Neviem dcére zraziť teplotu
Ahojte. Ochoreli mi deti. Včera večer sa Dcérka zobudila na soplik. Dnes začali teploty. O štvrť na 5 som jej dala Panadol cipok mala 38,4. Už má 39,2. Ruky má ľadové co mam robiť?
Ale samozrejme az ked budu teple komcatimy!! A zabudla som hlavne vela pit a pit a pit aby klesala horucka. Cerstvy vzduch tiez. Ma aj ine tazkosti okrem teploty?
Ráno pôjdem aj na AG test pre istotu
Už má 38,7
Drzim palce velmi 🙏🍀🍀🍀
@qwer2019 ahoj bojujem s tebou. tri deti chore, najmladsia, stara ako tvoja, aktualne 39,6. Akurat ze po celom prerevanom pretrpenom dni konecne spi a teda riadne tvrdo, tak rady osprchovat su nerealne. Ale som zvyknuta na taketo teploty. je to zaujimave, tie detske telicka tolko znesu. my dospeli by sme pri 40 mysleli ze umierame
@qwer2019 no mne moja dr raz povedala že keď je veľmi zle kľudne môžem strieda aj po dvoch hodinách ale nie dlho.inak mi vždy kázala striedať po 3h to že s a vraj má až po 4som sa dozvedela tu.inak dala si jej dosť toho nurofenu?lebo na krabici je malé dávkovanie má sa dať polovica vahy
@qwer2019 čoho jej dávaš 5ml ?
@daniela1911 nurofen
@qwer2019 koľko má kíl ?
@daniela1911 13
@daniela1911 ale nám aj Dr vždy káže dávať 5ml. A pozná jej vahu
Tu 5 ci 6tu nemoc sme mali aj my ked jej isli ocne zubky. Tiez 4 dni takto skakala teplota velmi vysoko a nie a nie ju zrazit dole... Potom akoby utalo bolo po horucke a prisiel vysip po tele
@qwer2019 pozerám že si zo ZH ja tiež z okolia no naša robí len OTP ja som bola min.tyzden so synom tiež mal teploty ale vyšetrila normálne aj crp mu robila ale ja som očko.ked tak choďte na test ráno ak nieste a žiadajte nech vás vyšetrí.inak ja mám pocit že toto je teraz všade aj moje deti min.tyzden aj keď takéto teploty teda nemali,aj kamoskine...syn mal do 38 asi 4 dní potom to prešlo dr vravela že daka viroza
@qwer2019 Tak, to ma veľa 2,5 stačí
Nikdy! Sa nerobi zabal, keď sú ľadové ruky
Ako tu už bolo povedané teplota ešte stúpa.
Lepšie máš začať zrážať teplotu čipkou
A paracetamolom. Účinkuje rýchlejšie.
Niekedy sa zdá akoby teplota bola opäť hore a náhle klesá. Do hodiny sa opakovane nemeria a už vôbec nie za 10 minút.
Netreba panikariť
Ak teplota ide do 6 hodín opäť hore, že už medzi 3,4 hodou je už opäť nad 38,5 vtedy môžeš striedať s nurofenom ten, nastupuje pomalšie a davkuješ moc!
Dcéra ma akútnu fázu. Toto moze trvat do dvoch dní možno menej a intervaly sa budú predlžovať
Hlavne riadne čistiť nos nesmie po ležiačky počuť sopel, treba dovysávať a dávať riadne kvapky.
Zvyknem dat vitamín c ten olej kľudne 20 kvapiek
Viem je to viac, ale je chorá potrebuje väčšie množstvo.
@qwer2019 to je v pohode, dobre jej dávaš, ja mám 12kg a tiež jej zaberie len 5ml (zdvojená davka), tiež mi to na pohotovosti kedysi povedali.
Prečo má studené ruky ? Je taký typ. Moja má pred chorobu neprirodzene teple ruky a keď príde teplota vždy studené ruky/nohy. Zábaly nedávam nikdy. Počas covidu mala najviac asi 39,4 tak som ju len tak s bavlnenu plienkou poumyvala v telke vode asi 37stupnov, viac ju “močiť” som sa bala.. lebo tie končatiny studené.. držím palce. Ak sa ti to nebude zdať. Chod na pohotovosť. Hlave ju veľa nalievaj vodou!
@qwer2019 3 dni úplne bežné teplota crp nemá aj tak zmysel skôr robiť. Dôležité je aby po dni dvoch mala teplota tendenciu predlžovať intervaly
Mám 2 deti 2 a 5 rokov neboj
Úplne bežné netreba nič riešiť. Daj jej dobrú hovädziu polievku.
Teplota od obeda je nič. Do nedele to bude pod kontrolou. Hlavne je aby mala tá teplota tendenciu predlžovať interval.
Čo je prvýkrát chorá keď nevieš čo robiť?

Ak su studene koncatiny neni ustalena teplota bud bude stupat alebo klesat neodporucaju sa davat studene zabali!!! Ak vyskoci teplota hore stiahne ju dobre bud surovy zemiak na chodidla alebo ocot stiahne teplotu hned zriedeny samozrejme namocit ponozky a obut alebo pbklad a zakrit