icon

Nočny des a Peritol

renatka737
20. jan 2012

Ahojte, moja mala bere peritol od 8.mes. teraz ma dva,brala to koli nocnemu desu. Raz som jej ho nedala asi 4 dni no bola ako vymenena- podrazdena,placliva,agresivna... Teraz ho mame postupne uberat ale mam pocit ze sa zacinaju objavovat priznaky koli kt. bol nasadeny...
Mate skusenosti s niecim takym? dakujem

Strana
z3
jenie123
6. sep 2012

Baby, my mame nocny des.. mala v noci niekolko krat place zo sna a place a kope okolo seba.. ked to mala prvy krat tyzden v kuse, svokra mi priniesla z lekarne peritol.. ako zazrakom to preslo a krasne spinkala.. normalne som neverila.. ona aj malo jedla a ked uzivala peritol strasne sa rozjedla.. po 2 tyzdnoch sme sirup dobrali a nocny des sa opat vratil a je to strasne.. celu noc nespime, co len place a jeduje sa.. mala ma 2 roky a 3 mesiace a so spankom ma uz od malicka problem, stale sa v noci budi.. uz sme boli aj u neurologa a ten nam s usmevom povedal, ze co sme vobec prisli, ci nevieme, ze sa deti budia.. predpisal jej nejake oblbovaky, ktore sme jej nechceli davat a tym to skoncilo.. ale ako vidim peritol je tiez oblbovak..

slady
17. jan 2013

my sme mali tiez nocny des a nic nepomahalo, tak dva krat do tyzdna sa nam "zobudil", pisem v uvodzovkach, lebo v skutocnosti sa nezobudil, do dvoch rokov to preslo ale dnes ma stale obcas take stavy "bez seba" v noci, kedy sa zobudi a nieco chce a strasne pre to place a neda sa ukludnit a nepomoze ani ked mu to dame (napr. piskot) bolo to hrozne ale preslo to aj bez oblbovakov, z toho vyrastu, ja som citala ze je to vtedy ked dieta prechadza z plytkeho do klbokeho spanku, ze vtedy v podvedomi straca kontrolu a z toho sa vlastne vydesi, pretoze v podvedomi je to ako keby taka "mala smrt" kedy uplne stracame kontrolu a v podvedomi sa toho dieta zlakne ale uz je v tom tuhom spanku takze sa neprebudi len sa strasne brani a cim viac sme sa ho snazili ukludnit tym viac sa branil, ako keby sme my boli nejake strasne strasidla chudatko, bolo nesmierne tazke zaistit aby si neublizil v tom zachvate a pri tom ho este viac nevydesit. nepomahalo ani zazat svetlo,,, fuj, ale preslo to po dvoch rokoch a teraz je okej, pomohol nam inak aj pravidelnejsi rezim.

zuzkako
19. jan 2013

Ahojte, doktor predpisal mojej 2 rocnej dcerke Peritol, ale podla vasich skusenosti, mam obavy ho aj podavat. Doktor nam ho na skusku predpisal ( aj ked nehce aby sme to brali dlhodobo) , lebo nasa dcera nechce nic jest. Okrem toho ma aj nocny des, co som doktorovi ani nespomenula, lebo sme si na to uz zvykly. Peritol som jej dala zatial len raz a to vecer, lebo nas doktor upozornil, ze bude ospanliva. Na druhy den rano, hodinu po zobudeni, znova zaspala a este spala cez den 3x. Po tejto mojej skusenosti, idem kontaktovat doktora, ci jej to mam dalej podavat.Hadam zacne raz konecne jest a nocny des ustupi.

hajanka
21. jan 2013

@zuzkako ja by som to neriskovala a lieky by som uz nepodavala

zuzkako
21. jan 2013

@hajanka Uz som jej ho prestala davat, dostala hnacky, ale to asi nebolo z Peritolu, len po uziti 2-3 den rano dcerka mala zavraty. Chodila po byte ako opita. Som kontaktovala lekara, povedal, ze ho mam vysadit. Uz ho viac nechcem vidiet.

lulubka14
22. jan 2013

ahojte....urcite sa treba vyhnut akymkolvek liekom pokial nema dieta vazne zdravotné fyzické ci psychické poruchy.....my mame dva roky a osem mesiacov....a co vam poviem... kazdu noc tak cca trikrát sa budi niekedy je to aj sestkrát...ja uz neviem co je na chybe....najnovsie si hovorim ze ho budi moje chrápanie....🙂)....myslim ze ma urcite mory aj desy a ze má viac plytkého spánku ako hlbokého a preto sa budi na kazdý pohyb dokonca aj svoj...skusali sme vsetko mozne cez upokojujúci caje, kojený do dvoch rokov.....sám v izbicke vydrzal tyzden ako tak potom sa to len zhorsovalo a nebavilo ma tam chodit sedemkrát za noc, takze je zase so mnou...snazim sa nebyt nervozna a prezivat s ním bezproblémové dni....od zaciatku roka navstevuje MS a vsetko je stále rovnake...ani zmena rezimu nepomohla.....ale.....najzaujimávejsie na tomto celom je fakt....ze cca od decembra zacal spávat na noc aj u svokrovcov....a báááác....dieta u nich spalo celú noc najviac jedenkrát bol hore....a to tam uz spal zo sestkrát.....tak co si mam o tomto vsetkom mysliet....jaaa uz nevieeeeem..pomoooooc......cize moja rada znie...deticky pekne pobalit a sup sup ku starkým a vy sa aspon raz za týzden vyspíte...teraz lutujem ze som s tym cakala tak dlho....a drzím palce vsetkým nevyspatým matkám, ktoré si zaslúzia minimálne štátne vyznamenanie za chrabrost v boji so spánkom ....

amdeis
22. jan 2013

@lulubka14 aj nas jeden, ten bujnejsi, spi u starkovcov jak zarezany. Mi to neslo do hlavy a nakoniec som zistila, ze ani tak dobre nespi ako dobre spia starkovci 😀 , ktori ani nevedia, ze dieta je nepokojne. Inak aj nas maval nocne desy a pomohla homeopatka. Ze vraj deti pridusene pri porode mavaju desi a dala nam na to homeopatika. Desy uz nemava. Ja som tiez bola pridusena, a viem to od mamy roky rokuce, a mavala som sialene nocne mory aj v dospelosti. Odkedy mi homeopatka dala homeopatikum tak uz tie hrozy nezazivam. U mna by sa to mohlo nazvat aj placebo efektom, ale u syna nie. Je na placebo prilis malicky.

84matulik
17. feb 2013

@renatka737 ahoj, my máme pre dvojičky peritol od tohto piatku, kôli spánku....vôbec nespia, budia sa s plačom a niekedy je problém ich vôbec utíšiť....a my sme už totálne hotový, tak sme to prijali...nakoľko nám to neurologička už skôr chcela predpísať, a povedala že to nie je žiaden problém ak to budú brať ale ako dlho? neviem, avšak aj tak neprespia vôbec dobre celú noc...tak ja neviem....ako sa prejavoval ten nočný des?

lubuska22
10. mar 2013

ahojte baby aj my sme sa zacali v noci budit s velkym placom ale nepreberie sa, len nechce aby ho niekto bral na ruky, ani sa ho chytal. place to asi ani nie je plac ale rev, neviem ako mu pomoct zajtra pojdem do lekarne a skusim kupit nejake cajiky a levandulu do kupela snad pomoze, je mi strasne luto, ze mu neviem pomoct ☹ my sa zatial budime raz v noci a vzdy skoro v rovnakom case okolo pol 2. Urcite mu nechcem davat lieky...

doris42
4. jún 2013

@jenie123 a matky ,ktore davate svojim detom PERITOL ....tak najprv si ho dajte vy stači jedna čl...a uvidite ake to je svinstvo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§neuznavam to ja spim z 24 hodin iba jednu hodinku pri malom ,ale nepodavam mu peritol ,len preto aby som mala pokoj ........!!!!!!!!!!!!!!§

janaleskova
4. jún 2013

@renatka737 ahoj, necitala som vsetky prispevky, mozno ti to uz niekto poradil, skus radsej homeopatikum Sedalia. Nam to celkom pomohlo, dokonca tlmi aj bolest pri prerezavani zubkov. Davali sme tyzden a vsetko je ok.

jenie123
4. jún 2013

@doris42 ja som malej nedavala peritol kvôli tomu, aby som sa vyspala.. Odporucila mi ho aj neurologicka aj obvodna.. Išlo o to, aby sme malej pomohli.. Dala som jej jedno balenie a odvtedy opäť nespime, síce to už neni také hrozne, ale už to nechavame na nej a dufame, že to prerastie.. O par mesiacov čakáme babatko a vstávať ku dvom drobcom bude asi dosť narocne..

bboossoorka
5. jún 2013

ja nechapem....my sme uživali peritol vždi iba na kašel...... 😒

bboossoorka
5. jún 2013

@jenie123 ked pomaha daj...dr vedia čo robia a ked jej maš pomoct tak jej pomož a neubližiš jej tim ked jej daš niečo čo ju upokoji....pekne tehulkovanie..

kofina333
5. jún 2013

ja osobnú skúsenosť nemám, ale syn kamarátky mával tento problém a bolo to s ním dosť zlé, nočný des mal každý deň, nevedeli mu pomôcť, až jedného dňa dala malému na noc polku Diazepamu (my ho užívame, keď máme vysoké horúčky, pretože môj malý mal sklon ku kŕčom) a po krátkej dobe nemal už vôbec, ani sa nebudil, čo predtým zvykol. Len treba dávať pozor, pretože je návykový, takže ho užívali naozaj len pár dní pol tabletky.

jenie123
6. jún 2013

@bboossoorka peritol je že vraj navykovy a nemôže sa dlhodobo užívať, musí sa tuším na par mesiacov vysadiť a potom opäť začať.. Hovorí sa, že to ma prejsť v 3 rokoch.. O par týždňov ma 3 roky a zmena žiadna.. Tuto noc sme mali opäť veselú, trochu si poplakala, ale celú noc prefnukala a prehadzovala sa.. Ved to ani pre dieťa neni dobre.. Už sme snáď vyskusali všetko.. :( zasa na druhej strane my na neurologii povedali, že sa deťom vývoja mozog a preto ma nepokojný spánok.. Tak asi máme doma génia.. ;);););)

mishelqa125
20. júl 2013

my mame to iste boli sme na neur. na kontroli pretoze mala febrilne krce ale tiez nam nespava a neurol.nam dala peritol no ale potom co som citala sa aj bojim tiez sa nam zacala trieskat s hlavou o zem tak neviem co jej pomoze ale ze vraj s toho vyrostie ale kedy 😢

habibi78
20. júl 2013

@renatka737 Peritol sa nema brat dlhsie ako 5 dni....

habibi78
20. júl 2013

@doris42 Peritol sa nedava iba vtedy ked dieta nechce spat a matka je pohodlna, tak supne decku Peritol....precitaj si letak na co vsetko sa pouziva....

doris42
22. júl 2013

@habibi78 nepochopili ste ako to mam na ume.........ale to neva krasny den

froschka
22. júl 2013

baby co to citam, vzdy si pozeram zlozenie liekov ale teraz som to zanedbala, mala ma uz 3 tyzdne taky drazdivy kasel a dala nam dr Erdomed sirup a Peritol... spomenula som len ze sa v noci budi a cca o 5.00 rano na ten kasel....koksoooo ja som taaaaaak sprosta ☹ a sa divim ze mi decko spi 3 hodiny cez obed ☹ ☹ ☹ ☹

84matulik
1. dec 2013

my sme mali pre malých peritol predpísaní.........hrozne sme spávali, ale fakt hrozné brutálne plakávali v noci, každú hodinu a niekedy aj častejšie...dlho to trvalo, asi aj rok...a teraz sa to trošku zlepšuje, ja sa to bojím aj povedať, lebo sme si užili a to máme dvojičky...malá nariekala a malý mal plač až do takého hrozného nervu - ako psycho...fakt....a ako postupne vychádzali zuby, čo bol tiež des tak sa to lepší....no a peritol nepomohol...aj sedaliu sme kúpili - homeopatikum....nič nič nič nepomohlo....
držím päste aj sebe🙂))) 😉
Neni nič horšie ked sa deti nevedia vyspať, oddýchnuť si...a aj maminka ☹

dendika
21. dec 2013

ahojte všetky mamičky, chcela by som sa spýtať, či nemáte skusenosti s tým, že dieťatko sa prebudí a má stále nočnú ´moru? náš drobček, takmer 5 ročný sa v noci zobudil, vyzeralo to tak ,že si priľahol ručičku a tá mu strpla, potom však nasledovalo 10 minútové nevysvetliteľné vrieskanie, stále kričal mama a vyzeral ako nepríčetný, oči otvorené dokorán a stále nie kričal, ale vrieskal ako keby niečo videl, po tých 10 minútach sa odrazu ako keby z toho tranzu prebral a na nič si nepamätal. čo to môže byť, predtým bol chorý bral Fenistil kvapky,ale včera som mu ich nedala, a bral asi týždeň sinupret. čo to mohlo byť?

drosera
2. jan 2014

@renatka737 dobry den..my sme mali presne podobny problem ako vy..maly rok a pol zivota v noci nespaval skoro vobec a neskor sa k tomu pridali hrozne amoky..ale hrozneee..tiez nam odporucili peritol, aj ked musim podotknut, ze aj napriek nemu v noci stava, ale amoky su lepsie...uz sa vam to zlepsilo?

nemamlogin
2. jan 2014

@dendika precitaj si knihu kazde dieta sa vie naucit spat,my sme na tom rovnako.Absolvovali sme rozne vysetrenia,homeopatiu,kraniosakralnu terapiu.....a nic,az tato kniha nam dala odpovede a pomohla.drzim palce,viem co prezivate.

princeznajola
3. mar 2016

ahoojteee zhanam perittol sirup lekarnach unas uz nepredavaju iba lieki ak ma niekto kto ten perittol sirup uz neporebuje nech mi napise budem velmi rada 😉

emily_666
3. mar 2016

@princeznajola on sa nepredáva už veľmi dlho, čiže ak by ho aj niekto mal, bol by dávno po záruke - to by si hádam nechcela dávať deťom ? 😉

esterkasivakova
19. nov 2016

AK MOŽEM PORADIT TAK VYHLADAJ PSYCHOLOGIČKU TO SU STAVY ZO STRACHU .Lebo aj ja som mala taky problem s malou a teraz je to dobre .dufam že to pomože aj tvojmu dietatku držim aj ja palce.

Strana
z3