Nutrilon AR proti grckaniu - skúsenosti

gabide
11. feb 2015

Ahojte maminky, potrebujem poradiť ohľadom nutrilonu. Malá bola 2 mesiace kojená a dokrmovaná nutrilonom - najprv HA ale z toho mala silnú
koliku, tak sme sa s pediatrom dohodli na nutrilone comfort, ktorý priaznivo vplýva na koliku a zápchu u detí, mala ho užívala 2 mesiace, no posledné
týždne začala výrazne grckať a 2-krát hnačkovala, vždy miesto odgrgnutia po papaní sa vygrckala, niekedy aj 2 hodiny po papaní - vtedy ale už negrckala nutrilon ale len akoby čistú vodu, chceme zmeniť nutrilon comfort na AR proti grckaniu, lenže tento druh nutrilonu je po zapracovaní do dojčenskej vody strašne hustý - ako
krupička, ledva prejde cez cumlikovú dierku, nebude mať z toho mala zase problémy s kolikou a zápchou, aj keď na balení sa píše,že zmäkčuje stolicu? Nemáte s tým skúsenosti??? ☹ Ďakujem za každú radu.

stefka33
11. feb 2015

@gabide Ja som ho dávala dávno pradávno, predával sa pod názvom Nutrilon AR. Stačil väčší cumlík 2-3. Mliečko je husté ale dobre prechádza cez dierku. Je veľmi chutné aj pre dospelých. Vypil ho veľmi veľa na jeho pomery (celú fľašu). Potom sa však u neho prejavila alergia a museli sme prejsť na sóju.

darina1952
11. feb 2015

@gabide ahoj, úplne postačí ak jej budeš do klasicky pripravovaného mlieka Nutilon Comfort zarábať jednu-dve odmerky Nutrilonu AR. Takže keď dáš 120mlvody použiješ 3odmerky nutrilonu comfort a 1odmerku nutrilonu AR. Mliečko bude hustejšie ale nie až tak aby sa nedalo piť - a v brušku jej ešte nabobtná a nevygrcká ho. Nutrilon AR obsahuje vločky svätojánskeho chleba a tie v brušku nabobtnajú mliečko a nedá sa vygrckať. Ja som takto dávala synovi Nutrilon v kombinácii s AR a v pohode ho vypil - poradila mi to jedna detská lekárka 😉
Aby sa jej lepšie papalo, tak môžeš skúsiť cumeľ na fľašu s väčším otvorom 🙂

nintu
11. feb 2015

Moja mala neznasala nutrilon.tiez mala vselico po nom (bolesti bruska,grcanie atd.) zmenili sme znacku (beba neskor dm-kova) a bolo po problemoch.
Dr.trvala na znacke nutrilon asi maju z toho dobre provizie

simca663
29. mar 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Treba skúsiť co pomôže, istotne mlieko proti grckaniu a v prípade,že bude grckať aj nadalej skús pridat do mlieka kvapky coliprev. Tie sme používali aj my a malá potom prestala mať problémy s nafukovaním aj bolesťou bruška.

domca3333
19. apr 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

My sme si tiež prešli pred mesiacom obdobím koliky, zapchy a vracaním...odporučili mi kvapky coliprev. TIe nám veľmi pomohli.

jana954
9. jún 2015

Ahojte, my sme pouzivali nutrilon 1 a mala nam zacala grckat a stracat na vahe, tak nam lekar odporucil nutrilon Ar. Teraz uz negrckame ale zacalo nas zapekat. Neda sa nam vykakat,len take bobocky tvrde kakame. Mate nejaku skusenost?

ivcek
9. jún 2015

@jana954 ahoj..u nas to iste..zacali sme davat probiotika infant dophilus..1x vecer a uz nemame problem 🙂

jana954
9. jún 2015

Joj dakujem vyskusame 😉

jana954
24. jún 2015

@ivcek no nam tie kvapky zabrali ale teraz aj ked ich pouzivqme malu zapeka....

julia283
28. jún 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

My sme vyskusali viacero tipov mlieka kym sme nasli take, ktore bolo OK (teda nezapekalo nas z neho, negrckali sme, nemali hnacku). Pri kazdej zmene mlieka vsak isty cas trva kym sa ukaze ci je vhodne - babo si nanho musi zvyknut. Proti kolikám nám odporučili dávať do mlieka kvapky coliprev - ti su priamo na koliku. Ak ti mala grcka - skus este chvilu pockat - mozno si len zvyka na nove mlieko.

jana954
29. jún 2015

@julia283 dakujem, mala grcka len ked zmenime mlieko(jedna baba spominala ze robit mlieko ktore pila a donho pridavat Ar nutrilon ale nam to nepomohlo) tak davame len Ar nutrilon a kvapky . Myslis ze tie coliprev kvapky budu lepsie ako probiotika infant dophilus? clovekuz nevieco robit aby bolo dobre.

martinam1812
14. sep 2015

Koľko odmeriek nutrilonu AR dať na 60 ml?

jana954
17. sep 2015

ahoj 2odmerky.....

mery4001
13. okt 2015

Ako dlho sa používa Arkovy N.?? Do kedy sa berie?

janulik2008
13. okt 2015

Mali sme keďže z normálneho mala hadzala slehy a nepomohol. Skoncili sme na beba a kvapkafh kt ske prestali dávať keď sme kupili malej flasky dr brown

bori7293
31. okt 2015

AHOJ MY SME mali tiež problém s grckaním. Doktorka nám predpisala nutrilon ar ale zapekalo ho. Nakoniec sme dávku kombinovali. Teraz máme 4 mesiace a takto papáme dávku: 3 odmerky AR + 2 odmerky obyčajný nutrilon pronutra1 🙂 na klop klop aj si odgrgne aj sa vykaká. už žiadne problémy 🙂

jana954
12. jan 2016

Ahojte baby, nemate zaujem o 2 krabice (800g) mlieka nutrilon AR 2. Mala ho uz nechce. Presli sme uz na ine. Ak mate zaujem ozvite sa do spravy. Pekny den prajem.

2721993martina
18. jan 2016

@jana954 Dobry den mala by som zaujem o to mliecko.A prosim vas na ake mliecko ste presli mne mala z obycajneho nutrilonu grcka a ARkovy je iba do roka a neviem ktore mliecko dat potom.Dakujem

janulik66666
18. jan 2016

Čaute baby, mne malá grcká z Nutrilonu profutura 1. Včera a dnes som skúsila nutrilon AR 1, no keď spí, tak negrcká. Po napapaní z nej nevyjde nič, ale keď si leží a rozhadzuje sa rukami a nohami, tak z nej vyjde. Malá ma 4 a pol mesiaca, ale v podstate 2 a pol, lebo sa narodila skôr. Z toho grckania som bola nešťastná, alebo vkuse bola celá špinavá a 2 - 3 hodinky po papaní, z nej šla tiež taká len ako voda. Myslíte, že je dobrý nápad skúsať rôzne druhy mliek, či stačí vyčkať a kedˇčakať tak koľko? Vďaka za každú radu

lara1507
18. jan 2016

Novalac AR. U mňa top a Humana AR. Nutrilon nieeeee!

janulik66666
18. jan 2016

mala som aj obyčajnú humanu, ale keď začala piť len humanu, začala grckať z nej

lara1507
18. jan 2016

@janulik66666 ja dávam pol na pol. Humanu plus Novalac

majulikhubova
30. nov 2016

ja mam skusenosti aj s nutrilonom HA, aj AR...obidva cele zle... maly je od zaciatku na UM. Z Ha-cka grcal..doktorka povedala,ze je mozne ze ma tichy reflux.. bolo to hrozne, presne ako pisete,aj po 2 hodinach grcal ako keby vodicku...len ho dusilo furt, bol nervozny z toho..potom sme dali AR ..5 dni nemal stolicu, trpel strasne, koliky,zapcha... a teraz davam Hipp Bio Combiotic...je to dobre mlieko..aj kaka, len opat- to dusenie,grckanie, ...tak rozmyslam,ze prejdeme na HIPP AR... urcite nie je dobre menit znacky...no skusim mozno kombinovat jedno aj druhe...aby ho z ar nezapekalo.. uvidim...a ak nie, este je moznost kupit kvapky Bio Gaia-ci ako sa to pise... probiotika, alebo sab simlex...mimochodom, obidva sme zacali pouzivat ked mal tie zapchy..a koliku.. a pomohlo..spolu s vymenou mlieka..len to dusenie tou vodickou..tak sa nam vcera dusil, ze ani nadychnut sa nemohol..urcite netreba nic podcenit..ani tichy reflux...ani zapchy... no vyberte si...mensie zlo..aj jedno je na prd aj druhe... drzim sebe aj vam prsty..;)