icon

O čo môže ísť?

kamakorka
30. jún 2017

Viete poradiť o čo môže ísť ?

O čo môže ísť?
dskjhfdlkdjhl
30. jún 2017

mne to pripomina kiahne.

martina9999
30. jún 2017

alebo ruka nohy usta? podla toho kde to je hlavne situovane. ak prvy vysyp bol v oblasti genitalii tak skorej kiahne.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2017

ruky, nohy, usta vyzeraju inak a kiahne nemusia mat prvy vysyp v oblasti genitalii.

elzika
30. jún 2017

chuda male :(
Ja neviem co to je, ale asi by som cim skor isla k dr. Ma aj teplotu? Ako dlho to ma? Su to akoby take male pluzgiere?

katka1981
30. jún 2017

@kamakorka, podla mna kiahne a dost brutalny vysev.

katka1981
30. jún 2017

@dskjhfdlkdjhl, presne tak, vacsinou to zacina, tvar, hrudnik, chrbat, ruky, nohy. Moja nemala nastastie vobec v rozkroku ani v zadocku.

bosoriak
30. jún 2017

@kamakorka novorodenecke akne, potnicky, alergicka reakcia, chod k lekarovi.

sona222
30. jún 2017

Moze babatko dostat kiahne?

anjelicek26
30. jún 2017

Stafylokok v podnickach? Osypky?... napriklad...alebo hocico s toho pisaneho vyssie, dufam, ze ste zajtra rano u lekara :( @sona222 samozrejme ze moze babatko dostat kiahne, chrani ho prve tyzdne na svete - ak vobec - krv od matky a jej protilatky v krvi, ak mala dostatocne vysoke prve tyzdne po porode, ale aj to uz odbornici povazuju za mytus...

24102012
30. jún 2017

Toto by som riešila s pediatrickou, no podľa uhla pohľadu sú to potnicky, alebo plienkova dermatidida, ďalej odporúčam nepoužívať aviváž, a silné voňavky bábätko kúpať každý den s lanolinovim mydlom, zasiahnutí oblasť na večer potierať repikom lekárskym (vývarom) vychladnutym, alebo priamo primiešať k vode, v ktorej sa nano kúpe
..imazol jemnucko natrieť na postihnuté miesto.

A žiaľ nepíšeš či má teploty, ci vysev prišiel postupne alebo zrazu a z ktorého miesta, každopádne návšteva pediatricky

siska53
1. júl 2017

@sona222 moze,kamoskina mala mala,ked mala cca 5mesiacov
@martina9999 nas mal prvy vysyp na krku..
@kamakorka sup k dr,ja by som.nevahala ani minutu...,pre istotu povedat,ze mozno mate kiahne,nie si si ista.. Nas ani nejak neteplotoval v prve dni,potom mal dva dni len zvysenu teplotu..

kamakorka
autor
1. júl 2017

Hneď v pondelok ideme ku dr . Dávame jej imazol ráno a večer .tak si dávame trosku ako keby pletovu masku 😄.
Najskôr to bolo v malom množstve my že potnicky . Ale už sa jej to tvorí aj na hrudníku trosku . Repík sme dávali na začiatku ale ti nejak nepomáhalo .dakujem pekne za rady

sabina1975
1. júl 2017

@kamakorka ako nic v zlom ale chcete cakat do pondelka ?!? Ved to musi prinajlepsom srvbiet ja som bola podobne vyhadzana pri alergii a salela som z toho jak to svrbelo

kamakorka
autor
1. júl 2017

Žiadne teploty ešte nám známa povedala že by to mohla byt alergia na mliečne výrobky ktoré ja jem keďže je plne kojená . Ideme Dr na krv tak uvidíme . Skúsim sa opýtať a povedať čo mi tu píšete Dufam že na to prídeme . Imazol pomáha vysušuje jej to

katka1981
1. júl 2017

Ja nie som zastancom pohotovosti, tej sa vyhybam, aby dieta nechytilo nic horsie, ale toto keby ma moje dieta, poserem sa od strachu a na pohotovost utekam. Daj potom vediet co to bolo, nech jej to cim skor zmizne, chudatko malinke.

kamakorka
autor
1. júl 2017

Už nemá vôbec biele hnusave tie Puky len take mini pupaciky . Dám vedieť sama som zvedavá

katka1981
1. júl 2017

@kamakorka, ty si asi taka pohodacka, ze? Ja by som prezila 1 dva pupaciky, viac uz by som nevydrzala a letela k dr. 🙂

elina404
1. júl 2017

Je to seboroiticka dermatitida bezna u novorodencov, dcerka mala tento vysev ked bola cca 3tyzd babo. Vysusovat sa to praveze nema, skor premastovat. Dostali sme na to miesanu masticku z kyselinou mliecnou v lekarni. Ale malo by to odozniet aj samo po tyzdni dvoch. Zial asi bude babatko nachylne na exzem. Ja teraz ak sa dcerke nieco vyhodi pouzivam tyroler krem, prirodny a velmi ucinny na exzem. Pouzivala som aj biodermu pre atopikov, ale ta sa mi velmi neosvedcila. Isla by som na pohotovost, nech vam predpisu tu miesanu mast. A do rezervy si kup ten tyroler krem z netu.

elzika
1. júl 2017

Tak ja by som sa naozaj bala takemu malemu babu nieco naordinovat sama. A hlavne na tvar! Dufam, ze mala bude ok, ale do pondelka by som necakala.

lilu7
13. júl 2017

Tiez sa pohotovosti vyhybam nakolko vzdy skoncime v nemocnici a zbytocne...skus napisat pediatricke. Sledovat babo ci to ustupuje.tiez to vyzera ako kiahne....ale mala vyzera spokojne tak hadam nic vazne

daakotaa
21. jún 2019

@kamakorka ahoj, co ste to mali a co vam pomohlo?