Ako naučiť dieťa prebúdzať sa v noci na nočník?
Ahojte žienky, dcérka mala 4 roky tento mesiac, je šikovná všetko v poriadku len proste v noci sa sem tam pociká keď spí. Budím ju na nočník počas noci no sama sa nikdy nezobudí že by išla, asi má veľmi tvrdý spánok. Ako ste to zvládli vy? Ja už neviem ako inak…aj v škôlke keď spinka tak sa sem tam pocika. Učiteľka jedna že to je moja chyba že ju to neviem naučiť ale ja naozaj neviem už ako mam dieťa naučiť aby sa samé zobudilo na cikanie? Plienku nedávam, vysvetľujem, budím, no vidím že sama sa ešťe nezobudí. Pediatrička povedala že do 5 rokoch sa to nerieši u doktora a že dieťa musí na to dozrieť…tak neviem či len počkat a príde to či naozaj robím niekde chybu. Ďakujem za každú radu ❤️🙏🏻
Co tak pocuvat doktorku? Ano, nervovy system dietata musi dozriet. Ked sa tak stane, bude regulovat tvorbu mocu a dieta kledne prespi noc bez pocikania a uplne bez potreby sa v noci budit na mocenie. Daj jej cas, nestresuj ju, kup nepremokave plachty. Kazde dieta je ine. Moj najstarsi sa picikaval v skolke aj 3x do tyzdna. Stredny od 1,5 roka ako by utal. Najmensi sa v noci pocikaval aj v 6tich rokoch. S nim sme to riesili. Vsetko bolo v poriadku, akurat dozrieval neskor. Dostal hormon a bolo po probleme. Pokial ma krv a .oc v poriadku, netreba sa stresovat. A ucitelku zrus, nenechaj si nakecat sprostosti.
Nerobia nikde chybu. Jednoducho jej nervový sústava musí dozrieť. Moja sa napr nezobudila ani keď sa pocikala a spala v mokrej posteli.
@lenagawel normalne ju treba budit v noci na nocnik. Dovtedy, kym to pochopi.
Inac v skolke nejdu pred spankom na zachod? Tie mudre ucitelky. Ved by to malo byt o spolupraci. Ked to zatial nevie, tak ju to spolocne naucime v skolke aj doma. To sa tak dobre posudzuje a hadze vina na matku. Take nemaju pracovat s detmi, lebo evidentne im chyba sucit a empatia.
@eli3k Tak decko sa pocikava, matka si s nim nevie rady, ale zasa treba útočiť hlavne na učiteľky, ktoré tam naozaj nie sú na to, aby riešili pocikane decko. Matka pritom môže byť rada, ze to tolerujú a dieta zo škôlky nevylúčili.
Táto tuposť a nenávisť voči učiteľom a jej verejná prezentácia by mali byť trestná.
@eli3k Tak decko sa pocikava, matka si s nim nevie rady, ale zasa treba útočiť hlavne na učiteľky, ktoré tam naozaj nie sú na to, aby riešili pocikane decko. Matka pritom môže byť rada, ze to tolerujú a dieta zo škôlky nevylúčili.
Táto tuposť a nenávisť voči učiteľom a jej verejná prezentácia by mali byť trestná.
@anonym_6bcb43 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Aj tvoja zjavná agresia by mala byť trestná
@anonym_6bcb43 ty si dobre mimo.
@anonym_6bcb43 nie je mozne aby ktokolvek naucil dieta nepocikavat. To dnes uz vie podstatna cast obyvatelstva. Zial, stale sa najdu osoby, co si myslia opak, vratane teba.
Moj najstarsi syn chodil do kolky pred 20 rokmi a uz vtedy ucitelky vedeli, ze za pocikavanie nemoze. Nemali s nim ziadnu starost. Vsetko co urobili bolo, ze postelne pradlo zrolovali a zbalili do nepremokavej plachty - rovnako ako kazde ine pradlo, len mojho syna pradlo miesto do kumbalu, polozili na skrinku. Hotovo.
Zas anonym agresivne krici a uraza. Skus si o tom nieco precitat a potom sa navazaj do ludi. Ano, ak toto povedala ucitelka v skolke, tak je to nevhodne a jej velka nevedomost.
@anonym_6bcb43 ano, dieta sa pocikava, lebo je dieta! Ucitelky su uz dospele a mali by to vediet, ved to studovali. Ci ako? Preco na nu ucitelka vybehla, ze je to jej chyba.
Za anonym sa skryvas? Nie si nahodou ucitelka? Asi si dokonala, tabulkova a drzis sa rigidne starych sposobov. Deti su deti, oni za to nemozu.
V idealnom svete by to mala byt spolupraca rodic, ucitel dieta. Ale sme na milion miliv vzdialeni od idealu.
Moju dceru som zacala odplienkovavat ked mala rok, bola sikovna a vnimava. Dnes ma 5 a pol roka a chodi uz na wc v noci sama, ale este v 5 rokoch som ju v noci sem tam ked nevstala sama pribudila a dala na wc. Skus ju davat na wc, aby si zvykla rovno chodit tam. Je to dlhsi proces, ale ak nema ziaden zdravotny problem tak sa nauci 🙂 Moja sa tiez ako mala pocikala v posteli a nezobudila sa na to. Mala asi tvrdy spanok. Drzim ti palce.
Nenaucis nijak. Nocne pocilavanie je ok do 5 rokov. Telo potrebuje zacat tvorit dostatok hormonu, aby sa znizila tvorba mocu pocas spanku. Da sa to riesit umelym doplnanim, ale to robia pri starsich detoch. Ak sa prida tvrdy spanok, tal s tym neurobis uz vobec nic. Telo musi dozriet, aby aj pocas spanku vnimalo potrebu cikat. Chce to len trpezlivost. Precitaj si viacej o tom na suchapostielka.sk . A ucitelkam kludne o tom vytlac clanok a nech sa dovzdelavaju.
@lenagawel ta učitelka je hrozna mešuga...ja som vsak zaviedla o 18 posledna voda o 19 isla spinkat...o 12 budik dala som serblik vycikala a spala dalej...ak by som ale videla ze je placliva kvoli budeniu nebudila by som...dieta tiez musi dozriet vo veku 4 roky deticky vedia vydrzat tak zrejme este ozaj potrebuje cas

@lenagawel normalne ju treba budit v noci na nocnik. Dovtedy, kym to pochopi.
Inac v skolke nejdu pred spankom na zachod? Tie mudre ucitelky. Ved by to malo byt o spolupraci. Ked to zatial nevie, tak ju to spolocne naucime v skolke aj doma. To sa tak dobre posudzuje a hadze vina na matku. Take nemaju pracovat s detmi, lebo evidentne im chyba sucit a empatia.