Novorodenecká žltačka a dojčenie
Dobrý večer prajem,
maly ma 3 dní a dnes už máme zltačku aj sme pod lampou. Od rána nechce piť. Vôbec sa nechce prisat k prsníku. Za celý deň vypil len 50ml UM. V nemocnici to nijak neriešia, no mne sa to nezdá byť v poriadku. Ako ste to mali vy? Ako ste postupovali? Momentálne mlieko ešte nemám. Sú tu mamičky, ktoré nemohli dojčiť a hneď dávali UM? Aké mliečko ste dávali?
Ďakujem
ja som v nemocnici tiez mlieko nemala spustilo sa az doma. mala sa prisat nechcela vobec, mali sme aj latkacnu, takze som odsavala. dostala UM nutrilon v porodnici
Kolko ma bilirubin? Ten co sa iba takym zableskom urcuje? Vyzera to ako taka baterka/ teplomer prilozeny k celu. Dieta musi pit pri zltacke kazde 2 hodiny, to nam prizvukovali a musi neustale priberat na vahe. Nam povedali, ze za dva dni az 250g a viac. Do nasej sme liali UM a tiez moje mlieko, co islo, len aby sme sa vyhrabali z cervenych cisiel
Moj syn dostal zltacku a tiez sa nechcel prisat. Riesila som to odsavanim a davanim cez flasku - tak mu to islo lahsie a zacal priberat.
Kolko ma bilirubin? Ten co sa iba takym zableskom urcuje? Vyzera to ako taka baterka/ teplomer prilozeny k celu. Dieta musi pit pri zltacke kazde 2 hodiny, to nam prizvukovali a musi neustale priberat na vahe. Nam povedali, ze za dva dni az 250g a viac. Do nasej sme liali UM a tiez moje mlieko, co islo, len aby sme sa vyhrabali z cervenych cisiel
@kiki68 219 brali mu krv. Neriešia to vôbec že UM dieťa trávi dlhšie tak ho často nepotrebuje.
ja som v nemocnici tiez mlieko nemala spustilo sa az doma. mala sa prisat nechcela vobec, mali sme aj latkacnu, takze som odsavala. dostala UM nutrilon v porodnici
@babushkaem Mala som laktačnu a nejak nepomohla. Mlieko stále nemám. Už to psychicky nezvládam
Dokrmovala som UM a dávala som aj svoje odsate. Po dvoch týždňoch som sa na to úplne vyflákla a ostal na UM. Všetci spokojní a zdraví, vysmiati, žiadne place, paniky, psychiky v riti. Usmiata mamka s deckom v kočíku na kávičke. Decko so zltacku musí jesť, inak to nejde.
Však a nedokrmujú ho tam,keď nemáš mlieko? Normálne si pýtaj mlieko. Pri žltačke musí dostatočne piť.
Hlava musi byt ok. Hlavne sa upokoj. To ti k dojceniu nepomaha.
@babushkaem Mala som laktačnu a nejak nepomohla. Mlieko stále nemám. Už to psychicky nezvládam
@anonym_autor normalne pytaj striekacku s UM, kazde dve hodky 30ml a bude dobre. Ta Zltacka sa musi prave zrazit aj neustalym prijmom tekutin. Predpokladam, ze do zily mu nedavaju nic. Ja viem, toto nam robili tie telce este so synom vo Viedni, ze len kojit a tiez bol chudak pomerne zlty. S dcerou som bola inde a tam davali velky pozor.
Dokrmovala som UM a dávala som aj svoje odsate. Po dvoch týždňoch som sa na to úplne vyflákla a ostal na UM. Všetci spokojní a zdraví, vysmiati, žiadne place, paniky, psychiky v riti. Usmiata mamka s deckom v kočíku na kávičke. Decko so zltacku musí jesť, inak to nejde.
@anonym_f40cf1 ja zase z dokrmovaniq uz plne kojim par mesiacov, mam litre mlieka, mohla by som este 2-3 deti odkojit. Len zaciatok bol taky vselijaky. Cize da sa aj takto. Ale UM je dobre, ked to treba, tak to dieta nieco jest musi. Uplne Ti v tomto davam za pravdu
@anonym_autor psychicky to nezvladas kvoli tomu, ze ti prudko klesli hormoony. hlavu hore, nam laktacna tiez nepomohla, neviem v akej nemocnici si, moja ked sa prvy krat vykakala a nemala som mlieko, normalne sme si chodili same brat do takej miestnosti, bud cez striekacku, alebo aj flasu mali k dispozicii. rodila som na antolskej. a viem, ze sa to lahko hovori, ale klud, lebo stres tvojmu mlieku nepomaha. drz ssa
Obe moje deti mali velmi silnu zltacku. Dcera 3 dni pod lampou. Ale stale som len dojcila
@anonym_f40cf1 ja zase z dokrmovaniq uz plne kojim par mesiacov, mam litre mlieka, mohla by som este 2-3 deti odkojit. Len zaciatok bol taky vselijaky. Cize da sa aj takto. Ale UM je dobre, ked to treba, tak to dieta nieco jest musi. Uplne Ti v tomto davam za pravdu
@kiki68 no keby som nemala problémy celkovo (zápal, vpáčené bradavky a nespolupracujuce dieťa), tak by som aj ja kojila. Nuž, nedalo sa a zdravie dieťaťa mi bolo prednejšie ako kojenie v tej chvíli. Dobre to dopadlo, tak som spokojná.
@kiki68 no keby som nemala problémy celkovo (zápal, vpáčené bradavky a nespolupracujuce dieťa), tak by som aj ja kojila. Nuž, nedalo sa a zdravie dieťaťa mi bolo prednejšie ako kojenie v tej chvíli. Dobre to dopadlo, tak som spokojná.
@anonym_f40cf1 to uplne chapem, tiez by som tak riesila
My sme tam mali vo Villach take normalne sestry, teda Hebammen, hlavne jednu, ta bola mega super na moju psychiku. Ona mi hovori “ pozri, mlieko mat budes, teraz dame UM, neries, hlavne nech ste obidve s malou v poriadku. Kojenie nabehne “, skontrolovala vzdy prisatie a polohy, povedala, ze vsetko robim super, len treba pockat, lebo telo a psychika dostalo viac stresu ako sa patrilo. Tak som sa oklepala z toho stresu a aj mlieko sa potom spustilo. Mne sa pacil ich pristup, nikto na mna netlacil

syn mal silnú žltačku, kojila som stále , s jedením nemal problém. za 3 týždne pribral kg.