Neviem dcére zraziť teplotu
Ahojte. Ochoreli mi deti. Včera večer sa Dcérka zobudila na soplik. Dnes začali teploty. O štvrť na 5 som jej dala Panadol cipok mala 38,4. Už má 39,2. Ruky má ľadové co mam robiť?
@hipuska Nasa mala 4 dni 39 po MMR vakcine, po 2. a 3. preockovani hexavakcinou a takmer pri vsetkych virozach od 9 mesiacov. Vzdy sme to zvladli bez pohotovosti a je to nase 1. dieta. Pokym zaberaju lieky na teplotu, tak sa to da. Isla by som az keby tie vobec nezaberali.
@dominka63 diazepam nie je antipyretikum
Moja ked ma teplotu tak aj 40,2 je u nej bezne.mna to uz nevyvadza z miery..ale zas dam jej sirup a do 20min je na 38,5 ….. a postupne ide dole…
Ako je malej?
@zuzanockamt ale zabráni krčom nášmu to pomohlo. Dali sme to a aj sirup a bolo po teplote
@dominka63 nemá sa to dávať paušálne, vysoká horúčka neznamená vždy kŕče, tie vznikajú prí rýchlom stúpaní teploty...ja aj syn sme mávali v detstve 40+ a bez kŕčov
Ja ti poradím taký babsky recept ktorý som dávala ja svojím deťom kocku droždia vymiešať s trocha mliekom na takú kašičku dať to na nejakú platenú vreckovku a priviazať na chodidlá nám to vzdicky pomohlo
Určite nie pod perinu. Ľahké oblečenie a nebabušiť. Teplotu zrážať až keď sa končatiny zohrejú. A pravidelne prevetrať miestnosť
Ahojte. Boli sme vo vani. Chvála bohu hodinu potom klesla na 37,9. Tak dúfam, že v noci už teplota nezvykne stúpať. Ďakujem
@daniela1911 tak ja len mierne cez 37 mam. Syn mal max. 37,5. Ako možné to je ale sme všetci doma očkovaný takže, mala pravdepodobnost
@qwer2019 mozete skusit po 4 hodinach dat inu ucinnu latku, teda nurofen, ibalgin, nieco taketo. To mam od doktorky. A davala som najvyssih moznu davku vzhladom na vahu a vek. V letaku sa vzdy uvadza ta najnizsia, vzdy som to pracne prepocitavala. To mi tiez poradila kamoska doktorka. Ked sa da maximalna mozna davka a po 4 hodinach sa striedaju ucinne latky, nicomu to nevadi tych 24 hodin. Potom uz podla potreby. A ked to ide cez 39, treba zabaly...Ale teda najprv skusit tie rucky, nozky, aby neboli studene. Toto mavala moja sestra, ale netusim, co vtedy robili.
@qwer2019 v noci to najviac stúpa (vlastná skúsenosť )ale daj nurofen. Ono ja keď som takto mala s dcérkou chvalabohu len raz,tak som dávala každé 4h nurofen a niekedy aj menej ako 4h 🤷a na čelo zabrali vlhčené utierky. Nie sú ani mega studené a to nám fakt pomohlo
@qwer2019 je to individualne. Nasa mava vecer nadranom a cez den. V noci byva vacsinou “klud”. Ale ako pisu treba v kontrolovat je este malinka moze sa rychlo prehriat a dehydrovat. Cize ak aj nechce papat nevadi ale tekutiny doplnat. Aj ked po lyzickach ci flasa striekacka. A tie studene koncatiny preto ze uz mozog sa pri vysokej teplote namaha a zahrievaju sa dolezite organy. Ale rucicky a nozicky treba zahrievat. Suchanim … proste zohrievat.
Hlavne este pri 39 nepanikarte. 🙂Aj ked kazde dietatko je ine a mozu byt febrilne krce. Sme rozny. Tam potom jedine volat lekara domov.
Hlavne ju stale kontrolujte aspon a1hodina.
(Ja som mala uz malu cca 4rokoch 4dni v 40tkach doma. A stale vybehli a ked kleslo tak na 39. A za hodku dve opat. Ani na pohotovosti nam nepomohli. 2x sme takto boli. )
Drzim silno palceee ❤️🍀❤️🍀
Zase ma 38,4
@veronika4495 mala o štvrť na 8 nurofen. 20:58 som mu písala, ze ma konečne 37,3 a bum o pol 10 už 38,4

@qwer2019 Vobec by som ju neprikryvala, ked ma taku teplotu. Prave naopak - dobre vychladit miestnost, velmi vela vetrat a hlavne nie take napdy ako vypotit sa pri takejto horucke.