icon

Neviem dcére zraziť teplotu

qwer2019
4. nov 2021

Ahojte. Ochoreli mi deti. Včera večer sa Dcérka zobudila na soplik. Dnes začali teploty. O štvrť na 5 som jej dala Panadol cipok mala 38,4. Už má 39,2. Ruky má ľadové co mam robiť?

scorpionflower1
4. nov 2021

@qwer2019 Vobec by som ju neprikryvala, ked ma taku teplotu. Prave naopak - dobre vychladit miestnost, velmi vela vetrat a hlavne nie take napdy ako vypotit sa pri takejto horucke.

scorpionflower1
4. nov 2021

@hipuska Nasa mala 4 dni 39 po MMR vakcine, po 2. a 3. preockovani hexavakcinou a takmer pri vsetkych virozach od 9 mesiacov. Vzdy sme to zvladli bez pohotovosti a je to nase 1. dieta. Pokym zaberaju lieky na teplotu, tak sa to da. Isla by som az keby tie vobec nezaberali.

floren
4. nov 2021

@qwer2019 ja som nevedela malému zraziť, tak som volala na pohotovosť. Kazali mi: Na nohy hrubé ponozky, ruky zahrievat, studený obklad na hrudník 5 x5 sekúnd, premerat. Opakovať trikrát

zuzanockamt
4. nov 2021

@dominka63 diazepam nie je antipyretikum

hennyinnsbruck
4. nov 2021

Moja ked ma teplotu tak aj 40,2 je u nej bezne.mna to uz nevyvadza z miery..ale zas dam jej sirup a do 20min je na 38,5 ….. a postupne ide dole…

Ako je malej?

dominka63
4. nov 2021

@zuzanockamt ale zabráni krčom nášmu to pomohlo. Dali sme to a aj sirup a bolo po teplote

zuzanockamt
4. nov 2021

@dominka63 nemá sa to dávať paušálne, vysoká horúčka neznamená vždy kŕče, tie vznikajú prí rýchlom stúpaní teploty...ja aj syn sme mávali v detstve 40+ a bez kŕčov

marta135
4. nov 2021

Ja ti poradím taký babsky recept ktorý som dávala ja svojím deťom kocku droždia vymiešať s trocha mliekom na takú kašičku dať to na nejakú platenú vreckovku a priviazať na chodidlá nám to vzdicky pomohlo

domka222
4. nov 2021

Určite nie pod perinu. Ľahké oblečenie a nebabušiť. Teplotu zrážať až keď sa končatiny zohrejú. A pravidelne prevetrať miestnosť

euka210
4. nov 2021

@qwer2019 po 4 hodinach striedat panadol a nurofen a ked nezabera, tak zabaly alebo sprcha. Moj mal raz dva dni okolo 40C, to asi nikdy nezabudnem, ked mal 39C tak som bola rada.

ailiba
4. nov 2021

@qwer2019 pridám zábal z jablcneho octu na paticky. Môjmu synovi to do hodiny úplne zrazilo teplotu.

lianka123
4. nov 2021

@qwer2019 nurofen a panadol kazde 3hodiny podla navodu, zachranka mi povedala otvorit okno a suche obklady, tj studeny obklad do suchej plienky a na telo, takto zrazat kym neklesne. A kkud. Pohotovost az ked bude mat 40tku viac ako hodinu. Drzim palce

qwer2019
autor
4. nov 2021

Ahojte. Boli sme vo vani. Chvála bohu hodinu potom klesla na 37,9. Tak dúfam, že v noci už teplota nezvykne stúpať. Ďakujem

qwer2019
autor
4. nov 2021

@daniela1911 tak ja len mierne cez 37 mam. Syn mal max. 37,5. Ako možné to je ale sme všetci doma očkovaný takže, mala pravdepodobnost

evka258
4. nov 2021

@dominka63 ano, ako pisete. Diazepam je dobry, hlavne ako prevenciafebrilnym krcom pri tak vysokych teplotach.

nevenka
4. nov 2021

@qwer2019 mozete skusit po 4 hodinach dat inu ucinnu latku, teda nurofen, ibalgin, nieco taketo. To mam od doktorky. A davala som najvyssih moznu davku vzhladom na vahu a vek. V letaku sa vzdy uvadza ta najnizsia, vzdy som to pracne prepocitavala. To mi tiez poradila kamoska doktorka. Ked sa da maximalna mozna davka a po 4 hodinach sa striedaju ucinne latky, nicomu to nevadi tych 24 hodin. Potom uz podla potreby. A ked to ide cez 39, treba zabaly...Ale teda najprv skusit tie rucky, nozky, aby neboli studene. Toto mavala moja sestra, ale netusim, co vtedy robili.

qwer2019
autor
4. nov 2021

@nevenka ale prečo sú studené keď ma dieťa horucku

evka258
4. nov 2021

@qwer2019 Praveze v noci teplota stupa. Daj si preventivne v noci budik a monitoruj ju. Ja som takto aj o pocas noci davala kupel a zabaly. Prosim, naozaj monitorovat, je to dolezite,aj ked si teraz ako tak zrazila.

qwer2019
autor
4. nov 2021

@evka258 ja ze takto ku večeru vystupa a kľud. Ďakujem za upozornenie. Malý sa v noci budí, čiže ja bývam pravidelne hore

gloria31
4. nov 2021

@qwer2019 nastruhajte surový zemiak dajte do saciku do toho dajte nohy a ponožky na tie Sacky zo zemiakmi. Nechať pôsobiť hodinu. Ak nezrazite opakovať znovu.

ankare
4. nov 2021

@maslaba ako si dala citrónovú šťavu?

maslaba
4. nov 2021

@ankare Máčala som si ruky v šťave a len potierala. Niekde píšu, že priviazať plátky na končatiny, ale aj takto to fungovalo.

1gabriela13
4. nov 2021

@qwer2019 v noci to najviac stúpa (vlastná skúsenosť )ale daj nurofen. Ono ja keď som takto mala s dcérkou chvalabohu len raz,tak som dávala každé 4h nurofen a niekedy aj menej ako 4h 🤷a na čelo zabrali vlhčené utierky. Nie sú ani mega studené a to nám fakt pomohlo

ankare
4. nov 2021

@qwer2019 to, ze si očkovaná, neznamená, ze nemozes dostať kovid.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
ankare
4. nov 2021

Maly mal teraz horucky a paralen resp. panadol mu velmi slabo stahovali horucku. Nurofen mu účinkoval lepšie.
A daj si preventívne predpísať Diazepam a ked je horucka nad 39, daj aj ten.
Skoré uzdravenie!
@qwer2019

lulu2014
4. nov 2021

@qwer2019 je to individualne. Nasa mava vecer nadranom a cez den. V noci byva vacsinou “klud”. Ale ako pisu treba v kontrolovat je este malinka moze sa rychlo prehriat a dehydrovat. Cize ak aj nechce papat nevadi ale tekutiny doplnat. Aj ked po lyzickach ci flasa striekacka. A tie studene koncatiny preto ze uz mozog sa pri vysokej teplote namaha a zahrievaju sa dolezite organy. Ale rucicky a nozicky treba zahrievat. Suchanim … proste zohrievat.
Hlavne este pri 39 nepanikarte. 🙂Aj ked kazde dietatko je ine a mozu byt febrilne krce. Sme rozny. Tam potom jedine volat lekara domov.
Hlavne ju stale kontrolujte aspon a1hodina.
(Ja som mala uz malu cca 4rokoch 4dni v 40tkach doma. A stale vybehli a ked kleslo tak na 39. A za hodku dve opat. Ani na pohotovosti nam nepomohli. 2x sme takto boli. )
Drzim silno palceee ❤️🍀❤️🍀

qwer2019
autor
4. nov 2021

Zase ma 38,4

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
qwer2019
autor
4. nov 2021

@veronika4495 mala o štvrť na 8 nurofen. 20:58 som mu písala, ze ma konečne 37,3 a bum o pol 10 už 38,4