Nočné pomočovanie 6-ročného dieťaťa
Ahojte hľadám niekoho kto má podobný problém ako my.
A buď sa s ním ešte trápi alebo podarilo sa im to vyriešiť.
Mám 6a pol ročného syna (vzrastovo maličký ale pevná postava) je zlatý a šikovný až na to, že je flegmatický dosť mu to páli ale je tu jedno veľké ale, moja nočná mora každej jednej noci.
Každú noc sa mi drobec pociká. Ak nemám nastavené aspoň 2 budíky v noci na 11 a 2 hodinu máme v posteli kaluž, stáva sa že sa mi pociká aj pred tou 11.
Pitný režim sa snažíme ukončiť ešte pred 18 (niekedy to vyjde niekedy natajňáša pri umývaní zubov sa napije). Už máme za sebou mesačnú hormonálnu liečbu pomohlo nám to ale iba na ten čas čo ju mal . Skončili sme s ňou a po týždni sme boli v Tom opäť. Je to zúfalstvo keď musíme každý deň prať, každú noc nemať normálny spánok lebo on sa na záchod nezobudí musím ho zobudiť a veľa krát aj spiaceho odniesť lebo drobec je jak drevo v noci on do tej 12tej keď spí nevie sa prebrať natoľko aby prešiel sám na záchod , česť vinimkám tým krajším bocian keď prejde sám s mojím dozorom. chcem malému pomôcť pre neho to je tiež nepríjemné aj keď o Tom nepovie. Plienky mu dať nemôžem aj keď úprimne už niekedy mi to behá po hlave ale keby to spravím zranila by som ho .
Úprimne tak závidím mamičkám ktoré si s týmto neprešli a hľadám mamičky ktoré majú obdobný problém u takto starých deťoch alebo mali a podarilo sa im toho zbaviť 😏
riesili sme ten isty problem .... boli sme na urologii, vsetko v poriadku, povedala nam, ze do 7 rokov je este hranicny limit, kedy sa moze mocova sustava a tie veci okolo vyvijat ... objednala nas presne na 7. narodeniny.... 3 mesiace pred narodeninami to zrazu same z nicoho nic prestalo... a skusali sme vselico, aj alarm sme mali ... ale podla mna nie je normalne ak clovek kazdu noc potrebuje cikat... takze myslim, ze je velka ravdepodobnost, ze u vas je to podobne ako sme my mali
Mesiac na tbl je malo. My sme brali myslim 2, ci 3 mesiac a po nom postupne znizovali davku. Rozmyslam, ze zacali sme v januari a v juni bol v skole v prirode este s tabletkami. ... mal 7 prec, ked zacali s tbl. Ale teda maly mal ma noc plienku. Kym nevydrzal, nezlozili sme ju. Nebudili sme. Nema to vyznam, kym ta sustava nie je dozreta a nevylucuje sa mu vasopresin, tak sa sam nezobudi. U nas ale teda plienla ok. Resp plienkove nohavicky. V tej skole v prirode bol bez plienky a to uz posledne tbl doberal. Potom sa uz nepocikal.
@stevusa no, moja najstaršia dcéra mala tento problém. Možno až okolo 9 roku jej to prešlo. Všetko bolo v poriadku, ale mala taký tvrdý spánok, že dokonca aj keď sa pocikala, tak sa nezobudila. No poviem Ti, bolo to na nervy, tiež som ju budila v noci, aj spiacu dávala na vecko, aj vodu sme obmedzili, aj tak nič nepomohlo, musela z toho vyrásť. Ak to máš podchytené a nie je to zdr problém, hlavne malého nestresuj s týmto, stačí, keď sme vystresovane my, mamy... Verím, že to čoskoro prejde aj u Tvojho syna.
Mladsia dcera sa pocikavala ked mala 6r, nie kazdu noc ale tak raz za tyzden - dva. Boli sme na vys. u nefrologičky a z vysetrenia vyplynulo, ze je uplne v poriadku a ze casom by to malo prejst a tak aj bolo.
A cez deň sa ti nepocura?náš sa aj cez deň a nevravím že aj v noci...ide mať o mesiac 5rokov...boli sme na vyšetrení a všetko mal v poriadku ...no len my sme boli 1x uvidíme ako sa to bude ďalej riešiť

@stevusa nosnu mandlu ma v poriadku?
Moja kamaratka ma psychologicku ,ktora tvrdi ze pocikavanie do 8 r je este stale v norme,kvoli nevyzretu ,mocovemu mechuru.
Ja by som asi este mozno pockala pol roka a ak nie tak sla
na vys urologa a neurologa.Aby sa vykucili nejake zavady a hlavne budes kludna ze to je ok a ze mechur potrebuje dozriet.
Nam sa este v noci pocikava 4r ,ale u nej to bude asi zvatsenou,nosnou mandlou,no ju ked zobudim na cikanie o 22 ,do rana uz vydrzi.Ale tiez ma sestra vystrasioa ze ona by to uz riesila.