Neurofibromatóza u trojročnej
Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢
@erickatt tak aspoň niečo pozitívne.u nás sa ostatné tiež nemení už asi 10rokov,ale gliom ma prekvapil.raz už mali podozrenie na gliom ale nepotvrdil sa a teraz ano a o 3mes.na kontrolné MR.Teraz sme boli v januári na MR.My máme okrem toho na tom istom oku plexiformný neurofibrom,ktorý už aj operovali a v mozgu nejaké 4 ložiská.
@simib - je nám to ľúto. Náš malý mal nález rozšírenie očných nervov-glióm, od dvoch rokov sme chodili na chemoterapiu, 84týždňov trvala liečba podľa protokolu http://www.neurofibromatoza.sk/chemoterapia-pri... , skončili sme v decembri 2014. Gliom nezmizol ale zmenšil sa na "normálnejšie" hodnoty. Príspevky na predchádzajúcich stranách. Ak je to také isté tak operácia nepomôže, riziko poškodenia zraku. Teraz čakáme o 2týždne na kontrolné MRI čo "nové".
Je tu niekto, kto bol aj na tej klinike v Brne???
je vytvorena skupina k tejto chorobe? my sme zatial v stadiu cakania na diagnostiku .... neurologa mame za sebou este ideme na ocne a kozne a sme v poradi na MRI
Nie skupina tu na MK nieje žiadna. Čakáte na diagnostiku na potvrdenie NF1?
@peto75 hej syn mal uz od malinka /resp od roka mame ho z Detskeho domova a zobrali sme si ho ked mal rok a nieco/ skrvnky ale neriesilo sa to ..
Teraz sa mu vyhodili nove skrvny na krku /cca 7 ks/ zacala ho i dost bolievat hlava v noci sa na to budi. On berie ale lieky lebo ma poruchu rastu a ADHD mysleli sme ze to ma z toho z tych liekov ...
sli sme k pediatricke /ta nas poslala na kozne objednali sme sa na koniec februara na Kramare/ a na neurologiu .. a ta nas este posiela na ocne ... ale dala nam uz do spravy susp. neurofibromatoza a do poradia na MRI / u nas ma maly problem aj so sluchom je integrovany v skole niezeby uplne nepocul ale ma s tym problem ... preukazany testami/ tak uvidime este co povedia....
@loginexistuje - hmm, dúfam že MRI potom nič vážne neobjaví, máte toho aj tak dosť. Držte sa.
Dobrý deň, neviete náhodou ako to teraz funguje na kožnom na Kramároch (Dr. Holobradá), treba sa tam objednať? Alebo stačí prísť a čakať do poradia ako predtým? Chcela som tam ísť s malým na kontrolu, len neviem či sa niečo za toho pol roka nezmenilo. Ďakujem pekne.
@maminecka2 my sme sa objednali termin mali volny o tri tyzdne .... normalne cez ten objednavaci system na kramaroch...
@loginexistuje Ďakujem za odpoveď, a prosim Vas, na ktoru ambulanciu ste sa objednavali? Lebo ja musim ist k Dr. Holobradej, ale je to tam oznacene len cislami, nikde nie je napisane v ktorej ambulancii kto pracuje, tak neviem. A aj Vas potom vzali v tom case, alebo ste cakali aj tak? Dakujem.
@maminecka2 na kozne ideme prvy raz ale tam to fungujevzevtak ze ta v tom termine vezmu kto tam bude neviem my mame papier od pediatra a spravu od neurologa a ocne bude dovtedy tiez vy ste uz boli na tom MRI za kolko ste dostalu termin mne uz vravela neurologicka ze na to pojde

@simib moj synma na oku nalez