icon

Negatívna skúsenosť s vyšetrením dieťaťa na chirurgii

4. apr 2025

11 ročný syn dva dni pobolievalo brucho, keď sa dostavilo v noci zvracanie , išli sme radšej k lekárovi. Doktorka nás hneď poslala na chirurgiu.
Na chirurgii bol lekár nepríjemný, pri komunikácii nebol schopný ani hľadieť do očí, syna nechal vyzliecť do slipov aby mu prehmatal brucho! Potom povedal, že mu nič nie je, na moju otázku prečo mal tie problémy - neviem, teraz má brucho úplne v poriadku, možno len niečo zjedol čo mu nesadlo. Správanie neosobné, príšerný! Pri predstave, že by moje dieťa malo byť hospitalizované a tam sa k nemu takto správali, ma chytá hrôza.

Strana
z2
mamina7070
4. apr 2025

asi tombral ako zbytocnu navstevu a mohli ste najprv skusit dietu a setriacu stravu a tak

lukbe
4. apr 2025

Hmm, smutné. Pamätám si, že som s malými deťmi chodila takto na chirurgiu na pohotovost. Urobili aspoň odbery, aby sa vylúčil slepák.

viestta
4. apr 2025

A to mu mal brucho vysetrovat cez tricko a rifle? To, ze bol neosobny este neznamena, ze nie je odbornik. Ano, mali by byt doktori komunikativni, ale ja radsej nevrleho odbornika ako tutu mutu babraka

pribinak
4. apr 2025

To že sa syn mal vyzliecť do slipov je úplne ok. Veď nemôže ho vyšetrovať oblečeného a tým že je vyzlečený vidí či nemá na tele nejaké zranenie a bolesť brucha by mihol byt následok
Naozaj toto nie je nič zle, že bol v slipoch

Vaša pediatrička mala podozrenie na čo??

autor
4. apr 2025

Pediatrička mu trochu prešla brucho a povedala, že nech sa na to pozrie chirurg.
@lukbe iba moč u detskej

autor
4. apr 2025

Fajn, že je odborník, ale aj trochu správania by mohol v sebe mať.

nevenka
4. apr 2025

No ja som zazila ako 13 rocna takyto pristup, na chirurgii, tiez s bruchom, krce, hrozne bolesti, mohol to byt vajecnik alebo slepak. Na chirurgii nic nezistili, poslali ma na gyndu a tam stary doktor nahukal, ze "mi sem posleaju take decko". No a to "decko", co uz 2 roky menstruovalo, malo na vajecniku obrovsku cystu a objednavali ma na operaciu potom.

lukbe
4. apr 2025

@nevenka to je strašné. Áno, sú aj takí. Dcéru mojej známej si tiež tak pohadzovali, mladá holka, bolesti brucha, z pohotovosti ju poslali domov s heparoidom. Na druhý deň sa zistil zápal srdcového svalu. Dievča ledva prežilo. Niektorých lekárov fakt nechápem.

deti95060810
4. apr 2025

čo je na tom autorka negatívne... dieťa sa vyzlieklo do slipov - to je tiež ok.
že lekár bol málo ukecaný? kto vie - možno mal ťažký deň.

autor
5. apr 2025

V stredu poobede sa sťažoval že ho pobolieva brucho, do rána to prešlo, išiel normálne do školy. Vo štvrtok ho už v škole začala, a celé poobede bol taký nijaký Večer zvracal. Ale ráno mu bolo zle, tak.sme išli k doktorke, povedala, že máme ísť radšej na chirurgiu.
Mohol to byť kľudne slepák, ak si chirurg myslel, že detská by to mala rozpoznať, tak to mal riešiť skôr.

autor
5. apr 2025

Ako sme prišli do ordinácie tak chirurg bol celý čas otočený chrbtom ani raz sa nepozrel na nás. Od stola tiež len povedal "vyzliekať" detská mu bruško vyšetrovala, že si len vyhrnul tričko, tak si vyzliekol iba mikinu. Keď sa otočil doslova povedal. Čo tu stojime, už mal byť vyzlečený. Iba mu prehmatal brucho nič viac mu nerobil. Celé to bolo také, že chirurga od sestričky delila iba plenta a u sestričky bol ďalší pacient na preväz.

mamina7070
5. apr 2025

to vracanie bolo jednorazove? teploty nemas stolicu mal aku ? podla mna bol nahnevany ze vas tam pediatricka zbytocne poslala ako nemal to davat najavo ale budes vediet do buducna

belasy_motylik
5. apr 2025

Ja v tom vyzlečení sa nevidím absolútne problém, prečo máš pocit že je? My sme prešli toľko lekárov, zažili toľko nepríjemných prístupov, zbytočných vyšetrení a nič nevysvetľujúcich postupov, ale napriek tomu nemám na žiadneho lekára výčitky, ak nepomohol a bol problém i naďalej, tak som riešila inde.

hopatko
5. apr 2025

A vlastne je teraz nieco synovi alebo nie? Lekar ho normalne vysetril, mozes byt rada, ze pediatricka urobila nadpracu a poslala vas kvoli jednemu grcaniu k chirurgovi. Lekar si s tebou nevymenil recepty na kolac, ani nepokecal o pocasi, naozaj pohorsujuce. Len vysetril dieta, skonstatoval, ze mu nic nie je a ty si isla spokojne domov. A potom si robis katastroficke scenare, ako by sa tvojmu decku niekto skaredo spraval v nemocnici... Nam uz nic nepomoze.

viestta
5. apr 2025

Autorka, jedenastrocny ma brusko? Uz sa ani necudujem, ze si pohorsena

maya_hi
5. apr 2025

Asi by som sa radšej zaoberala výmenou pediatričky. Zakladné vyšetrenia by mala vedieť urobiť aj ona. Ale nebude predsa míňať badžet. Radšej pošle do nemocnice 😏
Keby to bol slepák, zvíjal by sa ti od bolesti, pot na čele, opakované zvracanie... Teraz ešte doznievajú všelijaké virózy zo zimy a za chvíľu začnú tie letné.

adrianap83
5. apr 2025

Vieš, mne by to správanie nevadilo, ak by ho riadne vyšetril. Aj sa vás Dr niečo pýtal? Aj niečo komentoval, keď prehmataval? Syna vtedy niečo bolelo? Dal nejaké rady, že kedy sa vrátiť, ak by sa zhoršilo niečo? Krv asi nezobral. Teploty syn nemal ?
Lebo sa tu do Teba navážajú, no slepák môže byt aj u 11.ročneho.

autor
5. apr 2025

@hopatko 3x zvracal a stále je nejaký malátny.

hopatko
5. apr 2025

Treba dat riadnu dietu, rehydtratacny roztok, Enterinu, ak zvracia Kinedryl, probiotika, oddych.

mabenn
5. apr 2025

Treba sa ukludnit, slepak boli si myslim viac ako pobolievanie, deti casto mavaju crevne problemy ako odraz psychickej nepohody

autor
5. apr 2025

@adrianap83 pýtať sa nič nepýtal, len ten základ odkedy ho bolí, koľko krát zvracal, akú mal stolicu, na teplotu ani nie ani ju nemal zvýšenú. Pri prehmatavani sa na nič nepýtal. Len ho uoozorňoval keď sa pohol aby kludne ležal. Prehmataval ho keď ležal na chrbte a potom sa mal otočiŕ na bok.

autor
5. apr 2025

@hopatko šetriacu dietu mu dal

mabenn
5. apr 2025

Pediatricka kedze nic nezistila, vas pre istotu a trochu alibisticky poslala dalej,, kde ten lekar ked uz vidi celkovy stav dietata, ze prislo po svojich atd, ma nervy, ze ho zatazuju pripadmi, ktore nie su tak zavazne...bud rada, ze nic nezistil a normalne liec ako crevne problemy...my sme dali doma so 4r synom salmonelu a x crevnych viroz a zlych stavov

adrianap83
5. apr 2025

Tak keď nemá teplotu, snáď to bude len nejaká viroza. Aj keď mi je to čudné, že by sa tak vlieklo,že 2 dní len bolí brucho a vracal až potom....
Pripadne dajte si spraviť v nejakej lekárni crp. Ak máte niekde blízko. Na ten 4. deň už by bolo, ak by bolo niečo vážne.
Držím prsty! A keď sa dačo zhorší, nedaj sa odbiť!

hopatko
5. apr 2025

Autorka, nerozumiem co teraz riesis. My sme mali tolko grcaciek, nie raz sme skoncili v nemocnici na infuzkach kvoli dehydratacii. Dcera naposledy pri chripke grcala takmer tyzden, a dalsi ju stale pobolievalo brusko. Zvladli sme uz doma, ani u doktorky som s nou nebola...

Ty si musis poznat dieta, ci ma horucku, ake su tie bolesti. Ale je uplne normalne byt pri crevnej viroze malatny...

katty123456
5. apr 2025

@hopatko naco kynedril?ved ho vyzvracia a nemá kinetozu predsa..ak vracva malo kľud tekutiny,ak veľa,pohotovosť a pichnu/nie tbl degan

hopatko
5. apr 2025

@katty123456 na to, ze Kynedril moze pomoct zastavit zvracanie. Nikto nehovori o kinetoze.

elli333
5. apr 2025

No ja si myslim, ze mu to prislo prehnane prist s takymto stavom na chirurgiu. Slepak sa prejavuje inak ako len pobolievanie. Ja by som napriklad pri takom stave a veku dietata zvazovala ci s tym vobec ist k lekarke a nieto este rovno na chirurgiu lebo mi pride, ze je to len obycajna nejaka crevna viroza, alebo nieco zle zjedol. Nic hrozne, proste par dni dieta a bude ok.

autor
5. apr 2025

Syn naposledy vracal tak 5-6 rokov dozadu. Pri viróze je aj zvýšená teplota a nemal vôbec hnačku, práve že vo štvrtok nemal ani stolicu.
Išla aom radšej za lekárkou, nechcela som vôbec na žiadnu chirurgiu. Prvý krát ma napadol slepák až ked to vyslovila detská. Tak som sa aj trochu zľakla.

autor
5. apr 2025

@elli333 mala som mu napísať ospravedlnenkuba do roboty volať o dovolenku?

Strana
z2