Okuliare u detí
@andrejka1974 dobrý, ci je normálne dať 16mesac.dietatku dioptrie+4,5 hoc sa nám zdá ze vidí dobre, sem-tam jej uteká jedno očko, keď sa dlhšie sústredené na niečo zahladi. A okuliarky si nechce dať ani nasadiť. A to nám dala na začiatok len polovičné dioptrie co jej orientačné pri vyšetrení vyšlo, keďže mala sa bránila. Ďakujem za odpoveď.
Tak toto som si pri mojej dcerke tiez myslela ze vidi ok mala 21 mesiacov ked jej nahodne mali sme problemy so slznymi kanalikmi zistili ze nevidi do dialky a to prave oko - 8a lave - 5 dali jej hned okuliare sice slabsie, ale hned ich chcela nosit prave jej dali - 5 a lave - 3 po case zvysili este aj ostrost videnia mala len 25 percent teraz ma 12 rokov okuliare nosi stale a zrak sa nam nadherne zlepsil prave oko mame teraz len - 4 a lave len - 2 co aj lekarka povedala ze je zazrak a istrost ma uz davno 100 percent a to sme zo zaciatku aj prelepovali ocka treba len vydrzat a mozno skusit overit aj inde co Vam povedia vela trpezlivosti zelam
Moja ked mala 2,5r sme boli 1x u ocnej povedala zeby pockala este a o rok skontrolovala, ale jej ocka neutekali, ale mala silne dioptrie, v 4 rokoch dostala okuliare dioptrie aj s cylindrami kedze ma aj astigmatizmus
Ak doktorka kazala okulisre a ty si myslis zw vidi dobre skus nazor ineho lekara...
Moja ked dostala okuliare lekarka kazala ze ju mame postupne zvykat na ne, aby ju nebolela hlava a tak... problem sme nemali ale uz bola vacsia ako tvoja...
Moj brat musel nosit tiez velmi skoro
Áno je to normálne. Synovi zistili +5 dioptrie keď mal 11 mesiacov a predpísala mu +4 dioptrie na začiatok. Išli sme na moje vyžiadanie keďže sa mi nepozdávalo jeho škúlenie. Pediatrička mi vravela že do roka to netreba riešiť že to sa upraví. No nič sa neupravilo. Po cca 3 mesiacoch kontrola. Dala mu rovno +5 s tým, že bude nutná aj operácia čo najskôr a že okuliare MUSÍ nosiť inak sa to nezlepší a operácia pomôže len z časti. Tiež si okuliare neustále dával dole, čiže milión krát za deň sme mu ich nasadzovali späť. Teraz je to už oveľa lepšie, má 1,5 roka. Do 2 roka musí absolvovať korekčnú operáciu aby bol čo najlepší výsledok.
@evaachesa môžem sa opýtať, ako vyšetrovali synčeka? Pekne spolupracoval? Nás už dvakrát odbili s tým, že nespolupracuje, takže vôbec neviem, ci potrebuje okuliare alebo nie 😠
@verizienka A koľko má váš synček? Malá má 16m. Tiež sme bojovali, vyšetrili nás len orientačne,lebo sa bránila. Každé 3mesiace máme chodiť na kontroly, bude staršia a snáď bude viac spolupracovať. Treba skúsiť asi aj iného očného, najlepšie deckeho, ktorý sa na to špecializuje. Držím palce. My už okuliarky síce máme, ale vôbec si ich nechce dať ani nasadiť, resp.hneď ich dá dole. Držím palce.
@verizienka malý mal vtedy 11 mesiacov, čiže ešte nechodil. Kvôli korone a nedostatku sociálnych kontaktov bol vyhukaný z cudzích ľudí, čiže bol fascinovaný doktorkou a hračkami a prístrojom 😃 takže celý čas mi sedel na nohách kým ho vyšetrila...druhý krát to bolo skoro rovnaké, no prelepila mu oko a vtedy spustil krik a už bol problém...o týždeň ideme na ďalšiu kontrolu tak dúfam že to bude ok....náš začal akceptovať okuliare až od cca 15 mesiaca, dovtedy ich strhával, no asi pomohlo že sme mu dali namiesto gumky len háčiky za uška...gumička ho asi tlačila...no a mňa tiež Dr vystrašila na poslednej kontrole že ak okuliare nebude nosiť, tak ani operácia nepomôže 😳...takže dookola bez milosti mu ich nasadzujeme....teraz si ich zase začal častejšie zhadzovať už aj keď sme vonku a sklá má oškreté, čiže budem teraz po kontrole pýtať predpis na nové. Držím vám palce, musíte sa len zaťať a neustupiť...ja som zvažovala kúpiť plavecké okuliare a že ich dáme jeho plyšovemu psíkovi, nech má vzor, no našťastie sa to zlepšilo. Ukazovali sme že aj táto, babka a dedko majú okuliare a tak dookola 🙂
@evaachesa no dúfajme, že si nakoniec dá povedať. My sme skúšali všetko možné a stále sa snažíme dávať, zatiaľ bez úspechu. Jej čas asi ešte príde. A aké dioptrie máte?
@alexandrap7 máme 2 roky za pár dní. Dúfam teda, že na ďalšej kontrole už to bude lepšie. Ďakujem. 😊
@verizienka aj ja
@alexandrap7 +5 na oboch očiach....tak som tiež zvedavá čo bude teraz na kontrole... posledné dni mu akosi viac utekajú oči...ale celkovo mám pocit že je to už lepšie ...no teraz asi dohodneme rovno operáciu...dúfam že aj to pomôže...a vaša má aké dioptrie?
@evaachesa nám predpisala +4,5 to nám dala pólovicne co jej orientačné na merala, asi jej to vadí, keď sa my cez ne pozrieme nič nevidíme a tiež sme šli kvôli tomu že nám uteká jedno očko, nie stále

Co potrebujete vediet