icon

Neurofibromatóza u trojročnej

tynushqa
18. aug 2011

Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢

janina9410
24. feb 2019

Prosím Vás, nepoznáte niekto neurológa, ktorý sa zaoberá týmto ochorením, ale pre dospelých?

stanka26
28. feb 2019

@tynushqa to kto vám povedal že na výsledky sa čaká tak dlho, my sme genetické testy teda výsledky s nich za cca 3 mesiace

dominiqaa
28. feb 2019

@stanka26 my sme na prve testy cakali 9mesiacov s tym ze som tam 3xvolala aby som to popohnala.. Teraz cakame na druhe testy, robia nam nanovo tak som zvedava kolko to potrva

nikus168
28. feb 2019

@stanka26 my sme čakali rok na výsledky!

tanya22s2
1. mar 2019

@janina9410
@janina9410 aj jaaa je to otras

tanya22s2
1. mar 2019

ahoojte aj ja mam neurofibromatozu zistili mi ju v 13r mam teraz 39 no a vyzeram uz otras liecba ziadna lieky ziadne iba na bolest a lekari len no co uz nevieme ako liecit

tanya22s2
1. mar 2019

@tanya22s2 uz som na nervy

carmenuska
1. mar 2019

Baby ahojte.Ani som.nevedela,ze je tu tato tema.Aj moj muz a dcerka maju NF1.rada s, vami popisem ako sa to u va vyvyja.My sme na to prisli nahodneand.Nebojte sa,moj muz s tym zil do 35 normalne ,vobec nevedel.Sice mal.vzdy skaredu kozu,ale neprisovali sme to nicomi.Az ked sa dcera narodila a zacali sa riesit flaky.Mna by zaujimalo,ci, mate niektora koli tejto dg schvaleny rodicak.ja som si podala a, teraz calame na vyjadrenie.som zvedava.Nasa ma nalez na rucicke na zapasti,zatial sa v tomtom.nechcu sparat ,kym ju to neboli ale je to nepekne a ma to.na pravej rucke.flaky ma vsadeiba,ale.malo ich vidno,na cele schovavame za vlasky.Inak nic,akurat je dost nepozorna a naladova,hyperaktivna.A jasne,ze ked nedava pozor,,nepamata si.....Mam strach do buducnanAbeste sa chcem spytat,ci robili testy aj surodencom vasich deti.Druha ,mladsia nema flaky ,ani nic tak na genetiku nas neposlali,videl ju iba raz a neurolog a povedal,ze ok,ze netreba.Ako to teda je?

tanya22s2
1. mar 2019

@carmenuska dobry den aj ja som mala presne tak isto nadorik teda fibrom presne na pravej ruke tiez sa nechceli vtom sparat nakoniec som isla ako 20r a poviem vam mam tam 20cm jazvu ale je tu problem ono mi to tam naspät rastie takze teraz sa riasi co a ako

tanya22s2
1. mar 2019

@carmenuska a musim dodat tiez mam nf ale mam fibromy po celom tele velke odstranuju mensie cakaju kym bu väcsie tiez mam taky problem sustredit sa a tak isto pamät ak to bude tak ako ja bude problem s ucenim

carmenuska
1. mar 2019

@tanya22s2 viete aly je paradoxto,ze ja som spec.pedagog 😢😢😢😢a teda vidoet to ja svojom dietati je hrozne.Nevie sa sustreditto,pamsta si dobre sle ta pozornost je hrozna.Jej to nechcu vyberat,ze kym je to pen o estwtike a ruka je hybna a funkcna,nemam to tiesit.Lebo operaciou sa mozu porusit nervt a je to prava ruka,....tak neriskujem.A nemate skusenost s predlzenou matwrskou u, tychto deticiek??

tanya22s2
1. mar 2019

@carmenuska ja vam verim ze je to pre vas velmi zle pozerat na vasu dcerku mne to zistili az v 13 a to bolo vtedy teraz mam 39 vtedy sa vobec nic o nej nevedelo ohladom materskej musite tlacit na vasu lekarku alebo lekarov ze proste to treba viete ani mne to na ruke nechceli vyberat tym aj ze som pravacka a isla som az 21 ked mi ruka uplne trpla fotili si mi ju ze to je ukaz tej choroby a povedali kde som bola ze mi ten fibrom mohol uplne sa dostat do drobnych kosticiek na zapästi

dominiqaa
1. mar 2019

@tanya22s2 lieky ny bolest? 😕 Tie fibromy su velmi bolestive?

carmenuska
1. mar 2019

@tanya22s2 nasa to ma presne ako popisujete,z mnohych malych fibromov ma jeden akoby velky utvar.Ono.to. vyzera ako zvraskavena koza taka nafuknuta a rastie to a tu kozu na tom.ma tmavsiu ako okolie.Ju to zatial neboli,iba sem.tam skrikne ,ked ju chytime za ruku a da ju do urciteho uhla.Dakujem za odpoved.ja mam pocit ,ze ani teraz sa o tom nejak nevie.

tanya22s2
2. mar 2019

@dominiqaa niektore anoo hlavne cez zimu a podla toho kde si narastu 😑

tanya22s2
2. mar 2019

@carmenuska presne tak moc o nej nevedia skor ja vzdy poviem ked si o nej precitam a hlavne moje pocity a ako sa citim len vzdy povedia zial liek nieje a nevedia ani ako liecit davaju mi odstranovat tie najhorsie a kontroluje stale mozok miechu tam si to rado rastie oci a vnutorne organy na duhovkach mam take skvrny tam to tiez rastie a to je dalsi priznak choroby

nikus168
3. mar 2019

@carmenuska mne rodičak neschválili

peto75
3. mar 2019

Ahojte maminy, aktuálne informácie z Kramárov :

MUDr.Pyšová odchádza na materskú dovolenku preto jej agendu preberá MUDr. Kristína Mišúnová :

MUDr. Mišúnová
Národný ústav detských chorôb, Limbová 1, Bratislava Kramáre
Detská klinika – Ambulancia lekárskej genetiky - oddelenie 4A pri stacionári
- na vyšetrenie je potrebné sa vopred objednať telefonicky/ mailom
tel: 02/59 371 267 – ambulancia - konzultačné hodiny vždy vo štvrtok 14:00-15:00 hod
emial : neurofibromatosis2dk@gmail.com

Pri dohodnutej návšteve : – použiť nie prvé výťahy na prízemí ale druhé, zadné výťahy až za
bufetom
– vyviezť sa na 4.poschodie a vyhľadať genetickú ambulanciu

nikus168
4. mar 2019

@peto75 pysova min.pol roka tam nie je ona už pracovala na jyske a pokiaľ viem nová lekárka sa vola Kubiškova boli sme pred pol rokom a už tam bola ta Kubiskova a aj teraz s nou komunikujem cez emaily alebo telefonáty 29 apríla ideme zase

peto75
4. mar 2019

@nikus168 : Ja to mám priamo z nemocnice, tento týždeň mi to emailom písala priamo Mišúnová.

Ak máš ďalší email resp. kontakt poprosím prezistiť ako to je a dať to sem, pre starých ale hlavne pre nových pacientov a rodičov, každá informácia a kontakt nám/im pomôže.

peto75
18. mar 2019

Teraz som našiel informáciu že v roku 2018 sa konala medzinárodná konferencia v Paríži
http://www.nf-paris2018.com
Ak viete niekto niečo bližšie ( ja neovládam angličtinu až tak dobre) resp. výsledky, dajte vedieť prosím.

nikus168
23. apr 2019

Zdravím mám nové info MRI prístroj na Kramároch ešte stále nefunguje.....

mirka2010
14. máj 2019

@peto75 Dobry den, MUDr . Pyšová mi teda uz na mail asi neodpise, vsak? Lebo som jej posielala mail asi pred 1,5 tyzdnom a ziadna odpoved a tak moc som sa na jej nazor spoliehala ☹

nikus168
14. máj 2019

@mirka2010 odkedy tam nie je pysova je to tam hrozne

stanka26
14. máj 2019

@mirka2010 všetkých pacientov má teraz tuším MUDr. Mišunova ale je to tam teda teraz hrôza ako Pysova odišla .

peto75
17. máj 2019

Presne tak, Pyšová už nepracuje ale priamu skúsenosť teraz nemám, my ideme až v júny na kontrolu MRI, máme sa potom zastaviť. Email neurofibromatosis2dk@gmail.com by mal fungovať, ale netuším ako rýchlo odpovedajú.

mirka2010
17. máj 2019

@peto75 ja som na ten mail napisala uz cca dva tyzdne dozadu a vobec ziadna odpoved ☹ skoda, ze tam uz p.doktorka nie je ☹

cica_mica
17. máj 2019

Ahojte, rada by som sa aj ja pridala do diskusie. Zhruba pred dvoma mesiacmi našej teraz 6mesačnej dcerke diagnostikovali NF1. Na základe asi 10 fliačky ktoré jej vybehli v dvoch mesiacoch nás kožná odporučila na kožné na kramare a odtiaľ nás poslali rovno na genetika na odber krvi. Od 26.januara čakáme na výsledky a stále nič. Nechali sme sa ale súčasne otestovať aj Brne v Centre prenatalnej diagnostiky na Veveří a tam boli výsledky zhruba o 3 týždne hotové. Ak máte podozrenie že vaše dieťatko má túto hnusne chorobu a nechcete čakať doaleluja na výsledky u nás,odporúčam Brno,stalo to asi 300 Eur ale už vieme na čom sme =(((

janina9410
17. máj 2019

Zdravím, vraj v Brne je na toto ochorenie liečba?? Alebo len experimentalna?

cica_mica
17. máj 2019

@janina9410 neviem o tom ale skúsim prezistit. Mám kontakt tiež na Slováka, ktorý pôsobí ako genetik v USA ak sa dozviem niečo nové, určite dám vedieť. Ak sa mozem spytat, u vás sa kedy objavili prvé príznaky?