Neurofibromatóza u trojročnej
Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢
@13riska13 my sme boli vo štvrtok na Kramároch hospitalizovaní na 2 dni a testy na covid nám robili v deň hospitalizácie.
Ale možno závisí aj od oddelenia, kde ležíte.
@gulkabombulkova tak ideme na neurológiu tak neviem nik nam nič nepovedal na to ze tam ideme poprvýkrát
@gulkabombulkova môžem sa spýtať kde ste lezali
@gulkabombulkova ešte sa spýtam ak mozem robili vám krv ci stery
@13riska13 stery robili.. A oddelenie onkologia
Ahojte, boli sme včera u kožnej a zhodnotila že malinký ma 3 fľaky café-au-lait.. Na genetiku nás zatiaľ neposlala, že mám ešte čakať. Ale čítala som tu že je lepšie ísť do Brna. Jedna pani tu písala ze jej malinkej robili testy a vyšli negatívne.. Potom neskor jej robili zase a vyšli pozitívne. Prosím vás kedy je dobre ísť na testy aby boli výsledky 100%? Ďakujem
Stretli ste sa už niekto s tým, že by malo dieťatko pár fľakov café-au-lait a nič by to nebolo? Alebo dúfam márne?
Nie nemáme
@iana25 U nášho syna začal takto fľak na ramene - svetlo. Časom nabral na tmavšom tóne, ale aj teraz je stále pomerne svetlý oproti iným, ktoré má po tele. Pokiaľ jej nebudú pribúdať ďalšie, prípadne sa neobjavia drobnučké - akoby pehy - pod pazuškami, v záhyboch krku alebo slabín, tak to nemusí byť NF.
@iana25 inak v lete zvyknú pri opáleni vyblednut
@kimi21_6 Pridavam sem, ak by v buducnosti niekto cital tuto "nit", ze na zaklade tohoto dcerkinho velkeho flaku dve geneticky u nej vylucili NF1. Viacmenej maju podozrenie na ine genericke ochorenie. Kvoli tomu, ze flak je naozaj velky, na hrudi a ma take "hrbolate" ohranicenie
Zdravím ke to už stara téma síce, ale chcela by som počuť skúsenosti ako ste podopadavali kopec z vás s podozrením a s tými flacikmi či vám to bolo diagnostikovane alebo či to boli len pigmentove skvrny?

@13riska13 ahoj, mi máme nástup na mri 2.9 budeme tam do soboty, včera som volala doktorke či termin platí , povedala že áno . tak že to už asi funguje.