Nechajte deti s ovčími kiahňami doma?
Baby moja malá má ovčie kiahne, predvcerom-vcera sa vyhádzala, o týždeň končia školu( je prváčka).
Ja som povedala že už do školy nepôjde ani pre vysvedčenie, že zavolám p.ucitelke čo je vo veci, určite pochopí a zabehnem pre neho ja..
Ona mi na to povedala , že malá má ísť normálne so školy, veď to sú len kiahne, a keď to aj ostatné deti dostanú ,že nevadí ..určite niektoré už aj mali, a ktoré nie ,sa nakazia
Načo sme sa pochytili, lebo hovorím že nepôjdem zámerne iné deti nakaziť, určite majú aj zaplatené dovolenky niektoré rodiny, určite by neboli nadšený rodičia ,keby tam strcim malú s kiahnami ,ja sama som nešťastná že sme to chytili takto v lete , ale čo nevadí už..
Začala aká som ja precitlivela ,ze čo stále len vymýšľam ..že kľudne mohla ísť ..a pripravím ju o posledný týždeň v škole .
Neviem kto z nás je dvoch je nenormalnejsi 🤷Je zdravotná sestra detská 🤷 čo teda?
Som rozhodnutá nedať , len chcem poznať názor aj iných
U nas v triede tiez jedna super mamicka dala dieta do skoly po necelom tyzdni, lebo ved uz neni infekcne. Z 22 deti v triede dostalo kiahne 15, zvysok, co nedostali, boli ti, ktori kiahne uz mali. Mala som na tu mamicku riadne nervy, lebo som bola akurat tehotna, po predchadzajucom potrate a vazne posledne co mi chybalo, bolo dostat este kiahne 🙄
Len si malu pekne nechaj doma. Urcite uz ma kopec rodicov zaplatene dovolenky a mna by to teda riadne nasralo, kebyze mi dieta dostane kiahne den pred dovolenkou alebo na dovolenke.
No este som toto nepocula ze s kiahnami naschval do skoly, tvojej mame asi troska preskocilo. Po prve je to infekcna choroba-jasne zeby ta rodicia aj ucitelia ukrizovwli, po druhe-chudak mala, cela vysypana a navyse moze hocikedy aj teploty dostat. S chripkou by si ju tiez nepustila a kiahne su pritom vacsi zasah na organizmus. Pravdu mas ty a kludne by som to mame dokazala aj tak ze zavolam doktorovi nielen ucitelke.
@butterflyeffect Doktorke som volala už v piatok hneď ..dala mi pokyny ..
Vieš čo my sme takto boli doma, my pokiaľ sme nemali 39,5 teplotu , tak sme museli chodiť do školy, a poslala ma aj so zápalom pľúc do školy , vraj aby som sa naučila do dospelosti ,že sa nemám povalovat, a treba chodiť do práce za každých okolností ..takže pre ňu sú kiahne a teplota nic
Ty máš jednoznačne pravdu. Žiadny rodič nebude nadšený ak v tomto teple ich dieťa dostane kiahne. Je aj dovolenkové obdobie a dieťa to vyradí minimálne na 2 týždne. A okrem iného, tvoje dieťa má mať kludovy režim a nesmie sa vystavovať slnku.
Boze to co za doktorku… 🙈
Nedaj, veď má pri kiahnach aj oslabenú imunitu a poriadne. V tomto vám to super vyšlo, že ide leto a nepôjde do kolektívu, tak sa vyhne ochoreniam.
Nechala by som celkom určite doma.Je infekčná a určite sa aj zle cíti načo ju poslať do školy, keď tam sedia v teple a čakajú na piatok?.tvoja mama je divná a ešte zdravotník😭ale, keď sa aj k vám tak správala tak žiadna zmena
@butterflyeffect sestricku
@maryetta je to tak a nielen na Slovensku. Ja som to dala hned ockovat, nakolko si neviem predstavit kde nabrat 14dni OCR ( Rakusko ma iba 7 dni v roku), Takze by som mohla dat vypoved rovno v praci, alebo zohnat nejake opatrovanie. Rodicov by som neriskovala skrz mozny pasovy opar.
@kitycat aj ja som to najprv tak pochopila, lebo slovo mama tam nepadlo, ale teda jej matka je zdravotnicka, to je tiez "vyhra" 🤦
Bohuzial takych zdravotnikov pre ktorych su teplota, kiahne a oslabena imunita nic, je dost 🤦
Cest a slava tym ostatnym.
zakon 300/2005
§ 163
(1) Kto úmyselne spôsobí alebo zvýši nebezpečenstvo zavlečenia alebo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
toto povedz mame a uvidis jej reakciu 😉😁
Autorka. Moje 2 deti mali 5dni 39horučku pri kiahnach.
3 týždne škaredý vysyp. Áno 3 týždne trvalo kým chrasty neodpadli. Neviem si predstaviť niekam ísť ani po týždni. Tak sú aj také deti čo majú len pár vyrážok, ale moji to mali úplne všade. A pokiaľ viem, mala by byť pri takomto infekčnom ochorení doma minimálne 2 týždne.
Mala bola infekcna uz 2 dni pred vysevom. Takze uz je to len hop alebo trop, ci spoluziaci dostanu. To len ku kiahnam
Posledny tyzden sa uz v skole nic nerobi. A davat infekcne dieta do skoly, to je vrchol drzosti. A takto pred prazdninami pokazit uz zaplatene dovolenky mnohym inym rodinam. Tvoja matka nie je normalna.
Ak máš len 1 dieťa, tak si to odmarodujete v pohode. Predstav si, ochorie prvé na kiahne. Inkubačná doba je aj 2tyzdne. Po 14 dňoch ochorie druhé... Boli sme mesiac doma s tým. A kto ma viac detí....
Mne sa minulý rok stalo, že som čakala na dovolenku pri mori ako na spasenie.. skoro ma vystrelo, keď sa môj syn stretol so spolužiakom ktorý mal kiahne prvý deň (už bol vyhadzany), reálne mi bolo do revu, lebo jeho možné vyhadzanie vychádzalo presne na dni keď sme mali odchádzať... Našťastie to vtedy nechytil a dovolenka vyšla super, ale ten pocit že sklamem všetky deti, ktoré sa nesmierne tešili bol na prd (nemohla som si ani prehodiť dovolenku kvôli praci..kiahne nedostal nikdy, takže už je aj ockovany) takže keby si urobila podľa toho čo vraví tvoja mama, vystrelo by ma.. je niečo úplne iné ak dieťa ochorie od druhých, čo bohužiaľ ani nevedia že už sú infekčný a úplne iné ak je choré dieťa medzi ostatnými.. urobila si dobre a tvoja mama by si mohla predstaviť aké to je na hovno keď dieťa ochorie zrovna v čase keď ideš konečne niekam vypadnúť..
@jana_eyre_2 My sme takto boli doma cely júl. Dcéra to chytila v predposledný deň v škole, a syn o 2 týždne. Našťastie sme nemali vtedy dovolenku. Inak by ma asi vystrelo.
@tina5959 tak to je ozaj blbá situácia, aspoň tento rok snáď budete mať lepšie prázdniny..
moji prví dvaja malí kiahne tak, že sa vyhadzali len s dňovým odstupom, lebo sa nakazili od nevyhadzaneho bratranca.. to bolo tesne pred letom, takže cez prázdniny mali už len chrasty našťastie..
Vraj ich strašné rozmaznavam týmto prístupom
Autorka, kasli na mamu, zjavne nie je uplne pri zmysloch (vid tvoje detstvo)… Malu nechaj normalne doma a viac neries. Prajem rychle vyliecenie 🙂
Učiteľka nemá čo radiť takéto ani komentovať. A dať ju s aktívnymi kiahňami je úmyselné ohrozovanie iných a môžu byť voči tebe vyvodené následky ak je tam napr. nejaké rizikové dieťa, ktoré nakazí a bude mať komplikovaný priebeh kiahní s následkami kvôli tvojej dcére.
@drake122 mama mama nie učiteľka
Ojoj, tak si ich len ďalej rozmaznávaj, treba so zdravým rozumom a ohľaduplne k svojmu vlastnému dieťatku a aj teda k iným.
Tak daj mamke kľudne prečítať diskusiu, nech vidí, že dnes je normálne nedávať choré malé dieťa do kolektívu a preliečiť ho doma.
Škola nie je nemocnica. Aj z kiahní môže skončiť pre komplikácie na infekcnom vo vážnom stave. Bola tu taka diskusia.
Prajem skoré uzdravenie.
Samozrejme, že treba už ostať doma. O necelý týždeň sú prázdniny a kopa rodičov ide na dovolenku. By ti dobre “ poďakovali “.

@xsuzannex ona to dostala od spolusediacej , tak myslím že v triede to je aj tak ,nič to nemení na Tom ,že ju nepošlem do školy a na iných deťoch nezáleží