Neviem dcére zraziť teplotu
Ahojte. Ochoreli mi deti. Včera večer sa Dcérka zobudila na soplik. Dnes začali teploty. O štvrť na 5 som jej dala Panadol cipok mala 38,4. Už má 39,2. Ruky má ľadové co mam robiť?
@sono2 bola chorá dobrého pol roka odo dňa keď sme prišli z pôrodnice. Ale takýto priebeh nebol nikdy. Vždy keď bola zatiaľ chorá, tak kašeľ, sopel kychanie. Teraz ma trocha sopel a horucky. Myslím si, že nič nie je zle na tom sa poradiť, keď som sa z takýmto priebehom nestretla. A nikdy som nemala problém jej zraziť teplotu. Dnes mam
@kluska Ja som raz čítala, že to je mýtus, že rovnako boli deti dlho choré bez a s liekom.
Plus bez teploty sa spí lepšie.
By som ju pri horúčke 39 určite netrápila tá sa v spánku ešte zvyšuje, môže mat kľudne nad 40
Ja osobne, cez deň, keď sú deti dobre naladené do 38,5 neriešim ale už 39 áno.
Cez noc by som si netrúfla raz som v spánku dcére namerala cez 40 a to som netušila že môže mat teplotu. Plus mala ruky horúce čiže to bola ustalená teplota.
Pekne o chvíľu mala pod 38 chvíľu.
Tak do pol hodiny
@qwer2019 ked ma dieta take vysoke horucky tak sa dava striedavo paralen a ibuprofen po 4 hodinach. Obycajne to je tak, ze len jeden sirup zraza poriadne horucku, ten druhy ju jemne udrzuje. Co mozes spravit je, dieta si dat k sebe do postele, a teplotou tvojho tela sa ochladi. Ak sirup nezabera, tak musis dat vacsiu davku. Ta co je na obale je minimalna mozna davka - mozes dat aj o 50% viac. To nam povedala lekarka na pohotovosti - syn trpel vysokymi horuckami. Ked teplota stupne k 41 tak ju musis nutne zrazit aby sa dieta nedostalo do febrilnych krcov - idealne zavolaj sanitku alebo chod na pohotovost, oni ti uz poradia. Vysoka horucka je u deti bezna - ale musis ju zrazit. Ak to nejde tak je dost mozne ze treba ATB. Lekar spravi CRP test, dieta popocuva a pomoze nastavit liecbu.
@qwer2019 nemáš problém.
Len niekedy to je agresívnejšie, teplota stúpa rýchlo opäť alebo kolíše.
Treba sa držať pravidiel zrážania teploty.
Tak, vidíme, čo tu máš za rady, zraziť teplotu pri info že ma dieťa ľadové končatiny. Každá teplota ide zraziť niekedy to ide pomalšie.
Každá choroba je iná.
Koľko ma teplotu aktuálne od podania lieku?
Ináč len taký poznatok, keď dieťa zaspáva zvyšuje sa mu teplota. Treba 20 minút počkať. Potom opäť klesne na svoju hodnotu ono sa možno zdá že po zaspati teplota výleti
Si pre zaujímavosť odmeraj keď bude zdravá. Ja čakám kým teplota troška klesne a už som kľudna.
Tiež mám infra na čelo.
Je to super teplomer.
Môj meria fakt spoľahlivo. Niekedy ale meriam dvakrát za sebou je aj sa to odporúča.
@sono2 dieta nikdy neukladas spat same ked nie si si ista, ze teplota ide dole. Ked som vedela, ze teplota sama klesa, tak vtedy som dala spat maleho do postielky, ale obliekla som ho natenko a prikryla s deckou a vzdy rano bolo po teplote. ked teplota neklesa, tak som spala s malym a kontrolovala ho, telo na telo a teplota tiez klesla. To je otazka hlavne prvych rokov dietata, kym si buduje imunitu. A ano bez liekov sa mozes vyliecit, len potrebujes vediet co mas robit, ja takto liecim celu moju rodinu 5 rokov, aj zapaly rozne, zapal priedusiek, dutiny, laryngitidu a podobne.
Dobre ráno. No v noci to vcelku pekne klesala zase niečo jemne cez 37 a teraz už má 37,6
@qwer2019 sup k pediatrovi. Drzim palce, nech sa rýchlo vylieči
@stanulienkat volala som jej, povedala ako na tom sme a bude mi volať
@kluska tak, mňa netreba tiež učiť mam dve deti a nikdy nebrali atb s výnimkou jedného rázu pri staršej dcére.
Aj laryngitídu vieme riešiť bez dr. Boli sme len na začiatku keď to v roku prvykrat dostala.
Normálne dieťa v noci ide spať hádam nebude pol hodinu hore a ja kontrolujem teplotu teplomerom.
Vo veľa mojich prípadoch by mamičky šli k dr ako ju aj teraz posielajú. Úplne zbytočne.
Naša dr by ju nevzala. Veď to by bolo koľko detí v čakárni, stovky.
Volala som z Dr a kázala mi len teplotu zrážať. Že zajtra je v ZH na pohotovosti, keby niečo mam tam prísť
@sono2 pozri kazdy robi jak chce, len som dala info, ze sa to da aj inac. Horucky riesis hlavne u malych deti, kym si nevytovria imunitu, tj u nas do 3-4 rokoch, potom uz neriesim, moji nemavaju uz take vysoke horucky, poradia si sami, maju 8 a 6 a naposledy som to riesila tusim ked mal ten mensi 2-3 roky. je to vec rodica ci nasadi lieky ci radsej prirodnu formu alebo ci pojde k doktorovi alebo nie. Da sa aj tak, aj tak, len na to druhe ti treba viacej skusenosti a informacii.
Ak má dieťa 13 kg, a ty máš nurofen 20mg/ml....vychádza ti 19,5ml/deň.
Túto dávku si rozdelis na každých 6 hodín (5ml) alebo každých 8 hodín (6,5ml) . A môžeš striedať s iným liečivom. Buď po troch alebo štyroch hodinach. Takže, ak vystúpi teplota znova vysoko, dala by som vyššiu dávku. Tých 6,5ml. A po 4-roch hodinách panadol, po 4-ch hodinách 6,5ml nurofen, po 4ch hodinách panadol...atď...Panadol si tiež musís vypočítať podľa váhy.
Dnes na výmenu to draplo ročného syna. Ten plačeee
@number19 mne hovorili, ze nikdy nie na hlavu a koncatiny, lebo moze dostat sok. Ze len hrudnik, max do polky stehien
@lija22 konkrétne pri tomto jednom sirupe to vychádza 1/2 hmotnosti dieťaťa...20kg-10ml, 30kg-15ml....to len pre rýchly výpočet z hlavy. Ja mám na nurofene a panadole sirupe napísané vlastné dávkovanie. Bo keď je horúčka tak len stresujem. Celkovo, keď je začiatok choroby a vysoké teploty, je lepšie opakovane podávanie lieku, aby sa predišlo vystúpeniu teploty
@qwer2019 Dobrý večer,
moje deti ak majú nezrazitelne horúčky a nepomáha ani Nurofen, ani Panadol. Tak napustam vaňu, aby mala teplota vody 37 stupňov, 38 max. A na minútu, dve ich tam nechám. Aby mali ponorený aj hrudník. Hneď vybrať a pod perinu. Žiadne studené zábaly a studená sprcha. Vyvoláte ešte vyššiu teplotu, lebo telíčko sa začne triasť. A vyššia teplota môžu znamenať febrilne kŕče. Ozaj veľký pozor na niektoré rady.

@qwer2019 netreba zrazat teplotu, len tu chorobu predlzujes. To funguje tak, ze telo bojuje s niecim a nasledkom toho je horucka, ta trva dovtedy kym si telo neporadi, ked zrazas teplotu stale dole, tak sa blokuje proces samoliecenia a ked to robis stale, tak je dost mozne, ze pojdes po atb k doktorke, lebo telo si neporadi. Horucka neni choroba, proti ktorej treba bojovat, chorobou je nieco ine, to vo vnutri a to je pricinou horucky. Ked ma ladove ruky, teplota pojde este hore, cize ste niekde na zaciatku choroby, treba prikryt jak sa trasie. Ked uz je dieta cele horuce, aj rucky, tak ochladzovat, plienka, vyvetrana izba, vela tekutin, pripadne vana, zabaly a sledovat. Cim dlhsie bude telo bojovat s horuckou, teda hodiny, tak tym sa choroba vo vnutri vylieci a ked das dietatu po nejakom case liek, tak je takmer iste, ze uz ta teplota sa znizi a nepojde hore. Na prvy raz treba dietatu pomoct, dat liek, potom si uz telo zvykne a pri dalsej chorobe, sa teplota sama znizi bez lieku. A ano na mladsom mam odskusane, aj niekolkohodinove horucky cca 39.5 a viac a nikdy krce neboli, treba dieta sledovat a davat pit, kojit, jest vobec nemusi. Krce su len ked nahle horucka vystupy a to vacsinou pri zrazani liekmi. Ked je noc, mozes si s malou lahnut spolu a ju daj len do plienky, na seba na tvoj hole telo a prikryte sa s dekou, teplota pojde dole, treba kazdu hodinu- dva kontrolovat a davat pit.