Nechcem dať synovi antibiotiká
Syn ma teplotu (38-38,5C), ale nic okrem toho. Mava to dost casto- najma ked je unaveny. Doktorka ho prezrie, vacsinou ma trochu povlak na mandliach a da nam ATB. Ale ja mu stale nechcem davat ATB, ked nema nc iba teplotu. Aj vytery ma negativne, aj moc. A stale mu davat ATB, ked vlastne ani doktorka nevie co presne mu je. Teraz rozmyslam ze mu tie ATB nedam a hotovo. Moze to nieco sposobit? Dakujem
@mila23 syn mal do pol roka 6x atb a vzdy to iste teploty a povlak na mandliach,nakoniec mu to preslo na chronicke a uz ked to mal chronicke s atb Tak mu z krvy zistili ze ma prekonanu mono a nato atb nezoberu takze zaver syn mal znizenu imunitu,casto bol chory AZ nakoniec sme mu ich Dali vybrat a 3 roky nevie co je to teplota a povlak a atb.
ak má dieťa teplotu, hnis na mandliach, zvýšené crp, ... tak čo iné by si mu chcela dať ako atb????? čo iné by ti mala doktorka dať??? do týždna tu zas budeš sťažovať že ti dr. nelieči dieťa..... ochhh môj bože, tak načo si isla k dr??? začni dávať lieky a bude po problému.....
zvlastna lekarka, ked takto kona. Mslela som, ze je skor trend nepchat deti, ludi ATB. Lekarka mojej dcerky, ktora ma 2 roky, mi pri horucke ATB ani nespomenula, spravila crp, ktore, ked vyslo negativne, tak nedala nic. Iba radu, aby pri horucke vela pila, a dala som jej nieco na zrazenie v pripade potreby.
My horucku riesime Panadolom. Syn mal 41°C a ked sme sli na pohotovost tak nam dali Panadol 😁.. ( Zijeme v UK)
Davaj mu papat ovocie a zeleninu ( potrebne vitaminy si z nich telo zoberie)
Nechapem preco mu doktorka dava ATB ked ma len horucku? Divne..... 🤔😕
Dievcata citajte, dieta malo zvysene crp. Neviem kolko toho viete o nefrologickych ochoreniach no casto lekari zapalom oblicek radsej predchadzaju atb, nakolko postihnute tkanivo oblicky sa uz nikdy neobnovi takze cinnost oblicky sa znizi, na trvalo. I ked zakladatelka doteraz neobjasnila preco ich na nefrologii sleduju🤔
@marcelatje písala že preto lebo sa v noci nebudî na cikanie, ja som sa jej to pýtala napísala to.
@marcelatje
@lenadka ano, k nefrologicke chodime, lebo sa v noci nezobudi, ked mu treba cikat. A povedala nam nefrologicka, ze pri horuckovitom ochoreni treba spravit rozbor mocu. Neviem ci je to standart alebo kvoli tomu, ked som jej povedala, ze mava casto vysoke teploty.
A nakoniec som predsa tie ATB dala, lebo sa to nezlepsovalo. Dakujem vsetkym za rady, budeme sa pytat na krcne a spytam sa aj na tu mononukleozu.
Zmenit doktorku. Ak je Crp negat netreba atb. Skor by som riesila nrjake vysetrenia preco to tak je.
@soldi no zatial nam iba povedala,ze mame upravit pitny rezim - to znamena doobeda viac pit a vecer uz nepit. A ze ho mame davat cikat cca 2-3 hodky po zaspani - ale tak,ze ho mame zobudit, nech si to uvedomi,ze ide cikat a ze to mame robit stale v rovnakom case,ze nech si telo akokeby zvykne (ze potom sa ma casom zobudit sam). Este nam robila sono obliciek a este nas cakaju nejake 4 vysetrenia - len teraz je syn stale chory, tak to odkladame. Ja som isla na Kramare,lebo doktorka na Antolskej,ze nema sono. Ale tato na Kramaroch - Chocholska ci tak nejak je taka zvlastna,ale teda zatial sme iba na zaciatku

Mandle posobia do istej miery ako filter, nema nosne, sada mu to na krcne, ked mu daju prec tie, moze mavat chytene obluky alebo hrtan alebo dolne cesty dychacie. Unho by som skor riesila imunologa, navstevujete? Spomknas nefrologa, mal zapal obliciek, ci kvoli comu musite ist pri teplote k dr.? Posiela mu vzdy moc na rozbor, ci len papierikom pozera? Niekedy az na treti den teploty mozno presne urcit, co je, to iste CRP, nemusi hned v prvy den teploty ukazat zapalove hodnoty.