Novorodenecký reskríning

sjuzinkaa
31. mar 2022

Ahojte maminky,
Dnes nám volala pediatrička, že naša malá musí ísť na opakovaný odber z pätičky lebo jej vyšli hraničné hodnoty na kongenitálnu hypotyreózu. Ostala som ako obarená, hneď som sa zľakla a pustila plač. Malá má 11 dní. Hneď som si začala čítať na internete čo to vlastne je ale sú tam popísané také veci, že mám ešte väčší stres. Kojím ju od druhého dňa narodenia, som po sekcii ale laktácia sa mi rozbehla hneď ako som si ju priložila. Malá papá pekne, nemá zápchy ani novorodeneckú žltačku nemala. Niektoré príznaky však sedia. Ako fialové končatiny. Vždy má studené a fialové aj rúčky aj nôžky. A so suchou pokožkou sme mali tiež problém. Bola veľmi suchá až sa jej koža šúpala ale poradila nám doktorka natierať po každom kúpaní olivovým olejom z lekárne tak jej to ustupuje pekne akurát že nôžky a rúčky má ešte suché.Nestretli ste sa s tým niekto? Čo očakávať?

pininka1
31. mar 2022

@sjuzinkaa stava sa to, aj my sme mali hranicne, opakovane uz boli ok. Neviem ako to robia teraz, ale vtedy sa ozvali len ak bol opat zly vysledok. Ja som cakala ako na ihlach a nakoniec tam volala nasa doktorka a povedali jej ze ked je to ok, oni nevolaju.

snehulak77
31. mar 2022

@sjuzinkaa nemám skúsenosť. Len chcem povedať, že tie príznaky, čo píšeš ma skoro každé dieťatko, tak sa vopred nestresuj (aj keď to sa asi ani nedá). Veľmi držím palce, aby bolo všetko oka 🤞🤞🤞 Drzkajte sa
Nam robili skríning 3x. Ale nakoniec v pohode

masinka
31. mar 2022

@sjuzinkaa nasej najmladsej tiez robili opakovany odber a druhy bol uz ok, to je pomerne casty jav. radsej nech to ale skontroluju dokladne ako by mali nieco zanedbat.

sjuzinkaa
autor
31. mar 2022

No však som sa dočítala na internete, že sa to stáva no aj tak som sa zľakla keďže som prvorodička a doma z pôrodnice sme 6 dní. Takže všetko je pre mňa nové. Snažím sa ukľudniť si myseľ aby som to nepreniesla na ňu ale ťažko sa mi myslí na niečo iné.