Snažilkovanie a Ascorutin. Aké máte skúsenosti?

sara2
10. okt 2009

Ahojte snažilky.
Chcela by som sa vás opýtať či nemáte skúsenosť s týmto liekom.A či ste ho aj počas snažilkovania neužívali,resp.neuživate teraz?
Mne ho môj gynekolog nasadil pre posilnenie ciev.Máme už za sebou 3x spontánny potrat vždy medzi 5-7 tt.Akurát som však čítala na príbalovom letáku o nežiadúcich účinkoch...a trošku ma to zaskočilo.

nelia
10. okt 2009

Ahoj Sara...
Ja užívam ascorutin a som momentálne v 6tt... Keďže som veľmi krvácala, bola som v nemocnici a nasadili mi práve ascorutin. Už našťastie nekrvácam a v pondelok ma pustili domov, ale ascorutin mám brať stále... 3x1 tabletku. Je to vraj len vitamín.. ako píšeš, posilňuje cievy a zastavuje krvácanie. Aj ja som doktorovi hovorila, že je tam napísané, že tehuľky ho nemôžu, ale on len povedal, že by mi predsa nedali niečo, čo by uškodilo mne alebo bábätku. Proste oni to používajú u tehuliek už dlho a nemá to žiadne negatívne účinky. Tu na koníkovi som v jednej téme čítala, že sa aj konala nejaká lekárska konferencia, kde sa lekári zhodli na tom, že by sa ten leták mal zmeniť, no ešte ho nezmenili...
Ja si myslím, že ho pokojne môžeš brať. Držím palce 🙂

sara2
autor
10. okt 2009

Ďakujem nelia 😉

Držím moc palce.Ja som prvé tehotenstvo dotiahla do 8tt,potom krvácanie...atď.Druhé tehotenstvo bolo bezproblémové-máme dcérku.Tretie som potiahla do 7tt a tohto roku v júli len 6tt.Stále to začína krvácaním.
Tak ten Ascorutin som brala hneď zakaždým ,keď som zistila,že test je pozitívny,ale aj tak to nepomohlo.Teraz mi to lekár nasadil vo fáze"výroby-snaženia" a to mi prišlo podľa toho letáku trošku nebezpečné.Ale tiež mi povedol to čo si spomínala.Že leták je zavádzajúci.
všetko dobré 🙂

lienka79
10. okt 2009

ahoj..
ja som 2x spontanne potratila ako ty..v 6tt..a vzdy som na zaciatku krvacala, aj pri mojom tretom tehu, kt.nastastie dopadlo dobre a nasadili mi v nemocke ascoruttin...ale az ekd som bola tehu, nie predtym...
Brala som ho pri 2 tehu, ale nepomohol ani ascoruttin..pri vsetkych 3 tehu som uzivala aj duphaston

simonkazga
4. sep 2012

ahoj, ascorutin môžeš papať kľudne. Je to tak, ako písala @nelia už dávno zistili, že tabletka je vhodná aj pre tehotné akurát ešte nezmenili príbalový leták. Tiež som brala ascorutin od 8tt do 16tt. Acorutin je vlastne vitamín C s rutínom. Rutín obsahuje v prírodnej forme pohánka. Takže ak si radšej za prírodnú alternatívu, tak treba papať pohánku.

katren
4. sep 2012

@simonkazga orazka ma skoro 3 roky.... 😅
treba sem-tam pozriet na datum 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre