Od kedy možno zaradiť do jedálnička huby?
Povodne som bola presvedcena ze nasa mala pred 3 rokom na hubove jedla ani nepozrie no vcera sa dostala na sekundu ku kapustnici a ta jedla asi ako nikdy.Huby priamo nie ale vyvar
deti do troch rokov este nemaju enzym na spracovanie hub. ak vsak zje, moze ho jednoducho nestravit, alebo sa moze aj otravit, aj ked su huby jedle. ja mam taketo informacie... mojej dcere som huby do 3 rokov, aj viac.. nedavala, nechce ich jest ani teraz, ked ma skoro 10. v rodine vsak mame dieta, ktore vyrasta medzi samymi hubarmi, cize ju laduju hubami pomaly od kojenca a nic jej jnie je. JA by som vsak neriskovala
+ 2. odstavec odspodu: http://zdravedieta.rodinka.sk/index.php?id=131
3. odstavec pod obrazkom zhora http://zdravedieta.rodinka.sk/index.php?id=131
daj si do vyhladavaca "deti a huby", v kazdom jednom clanku sa docitas, ze male deti a huby niee 😒
ale neboj sa, @bianca, z tej kapustnice malej nic nebude - skor ci ju nebude kapusticka naduvat 😉
s takehoto nahodneho pozitia jej urcite nic nebude ale ja by som s hubami pockala mozno az tak do 5 -6rokov
Dneska som robila hubovu (z mrazenych hub- dubaky) polievocku dala som tam aj korenovu zeleninu,a zemiaciky..a zarobila som aj halusticky do polievky ..moja mala roc,.dcerka bola hladnucka tak som jej povyberala s polievky zeleninu a halusky a par hub....(fakt trosicku) nebola osolena,ani okorenena...davala som jej ju okolo 2 poobede...potom bola vonku,a u svokrovcov ktory jej ževraj davali len kremku...a cajik....ale mne mala už kakala 3krat ,a nemože spinkat...a zda sa mi že ma dake flaky na lickach...skor to vyzera ako ked pride s vonku (dneska sme s nou boli 2h.vonku) ale žeby jej to trvalo až doteraz??? bojim sa aby to nebol vysyp..nemate s tym dake skusenosti PROSIM:???? dakujem za odpovede....dufam že som jej nijako neubližila tym.. :/ zabudla som podotknut že mam rocne dievcatko :/
gerci, huby detom do piatich rokov nepatria. V ziadnej podobe, ani v polievke. Dokonca sa v inych zdrojoch uvadza az do desiatich rokov. Takze dubakova polievka nie je vhodna celkom urcite pre rocne dieta. A nejde len o otazku stravitelnosti ale aj o mozny vyskyt tazkych kovov v hubach, ktore v prirode funguju ako filtre. Viac by som to neopakovala. 😉
mne vravela pediatricka ze do 10teho roku. bolo do 6, ale udajne mala 10rocneho pacienta s otravou. cela rodina jedla tie hriby a iba on sa mal otravu..snad to dobre dopadlo..:(

Ahoj Bianka, pokial by to bol vývar myslím že si tým nijako neuškodí 🙂
osobne si myslím, že huby sú vhodné pre deti až od troch rokov len preto, že nikdy ich pôvod nie je 100% 😀
naša Adelka ale už papala ako ročná hlivovú omáčku a hlivovú polievočku, ale hlivu si pestujeme samy, čiže je 100% domáca a poznám jej pôvod, iné huby by som nedala len kvôly tomu 😉 aj majster tesár sa utne a preto by som sa bála dať hríbik aj od skúseného hubára 🤐
a ešte papáme bio šampiňony 🙂 tam sa k nim asi ťažko zapatroší muchotrávka 🙂
tak prajem dobrú chuť, ale pokial si jedla polievočku a nič nebolo tebe tak pre dieťatko je polievočka rovnako bezpečná 😎