icon

Nosia vaše detské lekárky počas vyšetrenia rúško?

4. okt 2023

Podľa mňa prirodzená vec, zvlášť u malých detí, aby lekár prvého kontaktu nebol pre ne zdrojom nákazy. Je na to nejaký predpis ktorý mu to aj prikazuje?

Strana
z2
timea301196
4. okt 2023

Nie nenosia… už len to že si išla ku tomu doktorovi, čakáš. V čakárni už vtedy si vystavená nákaze 🙂

tanyan
4. okt 2023

Nie. Prečo by mal byť zdrojom nákazy? Ak je chorý, tak nemá ordinovať...

jj298
Odpoveď bola odstránená
gypsomilka
4. okt 2023

Nenosi. Ani nevyzadujem. Ked idem s nimi k lekarke tak len ked fakt musime. Ved deti chodia do obchodu,ihriska,hoc aka navsteva,tiez by ich mohli nakazit. Netreba prehanat

drianaa
4. okt 2023

Naša doktorka nosí, malý má 6 mesiacov, chodíme v čase poradní. Neviem, či inokedy nosí tiež, alebo len pri malých detičkách

katka2602
4. okt 2023

Je oveľa väčšie riziko nákazy v čakárni ako priamo u doktorky, ktorá je zdravá. A naša nenosí.

stanulienkat
4. okt 2023

Skôr by mali nosiť chore deti a ich rodicia rusko. Oni sú zdrojom nákazy, aby nenakazili sestričku a lekárka v ambulancii

huxy
4. okt 2023

Nie, nič im to neprikazuje. Čo keby si radšej dala to rúško sebe a svojmu decku? Nemusíš potom písať takéto somariny.

beata_k
4. okt 2023

Ano, da si ho ked ho priamo vysetruje.

adrianap83
4. okt 2023

Ja so synommame, keď príde chorý, aby sme ich nenakazili aj aby sme dačo navyše nechytili v čakárni. A ona, keď ide priamo vyšetriť, že je blízko syna, dá si tiež.

maminkadeticiek
4. okt 2023

Nikdy nenosili,z akeho titulu?Doktorky maju taku imunitu od tych deti ze by som sa najmenej bala.Mozu len na baze dobrovolnosti,nasa kozna ma rusko a este aj stit 😁

x_mery_x
4. okt 2023

Nie

autor
4. okt 2023

Pre tých ktorí sa pýtajú na dôvod 🙊: preto, lebo robia s chorými deťmi. My rúško nosievame, aby sme ich nenakazili.

huxy
4. okt 2023

Tak keď vy nosíte rúško, prečo potrebuješ riešiť doktorku? Ona je predpokladám zdravá, keď pracuje, vy ste ti chorí. 🤦‍♀️

jakubkoanjelik
4. okt 2023

Naša si dáva iba keď ide vyšetriť choré dieťa. Keď sedí za stolom alebo robí poradňu zdravému dieťaťu tak nemá.

simca06022011
4. okt 2023

Pred 5 rokmi by nikoho takato otazka ani len nenapadla... NIE ak lekar je zdravy, rusko nenosi... kedysi som to naozaj videla iba a len v nemocnici, alebo ak vysetrovali nieco infekcne, alebo napr. nasa lekarka ked mala herpes atd (to sa mi napr stalo aj pri gynekologovi kedysi, ze mal rusko a este sa ospravedlnil ze ho ma :DD )

huxy
4. okt 2023

@simca06022011 presne, pred kovidom ľudia ani netušili, čo rúško je (myslím to obrazne)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
drake122
4. okt 2023

Naša si dáva aj skafander s kyslikovou bombou na chrbte ako astronaut.🙄

slavomira236
4. okt 2023

Nie nenosi lekarka detska...detom davam do cakarne...

mia_von_prag
4. okt 2023

Toto si každá ordinácia nastavuje sama. Nie sú na to predpisy.
Keď ideme do poradne, nenosime ani my, ani ona. V prípade choroby nosíme všetci, aj dieťa od 2 - 3 rokov.

79viktoria79
4. okt 2023

naša doktorka nosi,ked je chripkova epidemia,som si vsimla,aby sa nenakazila,ale bezne virózy nie

anita1978
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
4. okt 2023

@autorka nie a pri preplnenej usmrkanej čakárni mi príde zbytočné, aby sa lekár dusil v rúšku. Zvlášť, keď to rozhodne nezabráni prípadnému prenosu nákazy

fiafia
4. okt 2023

@simca06022011 to mi pripomína môj zážitok na pohotovosti par rokov dozadu. Bola som veľmi chorá a keďže som pracovala v nemocnici prišlo mi normálne ísť v rusku na vyšetrenie. Lekár na pohotovosti sa na mňa pozeral ako keby som mala ebolu minimálne a ešte aj do správy mi hrubým čiernym písmom napísal "pacientka prišla na vyšetrenie v rusku" 😅

silvike
4. okt 2023

Ja som zas taka, ze ked uznam za vhodne (vela deti v cakarni, vidim ze evidentne chore, kaslajuce a pod.) tak radsej dam rusko sebe a dietatu. A vybavene 🙂

silvike
4. okt 2023

Ale v ortopedickej cakarni minuly tzyden sestricka pekne krasne rusko mala. Som sa aj celkom zacudovala ze na co. Nevyzerala vobec choro, ani nekychala, nesoplila, neutierala v kuse nos, abslutne ani naznak zjavnej virozy.

iwesska
4. okt 2023

Vacsim zdrojom nakazy su tie deti,co na chodbe cakaju,nie lekarka,ktora je uz voci nim imunna. Nasa v jednej miestnosti vysetruje chore deti,v druhej robi prevencie,ked bolo treba nosila respirator,uz nemusi - nenosi.

iwesska
4. okt 2023

@silvike Bolave hrdlo nevidiet napriklad.

silvike
4. okt 2023

@iwesska Tak ako mne je to jasne.

Strana
z2