichnúť klasicky v pôrodnici.

gabika7706
8. aug 2010

my sme nedali vobec, ked bude Katka vacsia a bude chciet, moze si dat nastrelit potom (kolko bude chciet a kde bude chciet)

miska1981
8. aug 2010

ahojte,
chcem sa Vas opytat, malej by som tiez chcela dat nastrelit nausnicky, ale az tak po pol roku, roku, len sa bojim ci ju to nebude tlacit ked bude lezat na boku, lebo zatial mi spava, ze ma hlavicku otocenu uplne nabok.
ja ked som mala take nausnice na srobovanie co sa nastreluju, nemohla som spat naboku, lebo ma to vzadu pichalo ten koniec do hlavy.

juliap
8. aug 2010

pridavam sa aj ja, my sme so sestrou nemali nausnice, dala nam mamka nastrelit, az ked prisla zo zahranicia metoda nastrelovania a tak som si ani nevedela predstavit, ze by som dala inac prepichnut uska svojim detom, obe maju nausnice nastrelene vo veku 1 rok, trvalo to chvilocku, ziadne komplikacie so zahnisanim, po 3 tyzdnoch sme mohli vymenit uz za nausnicky, ake sme chceli ...

caterine
9. aug 2010

ahojte..... tak aj my sa chystame dat nastrelit našej kočke naušničky a tiež ma zaujíma, tak ako miska 1981 pise či to pri spinkani nepicha, lebo mala spi vačšinou na boku

juliakocka
9. aug 2010

mojej malej som dala prepichnuť ušká pri odchode z nemocnice, to jest 5 deň po narodení a neľutujem.....čím neskôr, tým si bude ušká dieťa chytať a trhať a bude to dlhšie trvať zahojenie....ja som rada, že som dala náušnice, lebo aspon ludia vedia, že máme dievčatko 🙂

imfka
9. aug 2010

Jednoznacne nastrelit. Je to rychle a po 2 minutach aj zabudnete, ze ste to mali. Dokonca sa daju obe usi urobit naraz, takze je to este mensia trauma.
My sme tiez nedali zatial ani prepichnut ani nastrelit. Tak ako tu spominaju niektore dievcata, budeme to riesit, ked bude dcerka vacsia. Mne osobne pripadaju nausnicky na tych malych hlavickach divne (je to len moj nazor) a osobne sa mi velmi paci taky napad poriesit to na 7-8 narodeniny ako darcek... pojdeme spolu, dcerka si vyberie sama nausnicky a potom pojdeme niekde na zmrzlinu ... poriadna oslava 😀 Taka velka udalost 😵

slavuliatko
9. nov 2010

ako tak čítam viac je tu za nastrelenie naušníc 🙂 my sme našej dcérke dávali prepichnúť, plač nebol skoro žiaden ale to hojenie je neuveriteľné už druhý týždeň má malá červené uško. Nie je tam hnis len veľmi sčervenané pri dierke :( už si neviem s tým rady aj liehom čistím, aj framykoin masíme a nič :( raz to už je dobre a potom zase za pár hodín sčervená .... dúfam, že to čoskoro ustúpi. neviete niečo nato poradiť? pekný dník Vám všetkým

hanka274
9. nov 2010

zazila som obe, takze viem, ze u mna jednoznacne nastrelit.
A je tu o tom aj tema, kde sa da precitat...
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/je-prepichnutie-usi-v-5-mesiacoch-bezpecne/

zika20
9. jún 2011

awojte ja som tu nova mam 3mesacnu dcerku a chcem jej dat prepichnut uska nevie mi niekto poradit kde v BA mi to urobia aj za dobru cenu??

ivett1
9. jún 2011

@zika20 ahoj...a vaša pediatrička to neurobí?...alebo by vám mohla poradiť (určite bude mať info o niekom, čo to robí), lebo asi nebudete jediní, kto má o prepichnutie ušiek (alebo nastrelenie náušničiek) záujem...ja som sa pýtala našej a ona mi odporučila detskú sestru z vedľajšej ordinácie 🙂 (za symbolický poplatok)...ale, to bolo pred vyše 4 a pol rokom... 😅

cicus13
9. jún 2011

Ahojte, ja síce dievčatko nemám, ale dávala som sebe nastrelovať naušnice 😀 mne to robila kozmetička v Ivanke pri Dunaji...platila som naušničku a aj s robotou to bolo nejakých 4 eur.
Ja som tiež za nastrelenie 😉 len to cvakne a je to tam aj s naušničkou....ako prepichovať a potom tam dávať tú naušničku ☹

exupery
9. jún 2011

Nastrelit,bez debaty...zazila som oboje sama na sebe 😉

bibap
9. jún 2011

nastrelit rozhodne... predstav si ze babatko reve lebo mu prave prepichli usko a potom tam este do rany pchat nausnicu ked sa babo mece..

sisaha
9. jún 2011

bibap to sa nerobi tak, ze sa prepichne ucho a potom sa tam pcha nausnica. Doktorka ucho prepichava velkou dutou ihlou, kde do toho duteho otvoru napichne nausnicu a ked ihlu vytahuje, tak sa automaticky vtahuje nausnica. Takze ziadna dvojita bolest. Trva to iba chvilku.... Mne to praveze pride jednoduchsie ako nastrelovanie, kedze v uchu je ta nausnica, ktoru tam chcem mat a nemusim o nejaky cas vyberat nastrelenu a potom hladat dierku a navliekat zlatu. Nehovoriac o tom, ze pri takejto manipulacii sa moze dierka znova zapalit.. Ale to je len moja skusenost 🙂

leanax
9. jún 2011

Ahojte. Z našej skúsenosti nie som spokojná s prepichovaním. Malá veľmi plakala v ordinácii a ja vonku v čakárni. Potom sme mali zapálené ušká a dva týždne malá plakala, ked som ju dala ležať a nechcela mi dovoliť ošetriť jej ušká. Sestra dala svojej malej nastreliť a malá plakala len v zlatníctve chvíľu a oveľa slabšie ako moja. Potom nemali žiadne problémy.

tosomja
9. jún 2011

Bola som pri tom, ako mojej malej prepichovala pani sestrička ušká...oviazala ju plienkou, aby sa nehýbala, JA som jej mala držať hlavičku, aby s ňou nemykala :( Plakala veľmi, krv jej tiekla...ešte pani sestrička nevedela navliecť náušničku, podráždila jej dierku ☹ Ale podľa mňa samotné prepichovanie ani tak nebolí, ako to, že detičkám vadí, že ich niekto drží a nemôžu sa brániť...náušnice sme jej nakoniec vybrali, lebo jej hnisali ušká viac ako tri týždne a nedalo sa to vydržať, nemohla som sa na ňu pozerať, ako si chytá ušká a je nepokojná ☹ Nabudúce by som jej dala ušká radšej nastreliť, je to určite rýchlejšie...

pimpulienka
9. jún 2011

My sme dali nastreliť cca keď Tami mala 6,5 mesiaca. Rychle a určite menej drastické, ako prepichovanie

mamabiba
10. nov 2011

ja som prvej dcérke dávala prepichnúť u našej pani doktorky. Mala 4 mesiace. Mňa poslali do čakárne a za 3 minutky ma zavolali, že už je hotovo. Malá ihneď po zatvorené dverí hrooozne plakala, ale ako som ju zobrala na ruky, hneď prestala. Sestrička sa smiala, že Bibka začala plakať ako ju zabalili do plienky...ona totiž nenávidela, keď sa nemohla hýbať...a vraj si skoro ani nevšimla, že jej prepichávali ušká. Ako ju z tej plienky rozbalili, hneď sa ukľudnila. A aj teraz idem dať prepichnúť ušká mojej 3 mesačnej dcérke. Len musím nájsť doktorku, ktorá mi to spraví, pretože naša to nerobí.

annaopialova
10. nov 2011

ahoj nastrelenie je menej bolestive