Neurofibromatóza u trojročnej
Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢
Tak začiatkom júna máme ísť na MRI a je zase pokazený prístroj? ☹
@peto75 ano my sme mali ist zaciatok maja a zrovna sa pokazil....a este dr.Misunova ide na MD bude nas mat na starosti nova dr.
Aktuálne už je dr.Mišunová na na MD, nakoniec máme MRI budúci týždeň tak zistím osobne kto/čo nové.
MRI na detskom NUDCH Kramare stale nefunguje. Chodi sa inde (peso, sanitkou...), my sme boli v susednom bloku v DR. MAGNET.
Aktuálne :
MUDr. Mišúnová je na materskej, nová doktorka je MUDr. HLÁSNA.
NÚDCH Bratislava, 02/59 371 267 – genetická ambulancia.
Konzultačné hodiny vždy vo štvrtok 14:00-15:00 hod to sa tiež nemení.
MUDr. Hlásna mi má odpovedať aj na nejaké otázky aj tu z fóra, taký minidotazník, či sa voľačo zmenilo, v liečbe, postupoch - predbežne ale nič nové, tá istá liečba a postupy ako doteraz.
ČAKANIE na genetiku : je zdĺhavé vedia, ale vraj ho musia spraviť poriadne. Hľadá sa chyba v génoch, ak sa nájde na očakávanom mieste tak je teda potvrdená NF1. Ak nie robí sa vraj opakovane test, aby sa vylúčilo poškodenie génov na inom mieste. Zjednodušene, musí sa opakovať viackrát aby sa naozaj vyvrátilo alebo potvrdilo ochorenie.
A podľa cenníka na 9tej strane http://www.nudch.eu/docfoto/doc/Cennik_NUDCH_1 ..., môžete trikrát hádať ktoré vyšetrenie je jedno z dvoch najdrahších ( Neurofibromatózy typ 1-Sekvenačná analýza génu NF1 a vyšetrenie rozsiahlych genomických zmien 2 400,-€).
Som rád že to nemusia rodičia platiť.
Keď budem mať odpovede, resp. nové informácie, doplním.
@peto75 protokol sa dodržiava. Nič sa nezmenilo.
My sme momentálne 27 týždeň
Dobry den, som v tejto diskusii nova, aj celkovo vo vsetkom, co sa neurofibromatozy tyka. Chcem sa spytat, v akom veku dietata vam potvrdili diagnozu NF1 a ci to bolo iba na zaklade makul, alebo az po MRI? Dcerka ma 1,5roka, ma velmi zvlastne skvrny, v jednej obrovskej sa jej robia dalsie male. A tmavnu. Je to typicke? U Mudr. Misunovej sme boli iba raz min. rok a o par tyzdnov ideme Mudr. Hlasnej.
@cica_mica my sme mali mri v 1.roku
@gulkabombulkova my sme mali mat v 15tich mesiacoch ale pre koronu nas posunuli, potom zas nefungoval stroj a teraz ideme v 21 mesiacoch prvykrat.
@mima118 ja mam toto cislo: 0259371267

@dominiqaa ako to ze cakate rok na vysledky? 😱