icon

Nespavosť. Čo mám robiť?

saniky
11. aug 2011

Moja 2 ročná dcérka nechce spávať. Večer mi zaspí väčšinou až o 23 hodine. Potom spí do nejakej 7-8 a cez deň si na veľa zdriemne hodinku. A zase je do 23 hore. Ale keď ju cez deň nedám spať vôbec, je trošku mrzutá okolo 19, ale už o 20:00 spí a spí do rána. Tak neviem čo mám robiť ☹ Či ju nechať spať cez deň, alebo nie... Čo je pre ňu lepšie?? Kto mi prosím poradí??? Ďakujem!!

Strana
z2
vefi89
Odpoveď bola odstránená
aduskatt
30. aug 2011

najlepsie dat postielku doprostred pola velkeho aspon 100x100 m.mi to tak vychadza.......... 😝 tak isto nenarazi na zrkadlo, ani na zasuvku a ine vydobytky moderneho sveta........hups, a co spln mesiaca?...zrusime ho?

katja78
30. aug 2011

@vefi89 - lenže mánia niekedy môže byť chorobný stav 😒 Kiež by každý človek šíril len dobré posolstvá 😕

vefi89
30. aug 2011

@aduskatt si to sakra trafila 😀
@katja78 ale o tom to asi tiež je 😀😀 možno nejaká patogenéza alebo čo 😀

aduskatt
30. aug 2011

@vefi89 dik🙂) to ma napadlo okamzite po precitani toho prispevku, co tam spominal elektrinu a zrkadla a co ja viem co este..no a nepodel sa🙂)mi to nedalo

katja78
Odpoveď bola odstránená
dusany
Odpoveď bola odstránená
katja78
Odpoveď bola odstránená
dusany
30. aug 2011

Nespavosť. Čo mám robiť?

dusany
30. aug 2011

Podľa pravidiel každý,kto sa nedrží témy a chce tu iba škodiť,mal byť taký príspevok zmazaný.

bobocka
30. aug 2011

@dusany tvoje rady su len veeelmi malo realizovatelne v typickych slovenskych bytoch.pokial ma clovek to stastie,ze ma dost penazi a stavia si barak a mysli na zasuvky a spol,tak ano fajn. ale bezny clovek,ktory byva v panelaku nema peniaze na to,aby menil komplet rozvody len preto,aby jeho postel ci postielka nebola blizsie ako 1,2m k zasuvke.samozrejme netvrdim,ze to co hovoris nie je pravda 😉 ,no tak ci tak bezny clovek aj s takymto poznatkom nic doma nezmoze. 😒 moj syn ma postielku v rohu izby,nasa postel je hned vedla jeho(asi pol metra od seba su.zasuvka je od noh postele cca meter.v izbe nemame ani zrkadla a mame tam sice heater,no nie je zapnuty,len v zime ho zapiname.moj syn spi dobre.niekedy sa v noci prebudi(skor nadranom) ale len na chvilku.v noci spi cca 10-12 hodin a cez obed vie potiahnut aj 3.mozno sme jednou zo stastnych rodin co sa spanku tyka🙂

monikas44
31. aug 2011

@dusany .......aha tak mám dať malého spať asi niekde do pralesa??? 😀 😀 😀 😀

monikas44
31. aug 2011

@katja78 dávam mu Bebu keď ide spinkať a potom aj v noci mu ju dám raz medzi tým ešte kojím...

vodnarky
31. aug 2011

baby preco sa musite vysmiat cloveku,co chcel len poradit a povedat svoj nazor,alebo skusenost???je to smutne..poznam vela ludi,co beru tieto veci vazne a ozaj im to pomohlo..ked niekto neveri,nik mu to neberie,ale nieje spravne sa vysmievat,alebo urazat cloveku co sa pozera na to troska inak...(nic v zlom.. 🙂

dusany
31. aug 2011

@bobocka ,všetko sa dá zrealizovať. V dnešnej dobe sa GPZ dá odrušiť až na 90 % a potom máš doma ozón na niesto zamorenia. Keď bývaš blízko Prešova meranie GPZ a elektrosmogu ti urobím zdarma.

dusany
31. aug 2011

@vodnarky ,ďakujem ti za tvoju úprimnú radu všetkým. Máš dobrú rozlišovaciu schopnosť,veľmi si to vážim.

katja78
31. aug 2011

@monikas44 - a koľko mliečka celkovo (odhadom) asi vypije? papá Ti cez deň príkrmy? aj ho ešte dojčíš cez deň alebo len v noci?

S našou staršou to bolo tak (asi od 10-teho mesiaca), že cez deň moje mlieko len pocuckala, príkrmy som do nej tiež traktárikom tlačila (najradšej mala rajčinovú polievku, tú by jedla denne), poobede potiahla aj 2,5-3 hodky (v rajčinách je bromelaín, ktorý pôsobí upokojúco na nervy, možno aj preto).
Pred spaním vypila cca 200 ml Nutrilonu (dávala som jej ho od 10-teho mesiaca) a v noci niekedy stiahla takých 150 ml (tuším až od roka), ale väčšinou bola napojená na moje prso (spávala medzi nami). Akonáhle som sa chcela otočiť, alebo jej vytiahnuť prsko z pusiny, tak sa pomrvila a hľadala krvopotne svoj dudel 🙄 (za noc aj 6-10-krát). Takto sme fungovali 4 mesiace, chrbticu som si ráno necítila. Tak som ju na jej prvé narodeniny posledný-krát nadojčila a pred spaním, v noci a cez deň som jej dávala už len Nutrilon a vystrnadila som ju naspäť do jej postieľky. Prijala túto zmenu vcelku bez ťažkostí, ale potom sa dlho odúčala od fľašky s mliečkom (dudel nikdy nemala).

Aby som bola bola objektívna, chcela by som dodať, ako to bolo s mladšou. Ona mala (na rozdiel od staršej)od narodenia silný sací reflex a veľký apetít. Nepotrebovala ku šťastiu nič len maminkine mliečko a spánok 😵 . Pri nej som nikdy nemala laktačnú krízu, nemusela som si mliečko odsávať, mliekovody som nemala nikdy upchaté. Spinkávala tiež medzi nami, ale intervaly nočného papania od tých 6-tich mesiacov sa jej skracovali, ustálili sa od roka na 1-3 x za noc. Nikdy som jej nedávala žiadne UM (nebolo treba, ona bola závislák na MM, ale aj som bola rada, ďalej vysvetlím prečo), s kravským sme začali od 18-teho mesiaca, fľašku s cumlom prakticky nevie používať. Dojčila som ju presne do 2 rokov, možno by som vládala aj ďalej, lebo chrbát netrpel tak ako pri staršej, ale celkovo som bola vyšťavená, vlasy mi padali, s mužom sme už začali mať potrebu väčšieho súkromia a mladšia spáva vo svojej postieľke posledný mesiac.

Vypisujem to tu tak zoširoka, lebo každé dieťa je iné, aj každé dieťa tej istej mamy je iné. Je veľa vecí, ktoré ovplyvňujú jeho spánok, ktoré sa dajú viac alebo menej ovplyvňovať (pričom GPZ to určite nie sú, nenechaj sa oklamať). Mne sa osvedčilo veľmi neexperimentovať so zavádzaním režimov, robila som tak, ako som cítila ako by to bolo pre dievčatá najlepšie, aj keď veľa-krát som šomrala, že dokedy. Deti už spia vo vlastných postieľkach vo vlastnej izbe, ale stále ich treba kontrolovať, či nie sú odkopané, niekedy precitnú (asi) so zlého sna, stačí ich pohladiť, tíško sa im prihovoriť a spia ďalej. Ako deti rastú, vyvíja sa im nervový systém, stále menej sú vulnerabilné sa vonkajšie podnety, ako sú si isté, že vždy je im niekto nablízku, cítia sa v bezpečí, tak sa ich spánok stáva pokojnejší a neprerušovanejší.

Maminky niekedy chcú deti naučiť spať samé už vo veľmi útlom veku, ja som takéto pokusy na svojich deťoch robiť nechcela. Ale je to každého rozhodnutie, ako zaobchádza so svojimi deťmi.

K tomu mliečku (taká zdravotná osveta). Ak to ide, najideálnejší model pre každé dieťa je výlučné dojčenie do 6-tich mesiacov a dlhodobé dojčenie aspoň do 2-3 rokov a popritom postupne zavádzať nové potraviny (podľa rady pediatra, veľmi opatrne u detí s predispozícou na alergie). Je to kľúčové obdobie pre vývoj imunity a nič lepšie, čo ju dokáže ovplyvniť v pozitívnom smere, ešte nikto nevymyslel. Staršiu som umelým mliekom dokrmovala aj skôr ako v 10-tich mesiacoch, lebo som strácala ako čerstvá mama mlieko a prepadla ma panika. Keby som vedela, čo a ako treba robiť, mala trošku väčšiu podporu okolia (bohužiaľ aj pediatričky) a znalosti, ktoré mamám dávajú naozaj kvalitne vyškolené laktačné poradkyne (hoci aj tu na MK), urobila by som veľa vecí inak. Dnes som však vďačná aj za ten rok dojčenia staršej dcérky.

Držím palce, nech sa sníčky Tvojho synčeka upokoja 🙂

monikas44
31. aug 2011

@katja78 tak ked ide spinkať tak vypije tak 150ml mliečka alebo riedkeho pudingu sem tam mu dám aj kupne mliečko 3,5%, a potom okolo tretej ráno mu dám flašku s UM a to vypije naraz 190ml samozrejme medzi tým kojím až do rána,..... no kojím ako sa to dá povedať, skôr si dudle moju cicu 🙂 cez deň funguje iba na nejakej kašičke, a krémikoch,banáne sem tam zje polievočku, nechce mi nič papať už som skúšala hocičo no ako náhle zacíti že ma v ústach niečo čo treba pohrýzť tak to vypľuje.......tie umelé príkrmy to do úst ani nechce dať je to veľmi slabí jedák ☹ (ale asi to má po mne lebo moja mamka vravela že ja som len vyrástla na krupici a pudingu tiež som nič do úst nedala)........z váhou je na tom dobre má 10600g keď sa narodil tak mal 4180g vtedy papal každú pol hodinu cez deň aj v noci to bolo niečo strašné 😨 ........a spinká iba pri mne otecka sme museli odsťahovať do druhej izby lebo nás rušil chrápaním a prevaľovaním sa 😀

bobocka
31. aug 2011

@dusany nie nebyvam.ale dakujem za ponuku.ja verim tomu,ze na nas nieco posobi.vsak teraz su mobily,wi fi,mikrovlnky,satelity... tie siete sa musia niekde pretinat a stretat.to,ze to my nevidime este neznamena,ze to nie je.len ja osobne to nejak neriesim kedze sama na sebe ani na rodine nejake negativa nepocitujem.na druhej strane zas nevidim nic zle na tom,ze niekto to riesi.

dusany
1. sep 2011

@bobocka , to žiarenie ako píšeš nieje vidieť,ale pomaly a isto ničí naše zdravie. V Prahe ešte za Č S R vztýčili televízny vysielač Cukrak. Po čase v blízkom okolí vysielača začali ľudia chorľavieť aj na nádorové ochorenia. Pátranie odborníkov po príčinách veľkého počtu onemocnení skončilo neúspešne a tak došli experti z Nemecka a problém odstránili znížením výkonu TV vysielača o dve tretiny. Priemyselné elektromagnetické vysokofrekvenčné vlnenie v blízkosti ich zdrojov je rovnako nebezpečné ako tiež vysokofrekvenčné vlnenie zo zemského žiarenia a majú tu istú charakteristiku a v miestach ich kríženia býva už zlé. Škodlivosť GPZ je známa už 5 tisíc rokov pod menom ,,dračie žily." V Číne pred tým si nesmel nikto postaviť dom bez zmerania dračích žil komisiou s meračom. Starí Rimania pásli ovce a kravy na mieste,kde sa málo začať s výstavbou domov. Keď ovce a kravy mali choré pečene tiež bol zákaz z výstavbou. Starí Kelti odrušovali negatívné zóny keltskou špirálou. V jednej najstaršej civilizácii mezopotámii odrušovali zóny mrežou a Egypťania odrušovali škodlivé zóny nilským krížom. Aj v dnešku som mal možnosť vidieť odrušovanie zón uvedenými starými odrušovačmi,hoci sa vyrábajú oveľa vykonejšie odrušovače. Vedci zistili,že aj slabšie pôsobenie geopatogénnych zón dlhodobo na jednom mieste je škodlivé. Na tom všetkom ja záhadou pre lekárov,ktorí väčšinou nehľadajú príčinu nemoci zo škodlivých zón. Chorý,vystavený neustálemu žiareniu sa takmer nelieči. a po odrušení ničivých zón sa začne zotavovať. Je to potvrdené celosvetovou štatistikou o chorobách z GPZ. Články z tej to oblasti sú dnes dostupné z každej krajiny z celého sveta vďaka rýchlemu prekladu.

katja78
1. sep 2011

@monikas44 - no, papkáč je Adamko riadny, len si vyberá, čo mu najviac chutí, beťár jeden 😅 Mliečka v noci naozaj vypije hodne, jeho stravovacie návyky mi pripomínajú našu Maruš. Bude to chcieť asi veľa trpezlivosti a dôslednosti. Podľa mňa by šlo pomalinky mu uberať z množstva mliečka v noci a cez deň mu opakovane, s kľudom angličana ponúkať to, čo by si chcela, aby zjedol (teda ak sa Ti váš súčasný jedálniček nepáči). Zdá sa to byť ťažké, viem, ale stálo by to za zmenu.
Neviem, či si niekedy čítala príspevky od Annag. Ona je skutočne dobrá laktačná poradkyňa, teraz (tuším od marca tohto roka) sa zdržuje len na svojich stránkach, tu je zopár na inšpiráciu:
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...

berrybear
1. sep 2011

Deti potrebuju rezim, su potom spokojnejsie....aj moje dievcata byvaju dlho hore a to uz od malicka, xalani zas xodia spavat skor a rodine viac vyhovuje, ked male dieta je uz o osmej - deviatej v posteli...drzim palce...kazde dieta je ine, ale vsetky potrebuju kludny spanok...nedavaj ju spat cez den, len si spolu oddyxnite pri knizke a vecer, cim skor do postielky 🙂

dusany
8. sep 2011

@aduskatt ,spln mesiaca ako aj silné erupcie slnka sa nedájú zrušiť.Pôsobia na všetko živé aj neživé. Pri splne mesiaca a erupcie slnka sa negatívne zóny značne zosilňujú a pociťujú ich najviac maličké deti. Ak je byt,či dom odrušený od GPZ,zóny tam už nemajú žiadny vplyv,ako keby tam neexistovali pri 95-100 % odrušený. 1. stupeň -Zóna slabá, na hranici detekce, účinky organizmem neregistrovatelné, nebo eliminovatelné.
2. stupeň -Senzibilem dobře rozpoznatelná, její účinky dokáže zdravý organizmus i dlouhodobě eliminovat, nemocného člověka však již zřetelně oslabuje a proces léčby prodlužu
3.stupeň-Zóna oslabuje nervový systém, vzniká lehká nervozita bez zjevné příčiny. Účinky zdravý organizmus dokáže po nějaký čas eliminovat, nemocný však vykazuje stále se nelepšící obtíže.
4. stupeň -Silná nervozita, nespavost, dysfunkce orgánů. Zdánlivě nevyléčitelné chronické bolesti a nemoci, které se však pobytem mimo zónu rychle zlepšují. Zdravý organizmus dokáže po krátký čas vzdorovat, nemocný již nikoliv.
5. stupeň -Vznik nezhoubných malformací, neklid přenášející se i mimo zónu. Poruchy funkcí orgánů, které se pobytem mimo zónu nelepší, a je nutné je léčit. Bolesti, nervový stav je podobný stresu.
6. stupeň -Vznik degeneračních změn, deprese, bolesti neznámého původu nereagující na terapii, vystupňované obtíže předchozího stupně.
7.stupeň - Během let vznik mutací a kancerogenních změn. Může, ale nemusí být nervová reakce (jedná se o oblast prahu nervové reaktivity). Člověk pozoruje spolu se svými bližními ztrátu svých fyzických a duševních sil, rychle stárne.
8. stupeň - Vznik zhoubného bujení během několika let, ale chybí již zcela nervová reakce, a proto se v této zóně cítí člověk o něco lépe než v předchozí (o to více je zákeřnější). Poruchy orgánů tady nejsou tak markantní (i když jsou těžké), bolesti většinou nervový systém není schopen přenést, a tak jsou jen minimální. Normální spánek ale v podstatě chybí,spíš je patrná apatie.
9. stupeň - Zhoubné bujení se projeví během několika měsíců - nedojde-li však dříve k úmrtí ze selhání některého orgánu, případně imunitního systému. Poruchy narůstají, projevuje se vyčerpání, apatie. Člověk ani organismus nevzdorují, regenerace chybí, vznikají atrofie a otrava metabolity.
10. stupeň - Téměř okamžité poruchy orgánů a jejich funkcí, které jsou příčinou úmrtí (tedy již ne rakovina). Zástava růstu, rychle vzniká tupá bolest hlavy. Apatie již nemá čas vzniknout, protože obvykle vzniká úzkost a fobie (často doprovázená halucinacemi), člověk zde dlouho nevydrží pobývat.
11. stupeň- Ztráta rovnováhy (nebezpečí úrazu). Během několika hodin ztráta vědomí. Těžký šokový stav bývá příčinou úmrtí během několika dní. Stav organismu se jen výjimečně upraví intenzivní léčbou.
12. stupeň - Smrtelně nebezpečná zóna. Smrt nastává během několika hodin podle původu patogenního záření, většinou šokem.
(dle Ing. Jaroslava Hanuse "Tajemné pyramidy ve službách člověka", vyšlo v nakladatelství PRAGMA a knihy "Každý člověk senzibilem").
Jiný proces rozkladu nastane vlivem zvýšeného pohybu některých molekul oproti jiným. Některé typy zón mají schopnost rozkmitat atomy těžkých prvků, tedy prvky s vyšší atomovou hmotností. Kmitající (rezonující) atomy vytěsňují svým pohybem ze svého okolí lehčí atomy, což se na molekulární úrovni projeví jako molekulární separace. To znamená, že takováto zóna vyvolá válku atomů a molekul ve hmotě, která je touto zónou zasažena. Důsledkem této války je poškození přístrojů, strojů a jiných technických zařízení i živých organizmů. V lepším případě se jedná jen o dočasné selhávání. Čím je totiž zařízení jemnější a přesnější, či složitější, tím je také zranitelnější. Domyslete již sami, jaký dopad má válka atomů a molekul, vyvolaná geopatogenní zónou, v tak jemném a složitém zařízení, jakým je lidské tělo. Není pak divu, že se bojující atomy a molekuly ve vašem těle projeví v podobě vleklé choroby nebo v kombinaci několika chorob najednou, Dušan.

aduskatt
8. sep 2011

@dusany to, ze sa slnecne erupcie zrusit nedaju viem, tolko inteligencie v sebe nosim.....co sa rtyka toho ostatku, nemienim riesit

dusany
8. sep 2011

@aduskatt ,vôbec som nemyslel na to,čo mi píšeš. Chcel som tým povedať iba to,že spln mesiaca a zvýšené erupcie slnka nám tu na našej planéte zosilňujú chrlenie geopatogénnych zón a maličké deti to pociťujú najviac.Chorým býva horšie a tí senzibilnejší tiež cítia zmenu v organizme. Škodí to každému jednému viac ,inému menej. A tí čo majú svoje príbytky voči GPZ odrušené,zosilnenie zón vôbec nepociťujú a ranné budíčky sú pre nich bez únavy. Na ochranu proti škodlivým vplyvom GPZ nemusíš robiť žiadne opatrenia. Rady sú pre tých,ktorí nechcú spávať a oddychovať v zamorenom byte.

aduskatt
8. sep 2011

@dusany ja len, ze som si pri svojom nicku nasla dlhokaaaansky odkaz o tom vsetkom, ale myslim, ze sa pytal niekto uplne iny, ja som o podobne info neprejavila zaujem a zatial ani nemam, ale vdaka za snahu🙂

Strana
z2