icon

Omega3 pre 19 mesačné dieťa, ktoré nerozpráva

19. aug 2021

Bola som s malou na logopedii pretože nerozpráva okrem mama nepovie nič a logopedicka hovorila že mám skúsiť kúpiť omega3 vraj mala deti že im to veľmi pomohlo "naštartovať mozog" viete mi odporučiť nejaké dobré omega pre 19 mesačnú? Či objednať z internetu? Na cene nezáleží len nech to je kvalitné. Ďakujem za rady

Strana
z2
danieladeley
19. aug 2021

je to NORMALNE, ze dieta v takom veku este nerozprava. Preco do nech pchat somariny???

autor
19. aug 2021

@danieladeley lenže ona je celkovo pozadu ešte ani nechodí je predcasniatko takže musíme navštevovať všetkých možných lekárov

lula313
19. aug 2021

Omegou nič nepokazis, ale je normálne, že v tom veku ešte nič nerozpráva. Do 18 mesiacov sa rozvíja skôr pohyb, rec je preto na útlme a rozvíja sa neskorsie.

sufty
19. aug 2021

Dobry den, rec uzko suvisi s motorikou, podporujte ju v (nielen) jemnej motorike, nielen hracky, ale najma predmety a cinnosti v domacnosti, kazdodenne cinnosti. Drzim palce

autor
19. aug 2021

@lula313 ďakujem za názor ale ona ešte ani nechodí len sa stavia popri nábytku, má 19m korigo 17 tak nám ešte mesiac dávajú do tej chôdze potom netuším čo bude už teraz som na prášky logopeda som myslela že nám nebude treba a už to začína návšteva za návštevou ... Mňa viac trápi že cvičíme a stále chôdza v nedohľadne ale čo narobim

sara07
19. aug 2021

skôr by som hladala niečo na dozretie nervovej sustavy, v čechách to riešia napr notropilom ale to je pod lek dohladom riešené
u nás sa šlahne rybi olej a je vyriešené
vela pracovat s jemnou , hrubou motorikou, striedanie ruk a nôh, cvičenia a pôjde to

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
jolikaa
19. aug 2021

Neskusali ste plavanie s detmi?to velmi dobre stimuluje nervovu sustavu a deti potom robia velke pokroky

autor
19. aug 2021

@gdpr ďakujem a môžem popri tom dávať aj dve kvapky vitamínu D ktorý bežne dávam?

gdpr
19. aug 2021

To by som radšej vynechala alebo skús sa opýtať v lekárni aby si malú náhodou nepredávkovala.

autor
19. aug 2021

@ema7813
@gdpr ďakujem, poradím sa teda v lekárni, som zvedavá či pomôže

ijuska1982
19. aug 2021

To uz obsahuje vit.D, nepredavkovat!

emma_932
19. aug 2021

Nám veľmi pomohol Eye Q, môj ma 4,5 r, tiež dlho nerozprával a tento olej pomohol.

verizienka
19. aug 2021

@emma_932 ako dlho ste ho brali?

emma_932
19. aug 2021

@verizienka berie ho od júna. On v 3,5r nastúpil do škôlky, trochu to pomohlo, ale stále nekomunikoval. Od júna berie olej a v lete sa neskutočne rozkecal a to je doma. Už normalne komunikuje, odpovedá na otázky a tak.

verizienka
19. aug 2021

@emma_932 dneska som ho kúpila tak snáď zaberie aj nám 😊

autor
19. aug 2021

@verizienka
@emma_932 baby myslíte že okrem reči môže pomôcť aj celkovo na pohyb napríklad teda hrubú motoriku?

luna116
20. aug 2021

Nutraceutika omega3 s príchuťou citrónu alebo pomaranč. Po jedle 1,5-2 ml. Je to omega3 s najvyšším množstvom DHA, EPA. Je ľahšie stráviteľný ako Mollers. Dávam synovi, kupovala som kadečo, tento je top. Tiež má oneskorený vývin reči a celkovo bol vo vývine pozadu. Teraz sa mu ústa nezavrú 😁

zuzka148
20. aug 2021

Určite skúste plávanie. My sme tak chodili individuálne do menšieho bazenika so slanou vodou. Po prvej hodine sme videli pokroky. Oplatí sa to.

verizienka
20. aug 2021

Dúfam, že to zaberie aj na tu motoriku. Ja ti úplne rozumiem. Tiež nechodíme, nerozprávame. Máme oneskorený psm.

autor
20. aug 2021

@verizienka ja sa už chytám asi poslednej slamky ako sa hovorí 😔 u nás sa už skloňuje aj diagnóza DMO ale vraj je ešte skoro ju potvrdiť. Má skrátené šľachy na nohách tým pádom nevie normálne stat ale ide stále na špičky tak si nedokážem predstaviť že vôbec začne chodiť. Operáciu achiloviek zatiaľ nemáme mozno pomozu dlahy ale podľa ortopéda nám dáva ešte dva mesiace s dlahovanim tak uvidíme. Nohy má strašne hypertonicke a vojtovky ani plávanie nič nepomôže to svalstvo v nohách je strašne tuhé proste. Vy máte už nejakú diagnózu?

autor
20. aug 2021

@zuzka148 ďakujem áno plávať chodíme už niekoľko mesiacov aj každý večer dávam plnú vanu horúcej vody a potom masáž ale bez výsledku.

verizienka
20. aug 2021

Pisu nám zatiaľ oneskorený psm, oneskorený vyvin reči. My máme zase hypotoniu, oslabené svalstvo. Ale na nohy sa dostane sama? Aj chodí popri nábytku, ci ešte nie? Držím vám palce, nech bude všetko v poriadku.

autor
20. aug 2021

@verizienka áno na nohy sa postaví keď sa o niečo drží a aj sa posúva popri ale vysoko na špičkách. Drzim palce aj ja vám, je to neskutočné ťažký pocit a strach zároveň o dieťatko 😔

luna116
20. aug 2021

Ahoj. Známej dcéra mal skrátené šľachy,nechodila. Neurológ,že DMO. Kamoška skoro nepredýchala, vyhľadala v BA nejakého dr, zoperoval Achilovku, dievča chodí,behá, žiadna dmo. Nič. Tak na povzbudenie. Snáď to bude aj u tvojej.

autor
20. aug 2021

@luna116 nevieš mi prosím zistiť aký lekár a kde? My chodíme na Kramáre

luna116
20. aug 2021

Prof.Kokavec, NUDCH v BA, najprv konzultácia,oddiferencovanie, následne operácia (fibrotómia)

momkomonika
20. aug 2021

Eye Q …. My berieme toto už veeelmi dlho… je aj sirup aj kapsuly

Strana
z2