icon

Neznáma choroba - stvrdnuté výrastky po tele

safranky
4. dec 2013

Mile mamicky ale aj nemamicky...Velmi by som potrebovala radu od niekoho z vas lebo uz si neviem rady....A bola by som rada keby mi niekto poradil. Mam 2,5 rocneho synceka. Uz ako pol rocny sa mu za kolienkom v kozi vyhodila nejaky stvrdnuty vyrastok.Vyzeralo to ako trieska pod kozou. Boli sme na pohotovosti a tam mu to vyrezali a odbili ma s tym ze to nie je zhubne.Padol mi velky kamen zo srdca ale viac sa to neriesilo. Az kym sa to nezacalo sirit po celom telicku. Objednali nas do BB ku velkym odbornikom.Bola som zhrozena z tejto nemocnice.Tvarili sa ze sa s tym stretli,samozrejme mu vyrezali dalsiu vzorku ze na porovnanie, a nasadili mu Kortikoidovu liecbu.Brali sme pol roka a potom ju zacali postupne vysadzat hoci zmeny na kozy neboli.Teraz mi kazdy vravi ze ak kortikoidy nezaberu za max. 2 mesiace hned sa vysadzaju a moj syn ich bral pol roka a bral by ich este viec...Viac som tam nesla a zacala som sa obracat na homeopatov.Chodili sme k Dr. az do dalekeho Tabora (CR) a liecil nas cely rok.Zdalo sa ze to ubuda ale opak bol pravdou.Po roku sa to opat spustilo.Poslali nas do lubochne na vysetrenie hormonov.Hoci este nemam ziadne vysledky uz som videla pristup doktorky ktora mi tvrdila ze lubochna nie je kompetentna vysetrit vsetky hormony.Uz neviem za kym mame ist...Strasne sa bojim aby sa to nesirilo.Vsak sme v 21 stor. a oni nevedie co to je???? A mam pocit ze kym nemate znameho medzi lekarmi tak sa nebude nic diat. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ prosim vas o radu...

Strana
z3
briketa
5. dec 2013

@safranky ahoj, tak som studovala, hladala a porovnavala z niekolkych kniznic medecinskych fakult po krajine.
Najviac sa to podoba zhlukovaniu podkoznych buniek, po anglicky "spontaneous skin lesions" ktore mozu vyzerat rozne velke aj mat rozne sfarbenie.
Je to zhlukovanie buniek pod kozou ako autoimunna reakcia organizmu, co by vo vasom pripade uplne sedelo na poruchu stitnej zlazy.
Cize presne ako vas lekari navigovali. Ako uz brali vzorku a nie je to zhubne, berie sa to len ako kozmeticka zavada, cize ak sa vyriesi pricina, u dietata by to mohlo zmiznut aj iba same od seba. Hlavne ked ma vsetky vysledky normalne.

briketa
5. dec 2013

"vrchnym tkanivom neprefiltrovane zhluky kolagenovych a nekolagenovych extracelularnych matrixovych molekul"

safranky
autor
5. dec 2013

@briketa si velmi zlata ze si sa mi na to kukla a dufam ze budes mat pravdu a bude to len kozmeticka zavada co dufam, ze tiez casom zmizne...No na buduci tyzden mam volat o vysledky tych vysetreni stitnej a ak mi pobrala malo vzoriek budem ziadat o vacsi rozbor.A potom dalsie a dalsie...no uvidime. zatial ti dakujem velmi velmi pekne za tvoj cas a snahu pomoc mi....

kiwi82
6. dec 2013

ahoj, môj manžel má po tele hlavne po nohách a tiez na bokoch také ale vačšie podkožné hrčky. stále sa mu nejaká objaví. Lekár hovorí, že je to tukové, môže sa to chirurgicky odstrániť ale kým mu to nejako neprekáža tak sa to nerieši, je to len kozmetická vada.

safranky
autor
6. dec 2013

@kiwi82 lenze ak to ma podkozne hrcky tak tie pod kozou behaju a toto nebeha...je to pevne a tvrde

agibrej
11. jan 2014

@andreah25 Dobrý den reagujem na vasu reakciu k podkoznym hrckam nakolko ste tam neboli konkretna co sa potvrdilo mna by zaujimalo co to sposobovalo ,,,mozte aj sukromne na mail....agibrej@gmail.com...ĎAkujem

Strana
z3