icon

Neviem sa zbaviť vší

miriam_s
15. aug 2016

ahojte, dcéra je už zúfalá, podarilo sa jej niekde chytiť vši, v máji, odvtedy sa ich nevieme zbaviť , neustále si ich češe elektrickým hrebeňom na vši, mali sme doma liquid duo, nepomohol, skúsili sme aj parasidose , minula už celú fľašku , ani to nezabralo, stále hovorí že cíti ako jej chodia po hlave, má husté tmavé vlasy cca pod lopatky, už si dávala aj zábaly z kokosového i olivového oleja, nepomohlo, aj ich žehlila žehličkou na vlasy ale bez výsledku, skúšali sme aj preplachnuť octovou vodou . čo robiť ? ja som ich nechytila , syn ich chytil ale jho som proste ostrihala , umyla hlavku a hotovo. No dcere neviem ako pomôcť . S hrebeňom si vyčesala zakaždým iba hnidy, všu sa nám nepodarilo vyčesať zatial asi ani jednu... nechapem ako je to možné. dakujem za rady , postrehy 🙂

tomasko27
17. aug 2016

@miriam_s Ahoj ako pise
@janka2501 nam pomohla alpa,troska to stipalo ale dcera hovorila ze radsej vydrzi stipanie len aby sa toho zbavila.Zevraj na to pomaha ked si zafarbis vlasy,ale nato je asi tvoja dcerka este mala.

radkamikic
17. aug 2016

@katarinapekna ....hnida je ako taka slzicka prilepena na vlase ...neda sa striast ako lupina..musis ju potiahnut po celej dlzke vlasu...skor sa daju najst vo vlasoch za usami a vvzadu na hlave.. svrbi pokozka hlavy ...toje najcastejsi priznak....ked sa o vsiach hovori alebo pise tak mimovolne sa clovrk poskrabe uz len ta predstsva drazdi....brr....pride nastup do skoly a uzto bude ...prravidelne pedikulozne opatrenia

kvietok173
18. aug 2016

@katarinapekna mna ani v zlom sne nenapadlo žeby sme mohli mat vsi ale ked sme sa dlhšiu dobu škriabali tak som náhodou pozrela dcere do hlavy a skoro ma vystrelo. Bol vecer a ja som prvé sadla do autá a šla na pohotovostnú lekáreň a kupovala paranit a este o 23 zmývaná deťom vlasy. Týžden som ledva vošla do kúpeľne co so nestíhala meniť prádlo v práčke, išla nonstop. Este aj Španielsku hebku deku som prala na 60 stupňoch co som ju samozrejme zničila ale bolo mi to jedno. A dcérka to priniesla zo školy. Vraj sa to tam opakuje v pravidelných vlnách ale nik neprizná. Ja som ráno však hneď volala učiteľke. Potom som musela pred nástupom do školy prísť s papierom od DR ze dcérka je ok. Ostatný rodičia nato kašľali 😥 Odteraz pravidelne deťom kontrolujem hlavy!!!!!

katka253111
18. aug 2016

@kvietok173 no kto ti to prizna? Chytis aj v autobuse na tych latkovych sedadlach ci od spolucestujuceho... casto maju vsi deti z nie zlych rodin, ziadni "spindici"...

zuzu7899
18. aug 2016

Medisana firma ponuka hreben na zabijanie vsi.Je uzasny vlastna skusenost 🙂 🙂 🙂

erickatt
18. aug 2016

Ju možno svrbí tá suchá pokožka.. dajte jaj za dobrú hrsť kondicionéry a vmasírujte. Ďalej všetko doma vyžehliť a vystriekat. Aj plysakov a tak. A ono neni cítiť že chodia, to by ich musela mať už milion..

mamalucia
18. aug 2016

Baby máte skúsenosti aj s kokosovým olejom?

miriam_s
autor
18. aug 2016

@mamalucia máme ho doma , používame ho , krásne vyživuje vlásky , su po ňom hebké a lesklé, dávam ho dcérke lebo po tých šampónoch má úplne vysušené, zničené vlasy... Dam jej ho aj na celu noc aby posobil, je lelší ako olivový - výživnejší aj lepšie sa zmýva z vlasov

lusinda28
18. aug 2016

Z mojej skúsenosti mozem odporučiť obyčajný ocot.. vyliať na vlasy, chvíľu počkať a potom umyť šampónom... to ich 100% zabilo + samozrejme len vycesavat..

rakywanda
18. aug 2016

vši nemajú rady chemicky upravené vlasy - farba, lak a pod. dobré je preventívne potierať miesta za ušami a šiju čajovníkovým olejčekom

harula1
18. aug 2016

ahoj nam na vsi zabral iba hedrin, vrelo odporucam

maminecka2
18. aug 2016

@lusinda28 Ahoj, a davas ten ocot neriedeny? Nevyzerie to pokozku? Mne ked sa dostane len trochu na prsty (lejem do prania namiesto avivaze), tak mam prsty cele rozozrate, tak neviem.

mamamoni
18. aug 2016

Moja dcéra mala minulý rok.Doniesla zo školy.Vyskúšali sme všetky prípravky z lekárne,alpu,petrolej,nič nezaberalo.Aj po dvoch mesiacoch som jej znova a znova nachádzala nové vajíčka.A tak som u veterinára kúpila šampón Orthosan a sprej Difusil,nastriekala,umyla,objednala hrebeň Medisana a čajovníkový šampón(silná vôňa)...a od vtedy pokoj...dúfam že už navždy,lebo vlasy má po pás.To bola ozaj fuška odvšivaviť....

mirro
18. aug 2016

Presne,keď u nás zlyhali všetky pokusy,pomohol šampon proti parazitom pre psy a bolo po probléme, napočudovanie vlasy mali nádherný lesk 🙂

miriam_s
autor
27. aug 2016

@naikilaura @katrin 21 ahojte, minulú sobotu som dcere dala paranit olej na vlasy mala ho tam asi 3 hodiny potom sme zmyli šampónm paranit , fajne povyčesávali , v utorok som jej takisto po umytí normálnym ampónom zmyla hlavu a dnes ked som jej prečesávala hlavu s elektrickým hrebenom na vši , vyčesala som možno 30 väčších hníd... môžu to byť pozostatky alebo preste to nezabralo a sú to nové ? dcera vraví že ju stále svrbí hlava akoby jej to tam chodilo... dnes to zase mala na hlave a potom zmyte šampónom...

tomasko27
27. aug 2016

@miriam_s No mozno po tom prvom raze sa toho zbavila a mohla ju niekde zase dostat a su nove hnidy.A mozno po tom prvom raze jedna hnida zostala a sa vyliahla a nakladla nove.

naikilaura
3. sep 2016

@miriam_s Treba postup opakovať trochu častejšie, čítala som, že pomáha dať uterák, ktorý možno vyprať v horúcej vode a prežehliť, postupne zmiznú. Len či nie je nablízku zdroj nákazy, napr, v triede alebo u kamarátiek.

zorilka
3. sep 2016

Ja som chytila vsi pocas tehotenstva ☹. Boze ako som sa len hanbila. Ale tak v rodine mame same deti co k nam chodili na navstevu + moj obvodak je pediater, takze moznosti bolo vela 😀. Mam neskutocne huste vlasy + dhe. Mne velmi pomohol paranit sprej + sampon. Vlasy som mala mastne asi aj tyzden, musela som vsetku tu pliagu riadne vycesat, ale rychlo mi to pomohlo. A ako pisu baby. Vsetky uteraky, obliecky, ciapky... Vsetko som oprala na 90°C.

majkam6
3. sep 2016

no my sme natreli hlavo kokosovum olejom a hrebenom na hnidy sme cesali a cesali stylom ze hlava na vrchu vane,vlasy boli vo vani a tak od korienkov po konce,vsetkymi smermi . potom sme ich splachli a macali v orechovom vyvare z listov a nakoniec paranit a to sme opakovali kazdych 3.-4 dni asi mesiac samozrejme denne prezlikat a prat uteraky oblecky plachtu kompletne oblecenie mala zakaz na inu postel ako avoju a podobne. dcera ma nwnormalne husre a hrube dlhw vlasy. kus sme ich postrihli a preriedili ale zbavili sme sa ich

nikolkachloe
Autor odpoveď zmazal
davida
3. sep 2016

@miriam_s to ze ju svrbi hlava je normalne ved tam mala nacapane kopy silnych pripravkov,cudovala by som sa keby ju nesvrbela ...to ze citi ako jej lozia je len psychika,to mame vsetci len ked je rozhovor o vsiach hned nas svrbi hlava 🙂 ja som bola tiez vsivavec a nie raz tak to poznam, tie hnidy staci zmagnut medzi nechtami,ked pukne je ziva ked nie, je vysusena,znicena...a hned vies ze je to len pozostatok

verapredaj
Autor odpoveď zmazal
sardinka32
12. nov 2016

Tuto davam link (pre tie, ktore to aktualne riesia) na jednu cast Damskeho klubu, v ktorej sa venovali tomu, ako tie male potvory vsivave odstranit. Odznelo tam vselico, treba kuknut.
http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10051/10981...

verapredaj
Autor odpoveď zmazal
katinka69
29. nov 2016

Hreben na vsi Nitty Gritty lacnejsie, mozete kupit na nittygritty.comb@gmail.com....3 rocna skusenost, naozaj pomaha 🙂

rainee
20. jan 2018

@mamamoni prosím ťa,ten ortosan si aplikovala nejak opakovane? Zabilo to aj hnidy?

zuzkamargit
20. jan 2018

na vlasy cajovnikovy olej a vnutorne vela Bcka

terezka2683
20. jan 2018

Nám pomohlo prefarbiť vlasy.

mamamoni
20. jan 2018

@rainee donekonečna. ...moje deti majú veľmi husté a dlhé vlasy....Medisana hrebeň si zadaj do Google. ...Je ozaj top 👍

vejapa76
20. jan 2018

@rainee orthosan je aj pre mňa top. Jediný prípravok ktorý zabral na prvý raz. Je dostať sampon alebo penu. Ja som mala penu. Vlasy som namočila, penu nastriekala a poriadne vmasirovala do vlasov. Nechala som to deckam pôsobit hádam aj hodinu a potom som oplachla. Zlikvidovalo to na prvý x ale ak chceš tak postup zopakuj po cca 4-5 dňoch. Ja sama som si vlasy takto preventívne umyla a mala som ich také ako nikdy predtým ☺ krásne, leskle, hustejšie ☺. Len vraj sa už nevyraba tak neviem či ho niekde zoženieš. Čo je lacné a funguje - treba stiahnuť z trhu 👿👿👿...šak by tie predražené šamponiky z lekárne potom nikto nekupoval