Neutíchajúci kašeľ aj po podaní Prednisonu
Pekný neskorý večer, stalo sa vám že dieťatko išlo zadusiť kašľom aj po podaní prednisonu? Ako viac ešte pomôcť?
Tak to už je na nemocnicu.
A čo mu je? To ma laryngitidu?
Mne raz takto pri laryngitide.kaslal aj po čipku.bolo to v strede noci tak sme šli na pohotovosť no kým sme tam prišli bolo už dobre...ten studený vzduch mu pomohol...takže skúsila by som na 15 minút na balkón.. ak nepomôže tak na pohotovosť resp podľa stavu záchranka.
Zdá sa, že práve zaspal..nebol to vyslovene laryngicky záchvat, s tým máme bohaté skúsenosti..ale niekoľko hodinový záchvatovitý kašeľ s veľmi krátkymi prestávkami, tak som siahla po prednisonu, čo je fakt len krajná možnosť 😕
Ďakujem Vám, spi pri otvorenom okne..budem ho sledovať a ak sa kašeľ opäť vráti, tak pôjdeme na pohotovosť
Inak na takto dráždivý kašeľ môjmu veľmi pomáha majoránkovy čaj.. dáš lyžicu majoránky zalejes precedíme, med a plátok masla...
Zvlhčovač do izby otvoriť okno ak máš inhalator tak mu pust
@marlent ďakujem 🙏inhalátor ide u nás denne, idem ešte zapnúť difuzer..
Skus ten čajík u nás fakt pecka..držím palce
@marlent ďakujem pekne, určite hneď ráno vyskúšam, už sme hotoví..
Este ma napadli lízatka na kašeľ s nejakým lisajnikom islandsky myslím.tiez vedia pomôcť
Prednison kasel netlmi. Prednison otvori zuzene (opuchnute) dychacie cesty, aby sa do pluc dostalo viac kyslika. Je to prva pomoc pri nizkej saturacii.
Autorka alo sa ma maly dnes?
@marlent ďakujem za opýtanie, oveľa lepšie 🙂
@amelie2017 ďakujem..viem, práve preto to používame iba v krajnom prípade, pri veľmi silnej laryngitide - záchvate, včera to síce nebola vyslovene laryngitida, ale bol to záchvatovitý neutíchajúci kašeľ, už sme nevedeli ako pomôcť..inak sa prednisonu vyhýbam ako sa len dá..
tymianový krém + eukasol z justu odporúčam, veľký pomocník pri kašli a prechladnutí

Zavolat zachranku