icon

Nepokojné 10 týždňové bábätko

zzuzika511
19. mar 2012

Poradte mi prosim niekto, mam 10tyzdnove dievcatko, trpí kolikami vecer, máva zelenú riedku stolicu, no a teraz neviem ci je to následkom ockovania ale stale je nepokojná vyzaduje si 20hodin denne...uz nevládzeme sa striedat s jej nosením. Zacala vrieskavat nie len vecer ale uz aj cez den, pospi 10-20 min a uz je hore a ked aj spi stale rnka a trha sa akoby sa jej zle snivalo alebo ju nieco bolelo no a na druhej strane reve reve a znicoho nic sa zacne usmievat vobec neviem co jej je ci nas len cvici alebo ma nejaký zdravotný problém... o tej zelenej stolici som uz povedala aj doktorke no nic mi na to nepovedala.... Prosím poradte.

angellinka
19. mar 2012

@zzuzika511 zelena stolica je,teda neviem ci kojis,tym ze babatko je zel prisate a nahlta sa vela vzduchu.Pri dcerke som to mala aj ja,dcera ma dudel,tym padom sa mi zle prisavala na prsnik a mala zelenu stolicu.musi mat velku pusu,aby sa ti spravne prisala.Daj na to pozor.A s tym placom je to tak,vela nosit 😉 babatko za to nemoze,ani moj syn nevedel spavat,ani zaspavat.Spal 10 min a velky plac zakazdym,a uspavala som ho 2 hod.Nebojj sa prejde to,mas satku alebo nosic?skus to.bude ta citit,bude spokojnejsie 😉

anjelicek26
19. mar 2012

@zzuzika511 - predpokladam, ze je mala kojena, skus si vydupat u lekarky test na laktozovu intoleranciu (ak je na UM tak aj alergiu na bkm), kolika ano, moze byt v tomto veku, ale to, co spominas - prilis kratke spanie, strhavanie pocas dna - ergo krce - to nie je dobre. A stolica tiez nie.

da_n_ka
8. máj 2012

odporucam pred jedlom davat Infacol...je proti detskej kolike a velmi pomaha...

renab
8. máj 2012

@zzuzika511 my sme mali so synom podobné problémy a zistilo sa, že nedokáže štiepiť mliečny cukor, takže som musela prestať kojiť a pil špeciálne mlieko. plakal doslova deň a noc aj pri kojení. stále sa napínal ako luk a stolicu mal tiež zelenú a riedku. po ukončení kojenia sa všetko rýchlo upravilo. celý problém skončil cca v dvoch rokoch, kedy sa mu začali tvoriť enzýmy na štiepenie ml. cukru. ale mlieko nepije dodnes - max. kyslé, jogurty.