icon

Obriezka u 5 ročného chlapčeka

milka1978
9. feb 2018

Ahojte. Stretli ste sa už s obriezkou u 5 ročného chlapčeka? Nás to čaká a neviem čo mám očakávať. Ideme do KE ku Mudr. Kurcinovej. Je dobrá? Ako to znášali Vaše detičky v tomoto veku? Bojím sa aby veľmi neplakal, predsa len menšie dieťa sa dá ľahšie utíšiť ako väčšie. A neviem či mu budú robiť iba čiastočnú alebo celkovú obriezku. Je možné, že pri čiastočnej obriezke tá predkožka dorastie? Ďakujem za všetky Vaše príspevky.

Strana
z2
lenqua_12325
24. feb 2018

Musím opraviť predchádzajúcu chybnú odpoveď: vďakabohu že môj manžel ju má a som si istá že žena s obrezanym mužom by nemenila za neobrezaneho. Dobrú noc až z vašej predkozky ne

lenqua_12325
24. feb 2018

Nemám zle sny.

gin124
24. feb 2018

@cecilia68 Napsání věcných argumentů není spam. Tu nejde jen o názor. Hlas postižených obřízkou volá do nebe. Účelem mé činnosti je, aby zbytečně obřezaných chlapců bylo co nejméně. Na Slovensku, v ČR, v Rakousku a Německu je v tomto situace obdobná. Na 95% obřízek ze "zdravotních důvodů" je zcela zbytečných. Já jsem ke všemu v internetovém styku s těmito postiženými. Ta pravda už se nedá ututlat.

gin124
24. feb 2018

@lenqua_12325 To je váš osobní postoj, ale je to mimo téma. Tu jde o zbytečné obřízky dětí. Alex Comfort ve svém bestselleru RADOST ZE SEXU v roce 1972 napsal: "Pokud se vaší partnerce líbí obřezaní muži, a vy obřezaný nejste, tak se kvůli ní můžete nechat kdykoliv obřezat a bude to v pořádku. Pokud se však vaší partnerce obřezaní muži nelíbí a vy jste obřezaný, tak máte smůlu, nadobro jste zklamal."

Já tu píšu o zcela něčem jiném a ne každá žena má takové preference jako vy. Naopak, v našich končinách jsou takové ve výrazné menšině.

gin124
24. feb 2018

@lenqua_12325 Nejsou to hlouposti, za ty čtyři roky co se tím zabývám, znám fůru takových nešťastníků. Sám se touto otázkou zabývám už 30 let a za mlada jsem uvěřil jisté hloupé propagandě a dokonce jsem koketoval s myšlenkou, že se nechám obřezat. Dnes jsem rád, že jsem tu hloupost neudělal.

Německý spisovatel Mario Lichtenheldt, který byl sám obřezán jako čtyřletý chlapec ze "zdravotních důvodů" a je přesvědčený, že zcela zbytečně a který na toto téma napsal pro chlapce tři knížky, to vystihl krátkou větou: ZÁKEŘNOST OBŘÍZKY SPOČÍVÁ V TOM, ŽE JEJÍ ÚČINKY NA BUDOUCÍ SEXUÁLNÍ ŽIVOT JSOU DOPŘEDU NEVYZPYTATELNÉ.

pán ma asi nejaké komplexy zo svojho penisu...nechajme ho 😃

Typické, kde chybí argumenty, tam přichází jedovatý výsměch.

Vůbec jsem to tu nepsal kvůli vám, už více mužů postižených obřízkou mi napsalo, že jenom litují toho, že když byli ze "zdravotních důvodů" obřezáni, že se před tím nevyskytl žádný anděl strážný mého typu.

lenqua_12325
24. feb 2018

@gin124 pokiaľ nemáte medicínske a psychologické vzdelanie u mňa neuspejete 🙂

cecilia68
24. feb 2018

@gin124 Nejaký si oduševnený touto témou....čím to asi bude? A ešte , keď si napísal, že si v stálom kontakte s týmito chlapcami 😂 "no já ti nevím...kluku nezbedný" Nie si lekár, tak nechápem vôbec, čo tu robíš....a o deťoch rozhodujú ich matky, pokiaľ ma pamäť neklame😂

gin124
24. feb 2018

Mně se nejedná vůbec o vás, ale o jiné účastnice tohoto fóra, které řeší dilema, zda nechat obřezat nebo ne svého syna ze "zdravotních důvodů".

Jinak všechny články na mých osvětových webovkách jsou pouze překlady ze zahraničních zdrojů, jedná se někdy i o psychology a lékaře s profesorským titulem. Tak vás prosím, abyste se v případě námitek neobracela na mě, ale na autory těch článků. Pouze v případě pana profesora Paula Murraye Fleisse neuspějete, protože vám sotva odpoví, kdybyste v Los Angeles navštívila jeho hrobku. Před 3,5 roky ve věku 80 let zemřel.

Mimoto, jsem dnes dostal email, od jednoho třicetiletého muže z Vysočiny, který patří mezi postižené obřízkou, že mi udělal to fórum. Link na něj tu zatím dávat nebudu, protože je úplně prázdné.

On už napsal někdo před dvoumi tisíci roky, že obřízka těla vede k domýšlivosti.

gin124
24. feb 2018

@cecilia68 S žádnými chlapcemi. Jsou to dospělí lidé postižení obřízkou. Já s žádnými nezletilými zásadně nekomunikuju. Jinak jsem si všiml, že vy dvě jste nebyly účastnicemi tohoto vlákna. Osopili jste se na mě teprve, když jsem tu napsal své příspěvky. Ke všemu v nezvyklou noční hodinu. Neobvyklé a divné.

anjelicek26
24. feb 2018

@milka1978 su tu nejake psycho prispevky ale kazdopadne - chod k detskemu urologovi a daj si vysvetlit pekne postupne vsetky moznosti. Nasmu synovi tento problem vyriesili operacne, laserom, nadstavili uzdicku, oddelili predkozku, obriezka nebola nutna. Samozrejme v plnej narkoze. Je viacero sposobov, ako niektore problemy riesit, len si musis najst cas vypocut viac nazorov. Neviem konkretne, o aky problem sa jedna, ale syn to mal v tych 5 rokov tiez velmi zle, komplet prirastene. Ale spravili mu to uzasne. Obriezka kedysi asi bola jednoduchy a rychly zakrok z hygienickych dovodov nutny, ale dnes sme uz uplne niekde inde, teda ak to vyslovene nema nabozensky dovod - skus hladat medicinsky to najschodnejsie riesenie. Ta predkozka tam ma svoj dovod, inak by tam nerastla. Tiez si ine "zbytocne" casti tela ako take usne lalociky a podobne neodrezavame, vsak na co chybat nebudu. Drzim palce, nech sa spravne rozhodnete.

gin124
24. feb 2018

@anjelicek26 To je sice věcně správné, jenže ono hodně záleží na jakého doktora narazí. Předpokládám, že i na Slovensku je svobodná volba lékaře a že je možné obřízkuchtivému doktorovi (ten termín jsem převzal z www.netdoktor.at) říci "na shledanou" a jít k jinému.

S tím, že je důležité na koho zrovna narazí neplatí jen u doktorů, ale platí to ve všech životních situacích. Například, já pracuju už 20 let v Německu, a mám v tomto s německými úředníky bohaté zkušenosti.

Já v žádném případě neodrazuju od náštěvy lékaře. Jenom varuju, a to vím z příspěvků na tomto fóru ale i z obdobných českých nebo německých fór, že na některé lékaře si je v tomto třeba dát bedlivý pozor.

cecilia68
24. feb 2018

@gin124 No, ak je niekto cez deň v práci, tak PC ma čaká až v nočných hodinách😢

cecilia68
24. feb 2018

@gin124 Napísal si, že to tu nepíšeš nám .... a komu teda? Mužov je tu málo a mimochodom, toto je stránka pre mamičky, tak čo tu vôbec robíš? Niečo si kompenzuješ ?

gin124
24. feb 2018

Nic si nekompenzuju. Pouze provádím osvětu, která přináší ovoce. Už mi tu a nejen tu dost matek poděkovalo, že má osvěta uchránila jejich syny už od téměř jisté a zbytečné obřízky. Vůbec neznám motivaci, proč jste se jala mou osobu nepěkně napadat a proto se speciálně s vámi nemíním vůbec vybavovat. A pro účastnici lenqua_12325 to platí jakbysmet. Budu u vás reagovat pouze na věcný příspěvek.

A komu se má osvěta nelíbí, tak mu tu překopíruju příspěvek, který tu na mou obhajobu napsal lukas_ba:

lukas_ba

8. aug 2016
Nechutna osveta? Ako decko (tak tesne pred pubertou) som mal tiez problem so zuzenou predkozkou. Teraz som vdacny mojej mame, ze mala trpezlivost s pomalym riesenim. Moj bratranec v rovnakom veku, ako ja, to stastie nemal a doteraz to nevie svojej matke zabudnut... a ani sa mu nedivim - mat hnusneho, zjazveneho, necitliveho so zrohovatelym zaludom... 😖

sonulka8
24. feb 2018

@milka1978 moj syn 7r bol minuly rok...v RK..nezaplakal ani raz,dokonca sa ani raz nepostazoval..ak chcete napiste IP

gin124
24. feb 2018

@sonulka8 Tak vidím, že to ta MUDra takto řeší hodně. Ono mi nebylo nikdy příjemné číst příspěvky 17-ti letých kluků, kteří byli naštvaní, že rodiče toto dopustili. Nikdy bych nechtěl být v kůži těch rodičů.
@anjelicek26

Při čtení vašeho příspěvku jsem se zaradoval, že to někde na Slovensku řeší moderně a eticky, jenže pak má radost pohasla, když jsem zjistil, že jsem se zaradoval předčasně. Podíval jsem se na
váš profil, abych věděl kde ( v ČR totiž vím o primářovi, na kterého mohu s klidným srdcem odkázat) a hned jsem byl po náladě, když jsem zjistil, že bydlíte v Německu.

kataina
11. feb 2025

@gin124 tie linky, ktoré si tu priložil mi nefunguju, alebo su v nemčine, to si neviem prečítať. Čo prosim je riešením bez obriezky? Ako inak sa to robi? A ako spoznam, že je to ten pravý lekár?

Strana
z2