icon

Neviem sa zbaviť vší

miriam_s
15. aug 2016

ahojte, dcéra je už zúfalá, podarilo sa jej niekde chytiť vši, v máji, odvtedy sa ich nevieme zbaviť , neustále si ich češe elektrickým hrebeňom na vši, mali sme doma liquid duo, nepomohol, skúsili sme aj parasidose , minula už celú fľašku , ani to nezabralo, stále hovorí že cíti ako jej chodia po hlave, má husté tmavé vlasy cca pod lopatky, už si dávala aj zábaly z kokosového i olivového oleja, nepomohlo, aj ich žehlila žehličkou na vlasy ale bez výsledku, skúšali sme aj preplachnuť octovou vodou . čo robiť ? ja som ich nechytila , syn ich chytil ale jho som proste ostrihala , umyla hlavku a hotovo. No dcere neviem ako pomôcť . S hrebeňom si vyčesala zakaždým iba hnidy, všu sa nám nepodarilo vyčesať zatial asi ani jednu... nechapem ako je to možné. dakujem za rady , postrehy 🙂

vejapa76
20. jan 2018

Všetko vyprat - to je samozrejmosť, ale neviem či tu bolo spomenuté ( diskusiu som len prebehla ) že všetko čo nechcete alebo nemôžete vyprať aspoň na 60 - plyšaky, hrebene, gumky do vlasov alebo veci ktoré by sa pri vysokej teplote znehodnotili - všetko zabalte do sačku a šupnite na dva -tri dni do mraziaku. ☺

rainee
20. jan 2018

@vejapa76 no práve sa pýtam na ten ortosan,lebo viem že kedysi to bola taká biela smradlava pena, stačilo 1-2x nastriekať a bol kľud.

vejapa76
20. jan 2018

@rainee no tak veľa šťastia pri zháňaní. Ja som asi pred dvomi rokmi obehala chovatelske obchody a aj skúšala objednať cez net a nikde nič. Nakoniec sa mi podarilo objednať posledné 4 ks niekde z Vych.Slov. a aj tam mi napísali že doobjednať sa už nedá. Je naozaj veeelikanska škoda že biznis je biznis. 👿 Ale možno sa situácia zmenila a opäť sa vyrába. Neviem. Odvtedy som ho nezháňala. Tak držím palce. A ak nájdeš zdroj - hod sem info. Určite to pomôže mnohým ďalším " zúfalým maminám ".
Ak sa nepodarí zohnať tak ešte skúsenosti z môjho okolia...vraj je dobrý zábal z alpy počas celej noci. A ešte že je dobré vmasirovat veľké množstvo kondicioneru, nechať pôsobiť a potom vyčesávať a vyčesávať - na tomto princípe fungujú tie mastné šampóny z lekárne. Ale toto nie sú moje osobné skúsenosti tak neviem...no topiaci sa aj slamky chytá. Viem. Prešla som si tým keď som mala deti menšie.

vejapa76
20. jan 2018

Toto je on...

shmoulinka1
20. jan 2018

syn doniesol zo skolky, dostala ich aj dcerka a vyholila som vsetkych vratane manzela preventivne, ja som ich nechytila, sice vyzera ako chlapec, ale vlasy dorastu... lepsie nez chemicke sampony

rainee
21. jan 2018

@vejapa76 ďakujem,pozriem to. Hádam bude fungovať...skúsili sme šampón Liquid duo ale ten moc nezabral. Každému asi zaberie niečo iné,ale kedysi bol len ten ortosan a všetky decka tým striekali. Alpy,petrolej a pod.jej na hlavu určite dávať nebudem, má veľmi citlivú pokožku.

rodinkamm
21. jan 2018

Mne dcéra doniesla vši keď chodila do škôlky...zbavili sme sa ich a po 2 týždňoch ich mala znovu...kúpila som Liberellu šampón a kondicioner. Šampón používame na prevenciu a odvtedy sme vši doma nemali 🙂

malasandrika
21. jan 2018

@shmoulinka1 to si vyholila aj seba?

tinak25
21. jan 2018

Dcére pred dvoma rokmi pomohol len sprej orthorosan. Natriekala som sa na vlasy, vmasirovala a zabila do mikrotenoveho sacka cca na 1h. Zopakovali sme to dva dni za sebou a pokapali. Ale dcéra hovorila, že ju pod sackom poriadne hrizli😂 Sprej som kupovala v 101drogerii.

michaelaan
21. jan 2018

Akurát sme to minulý mesiac riešili a odporučiť môžem sprej a šampón Paranit.. zabralo 100percentne, ale nesmie sa zabudnúť na vyčesávanie všiváčikom.. držím palce!

rainee
21. jan 2018

@michaelaan ono by hociktorý šampón mal zabiť vsi, problém sú tie hnidy,aby sa aj tie zabili. Lebo z dlhých vlasov vycesat všetky hnidy je podľa mňa nemožné.

nikaeli
21. jan 2018

Moja dcera ma vlasy po zadok, 2 mesiace som jej denno.denne vytahovala hnidy nechtami - vsivacik podla mojej skusenosti nestaci.. Inak nam pomohol prave ten Liquid Duo a este cajovnikovy olej (klasicky Tea Tree) vmasirovala som jej ho do spankov a v oblasti temena.

petrofka
21. jan 2018

A ten paranit, co je na hlave 8 hodin?
Ja by som skusila cistym octom, ale velky pozor na oci! A potom normalne zabalit vlasy do uteraka a o pol hodku umyt samponom.

michaelaan
21. jan 2018

Paranit sprej stačí 15min... Je to na báze oleja, ktorý vši udusí... A hnidy je potrebné vyčesať do poslednej... Takže vyzbrojiť sa veľkou dávkou trpezlivosti... Ja som písala, čo nám zabralo, takže skúšajte aj ocot, možno práve ten zaberie na tých 8 hodín... 😁

verapredaj
Autor odpoveď zmazal
verapredaj
Autor odpoveď zmazal
verapredaj
Autor odpoveď zmazal
shmoulinka1
21. jan 2018

@malasandrika seba nie, nenasla som si vobec nic, ale dohola isiel aj dedko s muzom a moja mama si davala Paranit. Dcerku som dala dohola, lebo synovi sa to po dvoch tyzdnoch zopakovalo, ona toho mala tiez vela, tak som uz nechcela riskovat. Uz ale isiel do inej skolky a je pokoj

martina__f
2. feb 2018

Vši už máme doma cez 5 mesiacov. dcéra ich doniesla a odvtedy sa nám to tu stále prenáša a nedokážeme sa toho zbaviť, dcéra je už naozaj zúfala a ja neviem čo ešte vyskúšať, aby sme sa toho zbavili. Vyhodila som už veľa penazí za rozne prípravky aj šampóny mame aj všiváčik vyčesáva si to pomaly každý deň no na týžden prestane a je to tu znova, budem rada za každú radu.

kvietok173
2. feb 2018

@martina__f mega balenie kondicioneru a kazdy den by som robila zabaly hodinove a ty by si jej mala nie ona vycesavat ona si nevidi. Ostatny z rodiny nemate?
ciapky oprat alebo na 3 dni do mrazaku a postelne pradlo kazdy den nove pocas toho tyzdna aj oblecenie aj uteraky.

janka2501
2. feb 2018

@martina__f ak ti uz nic nezabera,skus obycajnu alpu. Vlej do vlasov,zabal do sacku a nechaj 15min posobit. Potom vyces a umy samponom. Opakuje o 7 dni. Dcere som tak robila a ma pokoj

arama
2. feb 2018

Jedine Hedrin... nedám dopustiť 😉

rainee
2. feb 2018

Takže,ortosan som už nikde nezohnala. Liquid duo nezabral a má komplikovanú aplikáciu. Zatiaľ sa zdá že nám pomohol paranit. Len sa bojím aby sme to nemali za chvíľu späť, stále si to decka v škole prenasaju dokolecka. A to tam nemáme široko ďaleko žiadnych asociálov,tak nechápem odkiaľ sa to berie....

lia23
2. feb 2018

Mozno sa to niekomu budr zdat drasticke riesenie ale pocula som o farbeni vlasov..na tie veaj nechcu vsi ist....

rainee
3. feb 2018

@lia23 áno,ale farbiť vlasy malým deťom?

lia23
3. feb 2018

@rainee no ja by som kvoli tomu vyskusala uz cokolvek keby neaberal obycajny sampon....i ked ano, beriem ze je to dost drasticke tie jemne vlasky zafarbit...

ninka123
3. feb 2018

@rainee na vsi netreba asocialov, staci, ak sa niektori nevenuju odstanovaniu prilis dôkladne.. my sme si ich užili cca 1,5 roka dozadu, 2 mesiace sa nam točili dokola.. pouzivala som paranit a dokladne vyčesavala.. kazdy den, niekedy 2x denne..

martina__f
3. feb 2018

@janka2501 ďakujem za radu, určite vyskúšam. Ešte by som sa chcela spýtať čo je najlepšiu prevenciou , aby už bol konečne pokoj

eeffka
3. feb 2018

@martina__f kup si vsivak za 2dni sme boli bez vsi. A to som na sampony minula 85e a trapila sa skoro 4tyzne. Treba cesat kazdy den. Vycese hnidy.nioby aj vsi.
https://www.mamazem.sk/mamazem/eshop/0/0/5/631-...