Neznáma diagnóza u 3 mesačného, poraďte
Obraciam sa na Vas v uplnom zufalstve, najma na maminky ktorych deti mali gastro problemy. Mam 3-mesacneho synceka ktory je uz tyzden v nemocnici a nikto nevie prist na to co mu je. Vsetky vysetrenia od stolice,krvy,gastro,kardio,orl, ocne, rtg hrudnika a moc ma v poriadku. Maly ma uz tyzden neustale teploty 37,5-38 po odcitani. problemy s priberanim sa tahaju uz od septembra kedy zacal odmietat mlieko a caj, v septembri mal 5000 g teraz ma 5590g,z toho za posledne 3 tyzdne nepribral ani gram. Mlieko ma Neocate,ktore vypije avsak vacsinou ho treba do jedla a aj caju nutit, no celkovy denny prijem ma cca 700 ml mlieko, 50 ml caj. Najprv ked nabiehal na Neocate tak kakal 6x denne zltu hnacku, teraz 2-3x zelenu stolicu s hlienmi a natravenym mliekom. Po tych stoliciach a teplote uz je aj zoslabnuty, vacsinou iba lezka a kuka,nesmeje sa,nepohybuje sa velmi, na rukach je nekludny a pyta sa lazkat si. Ak by vas nieco napadlo alebo poznate podobny pripad velmi mi tym pomozete.
A neurologia? Pred 7 rokmi som to riešila s dcérou len s tým rozdielom, že bola plne dojcena a v nemocnici odmietala akekolvek UM...všetky vyšetrenia a výsledky boli ok ale váha za mesiac sa pohla o 100g a posledný týždeň papala Max 2x za celý deň pričom nás ani nechceli prijať do nemocnice, že vyzera, že je všetko ok... Ale len ležala, nejavila záujem ani o mňa, bola slabá a po veľkom emočnom vypätí - napichovanie na infúziu dostala záchvat....ostala iba paralyzovaná, čo mi tiež nechceli uveriť a chceli aby som sa prechádzala po chodbe či to "nespraví" ešte raz ... A to že mala má EPI sme zistili len vďaka prasknutej žile v hlavicke, kedy nám o 10tej večer došiel dr. Z novorodeneckého spraviť USG mozgu a on jediný nás riešil hneď v tú chvíľu... Ráno EEG na obed prvá dávka lieku a večer sa mi dieťa vrátilo do normálu.. po mesiaci strachu a trápenia....prajem aj vám skore uzdravenie 🙂

@modrevajicko pri detoch alergickych na mliecnu bielkovinu nepomoze ani materske mlieko z banky. to mlieko by muselo byt od matky, ktora neprijima mliecnu bielkovinu. Hovorim z vlastnej skusenosti. zakupili sme mlieko z banky a hned bola reakcia. navyse materske mlieko nie vzdy maju na predaj. uprednostnene su predcasne narodene deti v porodniaciach.