Nepreháňam to s liečbou?

10. okt 2021

Chcem sa opýtať na názor, lebo sa mi vidí, že je toho veľa. Dcéra má 19mes a riešime našu prvú,,chorobu". (Nachladnutie)
Hlavne v noci nemôže dýchať, sople jej idú minimálne aj to len večer, sú číre a je ich málo. Proste nejde to von.
Aj cez deň počujem, že rozpráva cez nos, no aj tak nesopli. Zacala už aj pokaslievat, ale hneď som jej urobila cibulovy sirup, zrejme hneď zabral.
Takže....
Kalobu berie 3x denne 10kv (probiotika)
Tekutý Cebion 1x denne
Detské vitamíny od Forever 2 tbl na deň
Cibulovy sirup 2x denne
Devit 4 kvapky
A zacala som jej dávať sinupret kvôli tým soplom.

Do teraz nebrala žiadne vitamíny ani lieky okrem Decka.
Nie je toho veľa? Co by ste mi poradili?
A ešte sa opýtam, chodí sa von v takej zime (6st) s nádchou?
Fakt neviem, lekárka povedala, ze kým nie sú teploty tak áno, ale mne sa to nepozdáva???
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

autor
10. okt 2021

A ešte dodám, že sople nejdu von, ale stále ich počujem ako jej stekaju hlieny
No a skoro som zabudla okrem toho všetkého co som vymenovala jej pred spaním striekam physiomer, vytiahnem sople a strieknem detsky nasivin 🙈
Mam pocit ze cez deň viac poje tých liekov ako normálne jedlo....čaje piť nechce, občas 2-3x prehltne.
Ešte aloe od forever jej dávam do vody, ale ani to nechce pit. Len čistú vodu

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
10. okt 2021

Na noc je podloží matrac nech jej sople nezatekaju, môžeš jej spraviť na hruď cibulovy zábal, uvoľňuje hlieny aj keď teda smrdí potom celý byt po cibuli. A na môj vkus jej dávaš toho veľa. Keď tak jej daj len vit ale už v nechaj cemibion.

lindusss2016
10. okt 2021

Ja by som len nakrajala na noc cibulu do ponozky a zavesila blizko hlavy. Pre lepsi pocit by som pridala Cecko, ale nic viac netreba

zuzap33
10. okt 2021

Vela, chudak jej zaludok. Nechaj Physiomer bez Nasivinu. Ten 4x denne pri nadche.Devit teraz nie, naco ? Probiotika nie, naco ? Nema antibiotika. Detske vit. Len 1. Aloe vobec.

jjanulienka
10. okt 2021

Striakaj jej do nosteka morskú vodu, úplne jej stačí dať to céčko pripadne jej urob sipkovy caj a do toho jej daj práškové céčko. Na noc rozkroj cibuľu poloz vedľa postieľky😉

autor
10. okt 2021

No tiež sa mi zdá toho veľa
A sinupret? Mam dávať?
Pri posteli mame cibuľu, každý večer položim čerstvú. Na hruď neviem ci potrebuje, priedušky ma čisté.
Takže čo z toho vlastne mam dávať ďalej?

autor
10. okt 2021

@zuzap33 ale keď nemoze dýchať, pgysiomer jej vôbec nepomôže. A neznasa ho, strašne vrieska keď ho strieknem. Strašne silno to strieka . Bez nasivinu by nespala ani minútu.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzubb007
10. okt 2021

Myslim, ze tieto veci nepomozu absolutne, treba pamycon do nosa ak jej zatekaju, mne detom nikdy nezabrali vitaminy ani morske vody ani sirupy

autor
10. okt 2021

@bambulienka25 dávať jej ďalej tu kalobu, cecko a detské vitamíny? Nič viac? A samozrejme sprej do nosa? Alebo vynechať aj to tekuté cecko a stačia vitamíny?

hradnapani
10. okt 2021

ubrala by som nieco a ten sinupret jej urcite daj, to si mohla aj hned, dobre spusta sople, ale nedavaj ho 2-3 hodiny pred spanim, lebo bude kaslat.

zaphyra
10. okt 2021

Ako dlho jej davas ten nasivin?

stanulienkat
10. okt 2021

Podla mna toho nie je az tak vela. Vsetko z toho ma opodstatnenie. Aj probiotika,aj Nasivin...

autor
10. okt 2021

@hradnapani jaaaj ďakujem.
No ja jej bezne budem dávať len tie vitaminky, to len teraz som chcela predísť antibiotikam
Ôk tak ešte raz 🙈
Sinupret, detské vitamíny a kalobu?
Stačí?

autor
10. okt 2021

@zaphyra treti deň. Aj to len v noci keď nemohla dýchať a stále.sa budila

hradnapani
10. okt 2021

myslim, ze uplne postaci ;)

autor
10. okt 2021

@hradnapani ďakujem

A aký mate názor na to ísť von?
Mame tých pár dní vydrzat doma, alebo krátka prechádzka neuškodí? Len je fakt kosa....

unicornlady
10. okt 2021

Však nemrzne vonku, kľudne choďte von. Kým nemá teplotu, tak prechádzka je zdravá. Nadýcha sa čerstvého vzduchu, rozprúdi krv, lymfu.

loginexistuje
10. okt 2021

sinupret ano pridaj tymianovu sirup na spustenie soplov von (vies urobit aj domaci pohladaj na nete recept tych vitaminov moc kombinujes prebytocny vitamin C sa vyluci mocom a zbytocne bude mat z toho agresivny moc a zaparenu rvystipanu ritku
radsej odsavacku a inhalator ked uz da sa kupit aj detsky a dietatko ucit plus aj infra lampu

loginexistuje
10. okt 2021

kaloba je ok jedny vitaminy sinupret a ak tak betaglukany pridaj vitamin D davaj ako obvykle

mogaa
10. okt 2021

dávaj buď vitamíny alebo len C-čko, u nás sa dáva Imunoglukan (v tom je už C-čko) a Cebion a spreje do nosa na nádchu...to uplne stačí...von môžeš, ak teda veľmi nekašle, podľa počasia...ale tak aby nebehala a račej na kratšiu dobu ako obvykle....ak by kašlala tak von nechodiť...ono všetko sú to len doplnky a už záleží od organizmu ako sa v prechladnutím vyrovná, niekedy môžeš dávať čokolvek a skončíte na ATB...neboj toto je len "tréning", to pravé orechové príde až po nástupe do škôlky😉vtedy už fakt nebudeš vedieť čo dávať a zistíš že či pri miernom nachladnutí niečo dáš alebo nie, bude to mať rovnaký efekt😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
10. okt 2021

Ja by som jej dala iba Sinupret a céčko.

ivanaks
10. okt 2021

A skús jej dávať veľa piť, nech sa jej riedia hlieny (neuspokojiť sa s tým, z málo pije, tak čo). Keď sú veľmi husté, ťažko sa smrkajú. Kým nemá teplotu, choďte von, to jej neublíži, pokiaľ nebude veľmi behať a nezapotí sa. Nie medzi iné deti, len na prechádzku, nazbierať si gaštany, farebné listy a pod. Pred spaním dobre vyvetrajte, neprekurujte - v studenšej izbe sa jej buď lepšie spať a nezvyšuje sa tak nosná sliznica. Určite zvýšte pod hlavou, odsajte noštek a skúste iný sprej so slanou vodou. Ten, čo máte, je extrém aj pre dospeláka (skúšala som na sebe, takže sa nedivím, z Vám vyvádza, len to vidí). Pri nachladnutí stačí vit. C (napr. ten Cebion), možno Kaloba, probiotiká sú fajn a smrkať noštek + veľa, veľa tekutín (vlažný čaj).

ivanaks
10. okt 2021

@ivanaks ... bude spať a nevysušuje sa sliznica ...

cacianka
10. okt 2021

Tie tekutiny zarazilo aj mňa, mala by piť viac, hydratovať a riešiť hlieny

nickpick
10. okt 2021

a naco sa prosim vas dava cibula k posteli? ved to musi byt neskutocny zapach a spat v takom odore, no dakujem pekne, cibulovy sirup a zabal ok, ale cibulu do ponozky?? inak presne tymto celym sme si teraz preskakali aj my, napriek fyziomeru, odsavaniu a cajikom sa priesvitny sopel zmenil na kasel a upchate dufiny, vsetko bez horucky, ale noci boli teda krute, nasadili sme imunoglukan, sinupret a fenistil, vonku sme sli len ked svietilo slniecko, tiez som zastancom toho nebyt nonstop doma ak je pocasie ok a dieta nema par dni horucku…

777januska777
10. okt 2021

Ja keď mali deti sople, tak som do nosa dávala len nasivin, plus som vysavala sople a ak prišiel kašeľ, tak aj nejaký sirup proti kaslu. A posadila dieta do kočíka, zabalila a išli sme von na čerstvý vzduch. Čerstvý vzduch je najlepší na sople. Ak je dieťa väčšie a nemá už kočík, tak veľmi veľa vetrať. Neskôr som kúpila aj inhalator a inhalovali vincentku, hlavne keď som nemohla ísť s nimi vonku.

elizabet173
10. okt 2021

preháňaš to, liečená nádcha trvá týždeň, neliečená sedem dní. Len by som jej odsávala sople a dávala od kašľu sirup najlepšie domáci cibuľový, zvýšila prísun C vitamínu, ak sa dá najlepšie v strave, viac tekutín, neprekúrenú domácnosť a čo najviac na čerstvom vzduchu.