O čo môže ísť?
alebo ruka nohy usta? podla toho kde to je hlavne situovane. ak prvy vysyp bol v oblasti genitalii tak skorej kiahne.
ruky, nohy, usta vyzeraju inak a kiahne nemusia mat prvy vysyp v oblasti genitalii.
chuda male :(
Ja neviem co to je, ale asi by som cim skor isla k dr. Ma aj teplotu? Ako dlho to ma? Su to akoby take male pluzgiere?
@dskjhfdlkdjhl, presne tak, vacsinou to zacina, tvar, hrudnik, chrbat, ruky, nohy. Moja nemala nastastie vobec v rozkroku ani v zadocku.
Stafylokok v podnickach? Osypky?... napriklad...alebo hocico s toho pisaneho vyssie, dufam, ze ste zajtra rano u lekara :( @sona222 samozrejme ze moze babatko dostat kiahne, chrani ho prve tyzdne na svete - ak vobec - krv od matky a jej protilatky v krvi, ak mala dostatocne vysoke prve tyzdne po porode, ale aj to uz odbornici povazuju za mytus...
Toto by som riešila s pediatrickou, no podľa uhla pohľadu sú to potnicky, alebo plienkova dermatidida, ďalej odporúčam nepoužívať aviváž, a silné voňavky bábätko kúpať každý den s lanolinovim mydlom, zasiahnutí oblasť na večer potierať repikom lekárskym (vývarom) vychladnutym, alebo priamo primiešať k vode, v ktorej sa nano kúpe
..imazol jemnucko natrieť na postihnuté miesto.
A žiaľ nepíšeš či má teploty, ci vysev prišiel postupne alebo zrazu a z ktorého miesta, každopádne návšteva pediatricky
@sona222 moze,kamoskina mala mala,ked mala cca 5mesiacov
@martina9999 nas mal prvy vysyp na krku..
@kamakorka sup k dr,ja by som.nevahala ani minutu...,pre istotu povedat,ze mozno mate kiahne,nie si si ista.. Nas ani nejak neteplotoval v prve dni,potom mal dva dni len zvysenu teplotu..
Hneď v pondelok ideme ku dr . Dávame jej imazol ráno a večer .tak si dávame trosku ako keby pletovu masku 😄.
Najskôr to bolo v malom množstve my že potnicky . Ale už sa jej to tvorí aj na hrudníku trosku . Repík sme dávali na začiatku ale ti nejak nepomáhalo .dakujem pekne za rady
@kamakorka ako nic v zlom ale chcete cakat do pondelka ?!? Ved to musi prinajlepsom srvbiet ja som bola podobne vyhadzana pri alergii a salela som z toho jak to svrbelo
Žiadne teploty ešte nám známa povedala že by to mohla byt alergia na mliečne výrobky ktoré ja jem keďže je plne kojená . Ideme Dr na krv tak uvidíme . Skúsim sa opýtať a povedať čo mi tu píšete Dufam že na to prídeme . Imazol pomáha vysušuje jej to
Ja nie som zastancom pohotovosti, tej sa vyhybam, aby dieta nechytilo nic horsie, ale toto keby ma moje dieta, poserem sa od strachu a na pohotovost utekam. Daj potom vediet co to bolo, nech jej to cim skor zmizne, chudatko malinke.
Je to seboroiticka dermatitida bezna u novorodencov, dcerka mala tento vysev ked bola cca 3tyzd babo. Vysusovat sa to praveze nema, skor premastovat. Dostali sme na to miesanu masticku z kyselinou mliecnou v lekarni. Ale malo by to odozniet aj samo po tyzdni dvoch. Zial asi bude babatko nachylne na exzem. Ja teraz ak sa dcerke nieco vyhodi pouzivam tyroler krem, prirodny a velmi ucinny na exzem. Pouzivala som aj biodermu pre atopikov, ale ta sa mi velmi neosvedcila. Isla by som na pohotovost, nech vam predpisu tu miesanu mast. A do rezervy si kup ten tyroler krem z netu.
Tak ja by som sa naozaj bala takemu malemu babu nieco naordinovat sama. A hlavne na tvar! Dufam, ze mala bude ok, ale do pondelka by som necakala.
Tiez sa pohotovosti vyhybam nakolko vzdy skoncime v nemocnici a zbytocne...skus napisat pediatricke. Sledovat babo ci to ustupuje.tiez to vyzera ako kiahne....ale mala vyzera spokojne tak hadam nic vazne

mne to pripomina kiahne.