icon

Negatívny vplyv lieku Cezera na správanie dieťaťa - skúsenosti

j.a.n.e.7
13. apr 2017

Milé mamičky,

nedávno môjmu takmer 9r. synovi diagnostikovali alergiu - konkrétne na pele tráv, obilnín, palinu, ambróziu, cladosporium, roztoče a aj na epitepie psa a mačky. Alergologička mu nasadila liek Cezera, keď som si prečítala pred prvým podadním príbalový leták, bola som zhrozená, aké možné nežiadúce účinky to môže mať, ale tak keďže syn mal minulý rok dýchacie problémy v období kvitnutia tráv, najmä však v máji-júni, nasadila som mu liek. Prvá reakcia bola, že sa ráno zobudil a bol totálne ospalý, ale potom už tento problém nemal, ani fyzicky sa nejako nesťažuje, že by ho niečo bolelo.

Čo ma však veľmi trápi, zásadne sa zmenilo jeho správanie, síce aj dovtedy čo-to vyparatil, ale vedel sa aj priznať, no teraz čo to mesiac užíva nosí poznámky zo školy, berie cudzie veci a čo je najhoršie, nevie si to ani priznať, musím ho natvrdo konfrontovať s druhými, ktorých sa to týka, ale aj tak má problém priznať pravdu. Keď som nad tým tak rozmýšľala, napadlo ma, či to nesúvisí s týmto liekom, keďže medzi negatívnymi účinkami sa spomína aj " agresívne alebo podráždené správanie, halucinácie, depresia, nespavosť, opakujúce sa myšlienky na samovraždu alebo posadnutosť samovraždou"

Čo si prosím o tom myslíte? Aké máte s týmto liekom skúsenosti? Ďakujem za Vaše príspevky.

zuzana2000
13. apr 2017

moja dcéra má tiež alergiu presne takú ako aj vy čo sa týka tráv, peľov, stromov..... cezeru berie už 7 rokov čiže od tretej triedy základnej školy, žiadne zmeny v správaní nenastali, okrem občasnej puberty....ale to je v norme.... teraz je na gymnaziu a jasné že už to nie su len samé jednotky ale to nemá žiadny súvis s cezerou ale s tým že gymnázium sa ani zďaleka nedá porovnávať s učením na základnej škole.
Skús sa porozprávať s alergologičkou.....čo na to povie ona, možno majú nejaký takýto prípad a vedela by ti poradiť.

0silvia0
13. apr 2017

@j.a.n.e.7 moja dcéra užíva cezeru od leta minuléh roka približne. Je pravda, že je dosť podráždená, ale ja som to pripisovala puberte, má 13 rokov. Inak tie nežiadúce účinky v príbalovom letáku šokovali aj mňa. Dokonca ani až také zlepšenie stavu po uzívaní lieku nepozorujem... ale lekárka na moje upozornenia nereagovala, predpisuje jej to veselo ďalej. Ja osobne si myslím, že radšej by som zniesla alergické prejavy ako užívanie takéhoto svinstva... musím sa nad tým hlboko zamyslieť... alebo zmeniť lekárku ...

veronika33
13. apr 2017

dcéra užíva cezeru cca 3 roky a žiadne zmeny správania

teegreen
Odpoveď bola odstránená
dai
14. apr 2017

@j.a.n.e.7 ahoj... lieky maju rozne ucinky na toznych ludi - prejdite na iny liek a uvidis co bude... inak moja dcera ma 9 a dost jej spoluziakov - predtym anjelikov sa aktualne nevie zmestit do koze a tvoj popis na nich sedi do bodky 😉 cize otazka je co ta zmena nieco spolocne s liekom ma, ci to neni len zhoda nahod😉

solmula
11. mar 2018

@dai
@zuzana2000
@veronika33 žienky chcem sa opýtať synovi predpisala lekárka tieto lieky boli vaše detičky z neho obsypane??

veronika33
11. mar 2018

@solmula nie, žiaden výsyp, ani iné vedľajšie účinky

j.a.n.e.7
autor
4. apr 2018

ani môj syn nemal výsyp, no kvôli tomu "zvláštnemu" správaniu som požiadala alergologičku o zmenu lieku, našťastie mi vyhovela a berieme Aerius už druhú sezónu a tento je v pohode. No počula som zas od iných, že práve Aerius im nesadol, čiže to len potvrdzuje, že je to individuálne a každý si musí nájsť liek na takej báze, ktorá mu najlepšie vyhovuje