Nočné pomočovanie 9 ročného chlapca

monii86
27. feb 2018

Ahojte žienky. Prosím o radu. Mam 9r.syna,ktorý má dlhoročné problémy s nočným pomocovanim. Liecime sa u nefrologicky, vysetrenia zo sona, mocu a krvi ma vzdy v poriadku. Lieky nám nezaberaju, uz berie 240mg minirint. Dr. povedala, ze silnejsie mu da uz jedine pri hospitalizacii. Dnes pri rozhovore s nou sme sa viacmenej zhodli, ze to bude asi psychickeho povodu. Som rozvedena a ako sme odchadzali od ex, tak chytil strasny amok, krical, buchal nadaval. Ja som sa vtedy bála, tak si neviem predstavit ako to niesol vtedy 2rocny chlapec. V podstate vtedy zacalo to pomocovanie. Alebo kratko na to. Chcem najst detsku psychologicku, ktora ma s tymto skusenosti. Alebo aj alternativnu liecbu. Mate niekto skusenosti? Je mi jedno kde na Sk budem musiet ist. Chcem to uz vyriesit lebo chlapec trpi, nemoze u kamarata prespat, lebo sa hanbi, skolske vylety takisto. A ja uz sa taktiez unavena z toho. Paradte prosim

janickacrazy
27. feb 2018

@monii86 Ako 2ročný sa ti v noci už vobec nepocikával? Nemal už plienky ani na den ani na noc? Lebo toto je dosť doležité. Inak vobec tam nemusí byť žiadny psychický problém, máme v rodine 3 takéto deti a nezažili žiadne traumy, len to zdedili po matke, ktorá tým tiež trpela ako dieťa. U nich pomohlo len z toho vyrásť, prešlo to až okolo 10-12 rokov úplne u všetkých troch, postupom veku klesala intenzita nehod.

pokojvdusi9
27. feb 2018

Toto iste som so synom prezivala po rozvode.Mal 2,5roka ked som sa rozviedla.Presne ako cez kopirak.Vysetrenia vsetko ok.Nakoniec nam pomohla detska psychologicka.Problem bol v tom ze syn ked mal.ist k ex tak nechcel lebo tam nebol v novej rodine vitany.Nakoniec sa ex uz o neho vobec nezaujimal neboli sceny atd.Chce to cas ale psychologicku odporucam

monii86
autor
27. feb 2018

@janickacrazy nepamatam si uplne presne, ale na 90% bol odplienkovany uplne.. Nemal to po kom zdediť. V maji bude mat 10r a intenzita sa nemeni.

monii86
autor
27. feb 2018

@pokojvdusi tak maly sa s otcom nestretava. Ma kludne prostredie, stastnu rodinu. Psychologicke urcite chcem ist, len najst tu spravnu, dobru

clovek123
27. feb 2018

@monii86 Ja som to mala zo synom tiež všetky vyšetrenia v pohode ,bola som aj u psychologický ale veľmi si pochvalujem Bachovu terapiu. Po 10r mu to začalo ustupovať

pokojvdusi9
27. feb 2018

@monii86 treba zistit podla preferencii mozno vam poradi vseobecn. lekarka

zdenocka
27. feb 2018

@clovek123, a co konkretne s tej bachovej teripie davate synovi? Dakujem.

@monii86, aj my sa s tym trapime, mal aj dobre obdobia. My nasho v noci budime. Lieky mu nedavame. Po fyzickej stranke je v poriadku. No on ma hrozne tvrdy spanok. Ked ho v noci budime, tak uff, pokym sa prebere. Verim, ze raz to prejde.

clovek123
28. feb 2018

@zdenocka to nám pani namiesala kvapky tam . Niekdo na to neverí ale rozdiel bol viditelny.

monii86
autor
28. feb 2018

@clovek123 a ako dlho ste uzivali tie kvapky, kym t{ zacalo ustupovať?

monii86
autor
28. feb 2018

@zdenocka tiez uvazujem o vysadeni liekov. Podla vysledkov, tie lieky spravia co maju, ale aj tak sa pocika. A presne ako píšeš, je to fakt fuška zobudit ho v noci. Tiez ma hrozne tbrdy spanok. Ani sa nezobudi ze je mokrý, pocikany. Kolko ma tvoj rokov?

zdenocka
28. feb 2018

@monii86, moj ma tiez 9 rokov. Vecer vzdy dohliadnem, ze sa poriadne vycika, od 6-tej pije uz len cistu vodu, a nie vela. Ked ho dame v noci vycikat, nemava nehody. Je to narocne, lebo pokym sa zobudi.... Ale ked je rano mokry, tak je nestastny, a my s nim. Mame aj druheho, a on od 2 rokov nema plienky, ani na noc, a nemal ani raz nehodu, pritom on pije aj pred spanim. Vzdy sa zobudi a ide sa vycikat. Ktovie preco ten starsi ma taky problem.
A co maju vlastne tie lieky ovplivnit? Nemalo by sa mu tvorit menej mocu? Ked je aj tak mokry, tak lieky su zbytocne. Vy ho v noci budite?

zdenocka
28. feb 2018

@clovek123, ja som nasla len hotove kvapky. Este postudujem. My mame dvoje na rec a koncentraciu.

janickacrazy
28. feb 2018

@zdenocka niektorým deťom lieky zaberú pekne, niektorým vôbec nie, treba to skúsiť, za to nič nedáte

monii86
autor
28. feb 2018

@zdenocka deti, ktore sa pomocuju im chyba nejaky hormon, ci co.,ktory znizuje tvorbu mocu v noci a zahustuje moc. Tie lieky to obsahuju. Teda ak som to spravne pochopila. Tiez som maleho v noci budila, ale nedavno pristal na to, ze skusime plienky. Tak si dava na noc.

clovek123
28. feb 2018

@zdenocka neviem ako to u vás funguje tu sme sa objednali len som povedala meno a rok narodenia a pani na bachovej mi sama začala rozprávať o veciach čo sa týkalo syna a na základe toho aj miešala kvapky . Niekdo tomu neverí ale keď je človek už zufali a chce pomoc vyskúša vsetko

zuzta1
28. feb 2018

Deťom sa netvorí dostatok hormónu vazopresín, niekedy to trvá viac rokov aj do dospelosti u niektorých.... Preto sa v tomto prípade nasadzuje medikamentózna liečba. Samozrejme to môže byť spôsobené aj psychikou pokiaľ je po zdravotnej stránke - vyšetreniami všetko ok.

zdenocka
28. feb 2018

@clovek123, skusala som im napusat. Dakujem. Vystihla si to presne, ked je clovek, a hlavne dieta zufale, vyskusa vsetko. Ja mam od nich kvapky, davam detom, a som spokojna. Som zvedava, co mi odpisu.

ibabejatka
10. mar 2018

Dievčatá, my to máme doma tiež, syn má 12 rokov a stále.... niekedy 2 týždne nič, niekedy 3x za týždeň. Celé roky sledujeme, či je to únavou, stresom, množstvom tekutím....neprišli sme na nič. Skúsim sa poradiť aj ja o tej Bachovej terapii, vďaka za tip!

loliki
1. jan 2019

@ibabejatka
@monii86 ahojte, chcem sa spytat, ci ste vyskusali tu Bachovu terapiu a ci pomohla. Boli ste aj u urologa? Nema erektilnu dysfunkciu?

slivovas
23. feb 2019

@ibabejatka my sme sa so synom trapili az do 13 rokov.teraz je uz pol roka problemov. Tie iste problemy mame aj s dcerou.obaja velmi tvdo spia. Berieme lieky.ale verim,ze z toho "vyrastie" ako syn.

loliki
23. feb 2019

A ake lieky beriete?

loliki
23. feb 2019

@slivovas Lieky beriete od malicka? A syn uz teraz je aj bez liekov?

ibabejatka
25. feb 2019

@loliki Bachovu terapiu som stále neskúsila, v našom okolí som nenašla nikoho, kto by sa tomu venoval a potom mi to už vyšumelo z hlavy.

Inak, syn má predpísaný Minirin Melt, 1 tbl rozpustiť na jazyku pred spaním - u neho zaberá. Doma ich už nepoužíva (keď sa ešte sem-tam prihodí nehoda, tak perieme... :D ) , viac-menej ich užíva len keď spí mimo domu - na lyžiarskom a pod.

monii86
autor
25. feb 2019

Bachovu sme nevyskusali. Minirin melt u nas vobec nezaberal. Chlapec bude mat 11 rokov a uz to vidim tak, ze vydrzime do 13rokov. Ako sa vravi, ze pomocovanie prejde same bud v 7r abo v 13r.

slivovas
25. feb 2019

@loliki brali sme minirin,ale zaberal velmi malo,len nas velmi obmedzoval,kedze mal syn treningy od 18.00 do 20.00.posledne dva roky uz nebral lieky.pred rokom sme zacali chodit ku homeopaticke a brali sme aj vitaminy na podporu celeho mocoveho systemu,kombinovali sme to aj s olejmi s dotery.v konecnom dosledku ani neviem,co nam pomohlo,alebo sme len "vyrastli"😉 homeopaticka,mi povedala,ze si mysli,ze velmi pomohlo,ze sme preliecili zlateho stafiloka.takze neviem co nam pomohlo.
Dcera je natom rovnako ako syn,takze tarez liecime homeopatikmi a lekar nam poradil strojcek na budenie va nocia.

loliki
26. feb 2019

@slivovas my sme minirin brali,ked mal 5 rokov, odkedy chodi do skoly presli sme na taky rezim, ze ide na wc o 21.00 zaspi a ja ho este zoberiem na wc o 23.00. Su obdobia, ked si myslim, ze uz je dobre, napr od augusta do oktobra bolo sucho, potom z nepochopitelnych dovodov sa stane nehoda a "budim " ho o tej 23ej znova. Ci je to stresom?

slivovas
28. feb 2019

@loliki my sme syna davali cikat aj ked bral minirin okolo 23.30 a niekedy bolo uz aj neskoro.a niekedy aj tyzden ziadna nehoda.jednoznacnu mu lieky nepomahali,len nas velmi obmedzovali. nas je to podla mna hlbokym spankom a musel dospiet+preliecili sme v nose zlateho stafilokoka.
Ja sama neviem cim to je ze uz od septembra je ok,aj ked vecer pije. Dcere s objednali taky pristroj na ruku,co ju ma zvukom budit.uvidime ci to pomoze.ale este odpoved na tvoju otazku,podla mna to nie je stresom,ale tym,ze niektore deti "dozrievaju"neskor.ja som velmi stastna,ze tosa musim riesit uz len u jedneho.
Hovori sa,ze tym sa,ze tymto problemom trpia velmi mudri ludia 😉
Nas trapi aj denny unik mocu.to snad uz coskoro pominie.u syna sa to stratili okolo 8 roku.