Čo pomôže na alergiu v 20. týždni?
Ahojte, mám otázočku: som v 20 TT a som alergička ( roztoče, peľ, prach, mačky, ambrózia, trávy, topoľ, repka olejná - posledné dve extrémne) a neviem či teraz- keď ide jar, mi lekár niečo predpíše- či sa vôbec mám na alergológiu unúvať. Najradšej by som žiadne lieky do tela nedávala, tak sa chcem opýtať- poznáte nejakú náhradu alebo niečo čo pomáha? Osobitne sa bojím na kvitnutie topoľov a repky ☹
chod na alergologiu. jasne ze je idealne nebrat ziadne lieky, ale jednak ty uz mas davno po prvom trimestri, ktory je na lieky najcitlivejsi a jednak niekedy su lieky mensie zlo, pretoze potrebujes riadne dychat a nie dusit sa, aby aj dieta malo dost kyslika. niektore lieky na alergiu sa mozu aj v tehu 😉
Čauko,ja som sa tiež toho bála,lebo posledné 2roky apríl,máj ma to chytí,tak sestra zisťovala u svojej alergologičky a tá mi odporučila,že si mám kúpiť ALERIT-to sú tabletky a ALERGODYL-kvapky,že to je jediné čo môžem v tehu a môžem si voľne kúpiť v lekárni.Doteraz sa mi na alergológiu nechcelo ísť,keď ma to len raz do roka chytá a teraz tá sestrina alergologička povedala,že kožné testy mi v tehu nikto robiť nebude,že ak chcem dá sa to s krvi,ale že nemusím,že v prípade potreby si mám dať už spomenuté 😉

@altaya niektorym zenam alergia v tehotenstve ustupi 🙂 a niektorym sa zhorsi, napr. mne 😒
zelam Ti, nech si prvy pripad 🙂
keby si nahodou bola druhy pripad...
doktori sa malokedy v nazore na lieky na alergiu v tehotenstve zhoduju. vacsinou neodporucaju, ale co som si zistovala este v prvom tehotenstve, tak claritin, zodac sa moze 🙂 je to vzdy lepsie, nez dusit sa, nespat a pod.
zodac je volnopredajny, aj nejaka obdoba claritinu, na nazov si nespomeniem teraz.
minule tehotenstvo som cele uzivala claritin, bez nasledkov na malom- aspon zatial sa to tak javi 🙂
teraz len prve tri mesiace a odvtedy ma alergia nastastie netrapi 🙂