Neznáma diagnóza u 3 mesačného, poraďte

hogen91
8. nov 2018

Obraciam sa na Vas v uplnom zufalstve, najma na maminky ktorych deti mali gastro problemy. Mam 3-mesacneho synceka ktory je uz tyzden v nemocnici a nikto nevie prist na to co mu je. Vsetky vysetrenia od stolice,krvy,gastro,kardio,orl, ocne, rtg hrudnika a moc ma v poriadku. Maly ma uz tyzden neustale teploty 37,5-38 po odcitani. problemy s priberanim sa tahaju uz od septembra kedy zacal odmietat mlieko a caj, v septembri mal 5000 g teraz ma 5590g,z toho za posledne 3 tyzdne nepribral ani gram. Mlieko ma Neocate,ktore vypije avsak vacsinou ho treba do jedla a aj caju nutit, no celkovy denny prijem ma cca 700 ml mlieko, 50 ml caj. Najprv ked nabiehal na Neocate tak kakal 6x denne zltu hnacku, teraz 2-3x zelenu stolicu s hlienmi a natravenym mliekom. Po tych stoliciach a teplote uz je aj zoslabnuty, vacsinou iba lezka a kuka,nesmeje sa,nepohybuje sa velmi, na rukach je nekludny a pyta sa lazkat si. Ak by vas nieco napadlo alebo poznate podobny pripad velmi mi tym pomozete.

katrin21
8. nov 2018

alergia na BKM, alebo intolerancia laktozy.... to vyzera byt, ale teda neocate uz mate, takze to by sa mu uz aspon trochu polepsilo.....
napada ma , mate doma nejake domace zviera? ci nema nejakeho parazita, co sa bezne nemusi vobec zistiti len zo stolice...

no a potom este , ako je na tom neurologicky? jest odmietaju aj hypotonicke deticky,nevladzu.... cize... dala by som este preverit aj toto... drzim vam palce

hogen91
autor
8. nov 2018

@katrin21 dakujem za podporu, tie alergie nas tiez napadali ale nic specialnejsieho ako Neocate nie je. Neurologicky je v poriadku, akurat je zoslabnuty. Budeme patrat dalej.

michala.s
8. nov 2018

Skus sa poradit s doktormi. Mozno je skoro, ale existuje nealergicka kasa Sinlac. Trosku by mu mohla pomoct zahustit stolicu.

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2018

A nemoze byt to nechutenstvo a divna stolica "len" dosledkom niecoho ineho, lebo je tam aj teplota, tak ma mozno nejaky zapal. Ako vyslo crp?

hogen91
autor
8. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl CRP nulove hodnoty.Aj ked momentalne rozmyslaju dat antibiotika naslepo bez zapalovej aktivity.

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2018

@hogen91 ja nie som lekar, takze tiez len naslepo triafam, ale prave kvoli tej teplote si myslim, ze to nechutenstvo moze byt len dosledok. V podstate aj tu vahu mal do septembra urcite dobru, na zhruba 2-mesacne dieta je 5kg dobre.

katrin21
8. nov 2018

inak. muzovejj dcere vysli zuby ako 3 mesacnej prvy.. aby to nebol aj vas pripad a kvoli tomu aj teploty 🙂 ktovie... ale asi skor nie, kedze mate aj ine problemy.. hmmm ( aj ked aj hnacky byvaju pri zuboch, ale zas nie hlienove ) ..

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2018

@katrin21 byvaju aj hlienove, aspon teda moja starsia dcera s prepacenim vsetky zuby odsr***, ale to bolo tak, ze 1 den mala strasnu hnacku, max. 2 dni a potom klud (az do dalsieho zubu), tiez mi napadlo, ze by to mohli byt zuby, ale toto trva uz pridlho.

maria1678
8. nov 2018

Neviem, v ktorej nemocnici ste, no mozno by ho mohli niekde vysetrit skusenejsi lekari

jvlo
8. nov 2018

Moja dcera nejedla. Ale ona sa zablokovala, kedze Neocate dostala az v 5 mesiacoch, dovtedy trpela bolestami bruska. V nasom pripade to uzavreli ako mentalnu anorexiu sposobenu alergiami. Od 5-12 mesiacov to bolo peklo, ale moja pila 100ml/den. Teraz má 5 rokov, tenká ako spageta, alergie ostali, chut do jedla sa vratila.
Tych 700 je super prijem. Ale teplota je zvlastna. Este je tu jedna maminka janeska17, skus jej napísať, ona ma 2 nejediace dcerky.

jvlo
8. nov 2018

este ma napadlo, skus oslovit mudr. Igora Steinera z PB, je to detský imuno-alergolog, dceru vysetroval na vsetko mozne aj nemozné, vylúčili rôzne genetické choroby, cisticku fibrozu....mozno by vedel poradit. Je výborný

danielahamar
8. nov 2018

salmoneloza je nagatívna?

katrin21
8. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl moja pri niektorych hnackovala, aj tyzden

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2018

@katrin21 vidis, je to rozne. Moja mala fakt aj taku hlienovitu stolicu, ale vzdy to trvalo 1-2 dni. Len toto vyzera trosku vaznejsie, ale nakoniec to mozno fakt budu zuby.

katrin21
8. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl hej vyzera veru..ktovie..chudatenko male

didush27
8. nov 2018

Aj moj mensi syn nemal este 4 mesiace a uz mal 2 zuby vonku, tak teoreticky to aj zubky mozu byt.

lilianka01
8. nov 2018

mne pred 17 rokmi v nemocnici jedna staršia sestrička vravela že zelená stolica pri bábätkách je hladova stolica keď je bábo málo najedene my sme vtedy mali problém s kojenim a syn mal presne také stolice.

lilianka01
8. nov 2018

hlieny v stolici mala dcérka pri a ešte aj dlho po salmoneloze pomohli nám na to neskutočne probiotika bio gaja

moni73
9. nov 2018

@hogen91 keby som nevedela, ze je len 3mesacny, tipla by som celiakiu.

janage
9. nov 2018

@hogen91 ahoj a aka bola porodna vaha?

janage
9. nov 2018

@hogen91 ja som mala pri starsej problem ze,odmietala akykolvek prikrm. Vsetko vypluvala ako by citron jedla. Lenze mala uz 6 mesiacov a istilo to dojcenie. Narodila sa skoro 4kg, pol rok 8 kg a rocna 9kg. Tiez to bolo ze malinko pribrala, potom schudla a dookola. Chodili sme prevazovat kazdy mesiac k dr. Pricina sa nezistila. Velmi dlho bola zly jedak. Extra chudy, ale celkovo prirastok na vahe bol aj ked minimalny. Chapem tvoje zufalstvo a velmi drzim palce. Ono hlavne ze za tie tri tyzdne neschudol. Verim ze ak si lekari nebudu vediet rady poslu vas na vyssie pracovisko.

janage
9. nov 2018

@hogen91 a tie probiotika su podla mna dobry napad ak by nepomohli poskodit neposkodia urcite. Porad sa s gastro, ktore by odporucali.

luludia
9. nov 2018

@hogen91 tenké črevo a s tým spojené vstrebávanie?

hogen91
autor
9. nov 2018

Ahojte,az teraz citam Vase komenty,som stale pri malom. Dnes zase stolice negativne,pritom otrasne-so stravenym mliekom,hlienmi a hnackovite. Papat stale odmieta tak ho dotlacaji sestricky,sondu mu nechcu davat ked sa da "donutit". S gastro sme sa dohodli ze na podporu chuti bude dostavat kazdy druhy den intramuskularne B12 a po mesiaci uvidime. Este v pondelok nas cakaju metabolicke odbery ktore sa vsak daju spravit iba ked nema teploty gak uvidime. Probiotika inak papa od narodenia probio-fix, porodnu vahu mal 3210g. Zubky pozerali dvaja lekari a ani naznak, no mozno sa este iba nalievaju do dasienok to nikto nevie. Neviem si inak predstavit prikrmy,ako ho budeme nasilu stopat,nuz caka nas boj.

renab
9. nov 2018

@hogen91 neocate mliecko je pri alergii na mliecnu bielkovinu. A ked by mu netravilo mliecny cukor? Az na tie teploty ma podobne priznaky ako moji synovia. A u nich bola intolerancia laktozy.

michala.s
9. nov 2018

Jedenie na silu a tlacenie casto krat nic nevyriesi a este viac uskodi. Mam s tym bohate skusenosti, skoncili sme nakoniec na sonde a potom oducanie na psychosomatike, taketo nieco ako psychosomatika na svk ani neexistuje. Tam nas naucili ako malu nacuvat a cuduj sa svete, plne sondovane dieta s hnackami tak 10x za den a vracanim po kazdom jedle bolo za 2 tyzdne bez sondy a jedlo si doslova pytala

janage
9. nov 2018

@hogen91 probiotika je dobre obmienat lebo kazde maju cast kmenov odlisnych. Aspon mne tak bolo povedane na gastre. Aj ked nepribral neschudol a vahu ma k porodnej hmotnosti dobru. Drzim palce.

mogaa
9. nov 2018

@hogen91 váhu má dobrú. Nepíšeš ako dlho je na tom UM, či je od malička na rovnakom alebo ste ho zmenili až ked začali problémy. Ja to tiež tipujem na zubky. Ale teoreticky to môže byť aj zápal v tráviacom trakte, tie ATB hoci sa dajú "na slepo" by mohli pomôcť ak ide o zápal. S tým papaním to bude od 4.mesiaca možno lepšie, začneš prikrmovať možno zeleninka a zemiačiky mu budú chutiť....Hlavne sa skludni, lebo nervozita z teba sa prenáša na malého. Ak to budú zubky tak o pár dní bude po probléme, ak ide o zápal tak sa to vyrieši tými ATB....Keď už budete doma tak sa aj malinký skludní a aj trávenie a papanie sa upraví. Ak sa už upraví teplota tak bude dobre.Toho prikrmovania sa neboj, veľa krát je to tak že dieťa ked nechce mliečko, tak aspom z príkrmov niečo zje.

mogaa
9. nov 2018

@hogen91 viem že mu dávaš to špeciálne mliečko, len stále ma napadá či to nechutenstvo nemá z toho mlieka, možno mu nesadlo, do toho nejaký zápal v tráviacom trakte....ja by som ak mu klesne teplota a už bude doma skúsila vymeniť to mliečko....Pri alergii sú aj iné UM, treba sa len poradiť s lekárkou.

jvlo
9. nov 2018

@mogaa nič lepšie a hydrolyzovanejsie neexistuje ak majú podozrenie na bkm