icon

Neustále bolesti bruška 14 mesačného dieťaťa

kappikk
3. máj 2022

Ahoj, idem si k vam po radu.. trosku dufam ze sa tu najde mamicka s podobnym problemom. Rozpisem sa teda od zaciatku. Moje dieta ma od narodenia citlive bolave brusko, do 3 mesiacov sa to samozrejme pripisovalo kolikam pritom jeho bolesti pretrvavali cely den kazdy den, ked mal 4 mesiace skoncili sme v nemocnici kvoli krvy a hlienom v stolici, tam ma po 2 dnoch poslali domov s odpovedou, zevraj ho nemam casto kojit pretoze mu nestiha travit a boli ho brusko🙈 odporucili mi aj zaviest prve prikrmy vraj pomozu.. tak sme teda nastavili doma rezim ze mozno je to pravda aj ked hned mi to prislo ako riadna hlupost, a samozrejme nic sa nezmenilo, po prikrmoch sa to snad este pohorsilo tym, ze ho neskutocne zapekalo.. par dni nato som nadrzovku zaniesla nasej dr jeho stolicu kde zistili ze ma alergiu na bielkovinu z KM tak som teda ako kojaca nasadila prisnu dietu no dieta malo stale problem s bruskom, po 2 mesiacoh som kojit prestala lebo moja psychika to nezvladala nakolko som sa bala uz aj vypit cistu vodu aby nahodou ho znovu nebolelo brusko. Nasadili nam teda UM neocate infant.. zo zaciatku sa zdalo ze zabralo a bolesti ustupuju i ked stale boli dni kedy ho to brusko zabolelo, takto sme fungovali cca do 10 mesiaca, potom sme sli na test ci uz zacne normalne mliecko prijimat.. nechytil ziadnu reakciu a postupne sme zacali s normalnych mlieckom a mesiac nato uz aj jogurty a vsetky mliecne vyrobky, vsetko sa zdalo ze je v poriadku no po jeho prvom roku to zacalo znovu, prikrmy a celkovu jeho stravu som zapisovala do dennicka aby sme vedeli vylucit ci nerobi problem nejaka potravina ale na nic sme neprisli, dost casto maval teploty a hnacky ktore sa v priebehu 2 mesiacov zopakovali 3x... testy zo stolice vzdy potvrdili nejaky bacil, naposledy cca pred tyzdnom mal navil, ktory sami nevedeli pomenovat, samozrejme nikdy dalej sme sa nepohli, vcera dostal poobede mliecko (180ml) po 2 tyzdnoch kedze sme mali dietu kvoli hnackam.. asi hodinu a pol po vypiti sa zacal hadzat o zem a strasne strasne krcit plakat napinat sa, mal poriadne krce v brusku, po 2 hodinach revania som ho sla prebalit a mal cely zadok zapareny az horel na dotyk a bol tam opuch.. v noci sa jeho stav strasneho placu zopakoval, volali sme rano dr. ci takuto reakciu dostal z mlieka a ci aj zapareny zadok toto ma na svedomi mlieko, odpoved bola ze moze byt 🤷🏻‍♀️🙈 .. ja som uz zufala, bezmocna a neviem na koho sa obratit pomocou, ideme koncom mesiaca na gastro zeby mu porobili dake testy ale ja si nemyslim ze to pomoze lebo take testy mu uz robene boli.. ak by sa tu nasla mamicka s podobnym babom, prosim dajte mi rady 🙏🙏🙏🙏😫😫😫

anjelicek26
3. máj 2022

Ja napisem len za nas, syn mal laktozovu intoleranciu a od 9 mesiacov je uplne bez mlieka (proste ani nahrady nie - jogurty nie, kase nie, maslo nie, proste NIE mami), od 4 mesiacov pil mlieko len v noci...neviem, preco sa tak zufalo pokusate "nejake to mlieko" do neho to dostat a robis si s toho vrasky, ked mu to evidentne nerobi dobre, ci uz sa mu mnozia kvasinky v crevach alebo celkovo bolesti... nas syn je zdravy, silny, sportovec, nikdy mu nic nechybalo, krvny obraz ukazkovy... daj tie ruky od mlieka prec a uvidis podla mna rychlo zmeny. Bielkoviny a tuky v strave sa daju dietatu dodat aj inak.

kappikk
autor
3. máj 2022

@anjelicek26 Vobec sa do nho mlieko dostat nesnazim, nepil mlieko a nekonzumoval ziadne mliecne vyrobky minimalne 2 tyzdne a tie bolesti mal tak ci tak, tomu prave nerozumiem... mozno som to hlupo napisala a vyzera to ze za kazdu cenu chcem aby ho pil, ale nie je to tak

anjelicek26
3. máj 2022

@kappikk ked ma nedavno pomnozene kvasinky v crevach a hnacky tak najprv treba dat do poriadku to, Nemozes to porovnavat s tymi bolestami s inych dni. Urcite ma creveo tym dlhodobym kontaktom s alergenom podrazdene a urcite ma aj urcite zapalove loziska a to je potom kolotoc... skuste to mlieko skutocne vylucit, aj jeho vyrobky, dajte striedmu stravu a zapisuj a sleduj si jedalnicek fakt do detailu a ci tam najdes nejake zhody. Lekari pomozu len ciastocne, tolko moja skusenost, vacsinu veci sme museli prijst my doma stylom pokus-omyl.

kappikk
autor
3. máj 2022

@anjelicek26 nebolo to prvy krat co mal bezmliecnu dietu.. a napr boli dni kedy jedol vsetko mliecne a nic mu nebolo preto si nemyslim ze hlavny problem je mlieko.. skor sa bojim ci nema v sebe daku pliagu ktora vytvara bolesti .. urcite vcera mu mohlo narobit problem ak mu zatazilo zaludok ale kaka vzdy normalne, nema uz ziadnu krv ani hlien ani nic podobne.. skor hladam pomoc a radu na kooho sa obratit aby sme to odhalili, ze co vytvara nahle zmeny, niekedy mam aj pocit trpel meteorizmom 🤷🏻‍♀️

anjelicek26
3. máj 2022

@kappikk tak u dospeleho by siel na gastroskopiu, no ale tak male dieta davat do narkozy je velke riziko. Mozno je problem celkovo v traveni cukru, boh vie... moznosti je velmi vela, len v dnesnej dobe si lekari malokedy najdu cas poriadne toto riesit.

dzulli1980
3. máj 2022

Tu treba kvalitné gastroenterologické vyšetrenie, nielen sono, treba magnetickú rezonanciu atď. ... tvrdo ísť za tým, trvať na tom ... dlho sa trápi, čo sa teraz zanedbá, ponesie si celý život.

kappikk
autor
3. máj 2022

@dzulli1980 ked sme skoncili v jeho 4 mesiacoch v nemocnici tak mu testy robili vraj boli v poriadku len vyssie hodnoty pecene tak na gastroenterologiu mu uz testy ziadne nerobili len zobrali krv na kontrolu tej peceni, asi na 2 sekundy urobili sono ci nema zapchu to je uplne vsetko, tento krat budem tvrdo vsetko ziadat len uprimne ani neviem ake mam moznosti, o co vobec ziadat 🙈

kath1210
3. máj 2022

@kappikk podla mna ste velmi skoro zacali to mlieko davat. Mali ste podavat specialne UM bez BkM, a hlavne nezavadzat ziadne mliecne vyrobky aspon 1-1.5r. Presli sme si tym, traviaca sustava musi dozriet, moja mala toleruje mliecne az od 2.3r. A vidim ze vas syn to ma este horsie(treba ist na poriadne testy intolerancii kde vam podla hodnot povedia nakolko jeho telicko znasa bkm) a 100% sa riadit podla odporucanej diety!

bpmirinda
3. máj 2022

Ano, aj nam tak povedala dr. Na gastre, ze sa crevo musi vycistit dlhodobejsie, necakat zmeny hned a aj to povedala, ze je to tazko zistit, takze spóiehat na testy sa celkom neda..ak uz mal krv a hlien asi ma intoleranciu silnu, kvasinky su premnozene aj z mlieka, a moze mat aj narusenu mikrofloru z nich, davate aj probiotika? myslim dlhodobejsie skusit bez mlieka ak nie uz vobec a skusit mozno aj parazity detailne vysetrit, aby sa to crievko liecilo a nic mu nevadilo

pininka1
4. máj 2022

@kappikk my sme si toho uzili az az. Najhorsie je, ked sa na nic nepride a bolesti su evidentne. Lekarka v nemocnici nam jasne povedala,ze toto psychika nie je a vas je velmi maly aby to bolo z nejakeho stresu. Nam zistili len hranicnu intoleranciu na mlieko a ciastocny reflux a celkova diagnoza je funkcna dispepsia. To znamena ze chybaju nejake enzymy ktore spravvne rozkladaju potravu a jemu je tazko. Tiez nemoze ostat hladny, lebo ma hrozne krce. Takze sme presli na bezlaktozove jedla, nic tazke a tak a dala nam aj nejake tabletky ako nahradu tych enzymov. A je to ovela lepsie. My sme absolvovali aj gastroskopiu.

kappikk
autor
4. máj 2022

@kath1210 my sme sa riadili tym co nam kazali lekari, po eliminacnom testy sme kazdy den postupne zvysovali davku mlieka.. vravim.. bolo uz dobre kym nedostal crevnu virozu.. od nej sa to taha dost casto.. urcite ideme na testy len neviem ci je to mozne z nich naozaj zistit, kazdopadne dakujem za radu

kappikk
autor
4. máj 2022

@pininka1 my mame doma poriadneho nervaka, az ho vie triast od nervu ale viem presne rozoznat kedy zato moze brusko a kedy ozaj truc, nemame problem prejst na bezlaktozovu stravu pripadne vylucit aj tu, my len chceme konecne vediet co mu je🙏

pininka1
4. máj 2022

@kappikk velmi ti rozumiem, zial nasemu prisli iba na toto a je to taka diagnoza nediagnoza, kedze to nevieme nijako riesit. Neda sa zistit ktory enzym mu chyba. Prisaham ze radsej by som bola keby mu vysla celiakia a pod, aspon by sme mu vedeli pomoct.

kappikk
autor
4. máj 2022

@pininka1 a mal teda podobne priznaky ako som opisovala ze ma nas maly ? lebo u nho mam pocit ze niekedy po mlieku alebo mliecnych je v poriadku inokedy zas naopak, som z toho uplne zmatana ale tiez si myslim ze tam bude problem podobny vasmu .. to vam ako zistili?

pininka1
5. máj 2022

@kappikk presne toto bolo aj u nas, niekedy bol uplne v pohode, niekedy zasa nie, ani nam na gastre neodporucala uplne mliecne vyrobky dat prec, lenze on tym ako skoncil az v nemocnici pre tie krce a bolesti po tom co zjedol rezance s tvarohom uz nechce ani vidiet nic mliecne. Teda sme presli cela rodina na bezlaktozove. Lenze u nas nie je len to problem, on si celkovo musi davat pozor na stravu, nic tazke by nemal, lebo mu proste netravi tak, ako by malo.

janage
5. máj 2022

@kappikk určite by som nasadila kvalitne probiotika nám na gastro poradili vtedy Pearls baby. A vyskúšala by som najprv v malom množstve kvôli možnej alergii čistý cucoriedkovy čaj (len listy a plody) ak by toleroval a malo pozitivny účinok tak cucoriedkovu šťavu.
A klasické čierne uhlie nepomohlo?
Plus možno ešte histamín vyšetriť.
Mne jeden čas zo škôlky takto denne volavali kvôli brušku. Výsledky len kúsok mimo normy. Vysadili sme mlieko plus ten histamin sa snažili, probiotika a čučoriedky vo forme čaju, šťavy a zlepšilo sa.

kappikk
autor
5. máj 2022

@pininka1 A kolko ma vas maly rokov ? od kedy tym vlastne trpi?

pininka1
5. máj 2022

@kappikk nas ma 10 a zacalo to cca ked mal dva roky. Len nie stale to bolo take intenzivne, obcas horsie, obcas lepsie.

kappikk
autor
6. máj 2022

@pininka1 ahaaa no tak to je este dobre ze vam to vie aspon povedat, ten nas ma 14 mesiacov a ma s bruskom tazkosti uplne od narodenia.. este mi nevie dat ani znat ze ci ho boli pripadne kde 🤷🏻‍♀️🙏