icon

Nepreháňam to s liečbou?

10. okt 2021

Chcem sa opýtať na názor, lebo sa mi vidí, že je toho veľa. Dcéra má 19mes a riešime našu prvú,,chorobu". (Nachladnutie)
Hlavne v noci nemôže dýchať, sople jej idú minimálne aj to len večer, sú číre a je ich málo. Proste nejde to von.
Aj cez deň počujem, že rozpráva cez nos, no aj tak nesopli. Zacala už aj pokaslievat, ale hneď som jej urobila cibulovy sirup, zrejme hneď zabral.
Takže....
Kalobu berie 3x denne 10kv (probiotika)
Tekutý Cebion 1x denne
Detské vitamíny od Forever 2 tbl na deň
Cibulovy sirup 2x denne
Devit 4 kvapky
A zacala som jej dávať sinupret kvôli tým soplom.

Do teraz nebrala žiadne vitamíny ani lieky okrem Decka.
Nie je toho veľa? Co by ste mi poradili?
A ešte sa opýtam, chodí sa von v takej zime (6st) s nádchou?
Fakt neviem, lekárka povedala, ze kým nie sú teploty tak áno, ale mne sa to nepozdáva???
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

Strana
z2
kristina2412
10. okt 2021

Davala by som jej Cko, Dcko, Kalobu a na noc kvapky Fenistil. Von by som určite išla, vonku sa sa pri nádche lepšie dýcha ale teda žiadne odrážadlo skôr prechádzka.

dadis
10. okt 2021

A von ju v pohode zober, lepsie sa jej bude dychat, studeny vzduch funguje na sliznicu ako Nasivin. A na noc nechat otvorenu vetracku, aby bola v izbe zima a vyssie vankus. Inak nasivin/ olynth som na spanie davala aj ja. Ak sa uziva v rozumnej miere a kratku dobu, tak ucinne urchluje liecenie (asi kvalitnejsim spankom a tym, ze tie hlieny sa z odpuchnutej sliznice jednoduchsie odstrania...fukanim, ci odsavanim). Mne sa zas vobec neosvedcili tie morske soli...physioner, sinupret...podla mna maju vyznam len ako prevencia..

ibrunova
10. okt 2021

@dadis sinupret nie je morská soľ, je to mukolytikum, rozpúšťa hlien, je to podobné ako Mucosolvan, Ambrobene, Solmucol

dadis
10. okt 2021

@ibrunova ano, ano, opravujem sa. Este k tomu Sinupretu, mam pocit, ze tie kvapky boli trochu ucinne (aj ked dlho trvalo nakvapkat dostatocny pocet kvapiek), no ta tbl forma bola uplne bez efektu. Mali ste podobnu skusenost? A Kaloba rovnako...myslim, ze bez efektu

ibrunova
10. okt 2021

@dadis kaloba u nás nula bodov, ale Sinupret zabral vždy super, ale kvapky alebo sirup. Tabletky sme nemali, takže to neviem posúdiť, ale dobre vedieť, že ich nemám kupovať 😁

ibrunova
10. okt 2021

@dadis kaloba u nás nula bodov, ale Sinupret zabral vždy super, ale kvapky alebo sirup. Tabletky sme nemali, takže to neviem posúdiť, ale dobre vedieť, že ich nemám kupovať 😁

ankare
10. okt 2021

Ten physiomer strašne veľmi strieka. Ja som z neho preliala do prázdnej fľaštičky z Nasivinu a tak striekala. Inak by si to syn ani streknut nedal.
Skoré uzdravenie!

autor
10. okt 2021

Asi som sa zle vyjadrila. Pije dosť vody, ale nič iné okrem vody nechce. Von s ňou nepôjdem aspoň 2-3 dni. Vonku sa vždy rozkasle a vsimla som si, že je to po návrate z von ešte horšie. Ja sama podľa seba viem, že keď som chorá, necítim sa dobre Von a už vôbec nie v zime. Toľko už doma vydržíme. Von chodíme 2-3x denne , takže ostať doma nie je pre nás obe nič prijemne, ale nejak to už s omalovankami a knihami a nálepkami a ...prežijeme 😆
Physiomer, cibulovy sirup, kalobu vynechavam.
Zatiaľ budeme užívať ten sinupret , Cecko a vitamíny, v prípade potreby Nasivin. Ten Physiomer určite prelejeme, ďakujem za radu. Kupujeme inhalator.
Ja neviem co budem robiť potom pri ozajstnej chorobr🙈😅 bože môj!!!
A máme aj lampu, ale to je ešte malá, určite by pozerala do toho svetla....

Ďakujem za rady, bolo to naozaj ťažké po toľkých radách 😀
Ešte ma.zaujali tie tymianove kvapky, len to už by zas bolo niečo ďalšie.
Kludne radte ďalej, alebo sa vyjadrite, nechám si poradiť.

Strana
z2